De zakelijke stijl van… Pamela

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat ik voor het laatst een artikel schreef over de zakelijke stijl van een andere dame. En dus is het weer tijd voor een blik in de kledingkast van iemand anders. En deze maand staat niemand minder dan mijn eigen moeder in de spotlights!

 

Pamela

Mijn moeder heet Pamela en is een pittige dame van 53 jaar oud. Ze werkt overdag in een winkel voor kantoorbenodigdheden en in de avond achter de bar in een cultureel centrum. Voor dit artikel focus ik mij op de kleding die zij draagt in de winkel.

Op haar werk zijn geen strikte kledingvoorschriften, maar een representatief uiterlijk wordt wel op prijs gesteld. En zelf vindt ze het ook erg belangrijk om er verzorgd uit te zien. Ze heeft het snel koud en om die reden vindt ze warme kleding belangrijk.

Haar stijl is een combinatie tussen modieus en klassiek. Ze draagt maat S/M en heeft een zandloper figuur wat ze graag met haar kleding benadrukt.

 

Zelf gekozen combinatie 

De zakelijke stijl van... Pamela

Op bovenstaande foto draagt Pamela een grijze broek van de H&M. Ze is hier erg blij mee maar heeft moeite om een complete outfit samen te stellen met dit kledingstuk. De broekspijpen zijn smal en ze vindt het lastig om passende schoenen hierbij te vinden. Om haar te kunnen adviseren heb ik toch gevraagd of zij een outfit wilde samenstellen met deze broek.

Ze koos voor een zacht roze colbert, een zwarte coltrui en een grijze sjaal met bloemen in pasteltinten. Ze combineerde dit met matte, zwarte enkellaarzen en haar turquoise handtas. Op basis van deze outfit ben ik in haar kledingkast op zoek gegaan naar items waarmee ze deze broek op een zakelijke manier zou kunnen dragen.

Geadviseerde combinatie

De zakelijke stijl van... Pamela

Ik heb de broek gecombineerd met zwarte kledingstukken en gouden details. De coltrui geeft een nette, geklede uitstraling en is bovendien ook lekker warm. Daarom vind ik de trui een goede keuze voor deze broek. De roze blazer heb ik ingeruild voor een zwarte variant met goudkleurige knopen. Deze gouden details heb ik laten terugkomen in een lange ketting die zij op haar coltrui draagt. Vervolgens heb ik de outfit afgemaakt met glanzende, zwarte enkellaarzen.

 

De zakelijke stijl van... Pamela

Door een effen zwarte blazer en colbert komt de broek mooier tot zijn recht. De grijze stof toont snel wat vaal en heeft daarom behoefte aan een donkere, duidelijk kleur. Bovendien past het bovenstuk ook perfect bij de zwarte hengels van de handtas.

De zakelijke stijl van... Pamela

De zakelijke stijl van... Pamela

Meestal draagt Pamela zilveren sieraden, dat doet zij vooral uit gewoonte en niet bewust. Ik heb haar geadviseerd om meer goudkleurige sieraden te dragen. De gouden kleur past mooi bij haar licht bruine haren en warme huiskleur.

Haar make-up is netjes, verzorgd past bij haar kledingstijl. De roze lippenstift zorgt voor een frisse uitstraling en is mooi in balans met haar lichte oog make-up.

 

De zakelijke stijl van... Pamela

Ik heb bewust gekozen voor een lange ketting. Pamela heeft een rond gezicht en met een coltrui wordt deze vorm nog meer geaccentueerd. Door een lange ketting wordt het geheel optisch smaller en hierdoor lijkt het gezicht ook minder rond.

Aan het einde van de ketting zit een hanger in de vorm van een klok. Dit is een leuk detail en past mooi bij het geheel. Door de lengte van de ketting kan ze ervoor kiezen om de hanger in of op het colbert te dragen. Het voordeel van een lange ketting in het colbert is dat zij geen ‘last’ zal hebben van een ketting die ergens achter blijft haken of in de weg zit tijdens het werk.

 

De zakelijke stijl van... Pamela

Onder de broek heb ik bewust gekozen voor zwarte, glimmende leren enkellaarzen. Door de lichte glans wordt het contrast tussen de grijze stof en de schoenen nog duidelijker. En hierdoor komt de broek mooier tot zijn recht.

 

De zakelijke stijl van... Pamela

Pamela zegt dat ze erg blij is met het advies. ”Ik had nooit gedacht dat goud mij zo goed zou staan, hier ga ik tijdens het shoppen vaker op letten”. En het creëren van een lage hals met een ketting was voor haar echt een eye opener. ”Ik wil altijd graag een lage hals dragen omdat het mij mooier staat dan een coltrui, maar ik heb het zo vaak koud. En dan is een lage hals geen optie. De lange ketting biedt dan een uitkomst. Hier had ik niet eerder aan gedacht”.

Tijdens het maken van de foto’s wilde poes Minoes niet graag de aandacht van haar baasje delen met de camera. En dus keek, miauwde en draaide ze driftig op het kastje naast mijn moeder. Hopend op knuffels. En tja, zo’n prachtige poes kun je toch niet weerstaan? En dus mocht Minoes ook op de foto.

 

Mam, bedankt dat ik weer eens in je kledingkast mocht duiken. Ik vond het leuk om te doen en bovendien ook erg gezellig.

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge