Je decolleté fatsoeneren met een schuifspeld

Soms heb je wel eens van die momenten dat je als vrouw twijfelt over je decolleté. Is het te laag? Kan dit wel of niet op het werk? En soms kom je halverwege de dag er pas achter dat je jouw hals toch nét even iets te diep vindt. Ik heb een tijdje geleden een simpele manier bedacht waarmee ik zelf kan bepalen hoe diep de hals is van mijn kanten shirts. En daarbij gebruik ik niets anders dan een simpele schuifspeld. Benieuwd geworden? In dit artikel vertel ik alles over je decolleté fatsoeneren met een schuifspeld.

 

Op bovenstaande afbeelding zie je een kanten top waarbij ik de decolleté iets hoger heb vastgemaakt door middel van een schuifspeld. Maar zie jij daar iets van? Nee, toch? Ik ga je door middel van een aantal simpele stappen laten zien hoe jij dit ook kunt doen.

 

Stappenplan

Als eerste is het van belang dat jij je kanten shirt uittrekt. Je keert vervolgens het shirt binnenstebuiten. Op die manier kun je het beste zien wat je doet en daardoor ben je ook veel sneller klaar. Op onderstaande foto’s kun je de 5 stappen bekijken en onder de foto heb ik bij iedere stap een kleine uitleg gegeven.

  1. Je steekt met de pin van de schuifspeld door de kanten rand, aan de linker zijkant van de stof. Zorg ervoor dat je de speld in het kant steekt op de hoogte waarvan jij wilt dat de decolleté sluit.
  2. Vervolgens steek je weer met de speld door de andere zijde van het kant, de rechter zijde in dit geval. Op die manier word het kant door middel van de speld met elkaar verbonden.
  3. Je gaat vanaf de rechter zijde weer de speld oversteken en steekt deze weer in de stof aan de linker zijde. Hierna doe je weer hetzelfde. Op die manier ga je de speld eigenlijk vlechten door de stof heen. Let op dat je de speld naar beneden toe vlecht, dus richting je buik.
  4. Wanneer de speld voor de helft is gevlochten door de stof kun je deze iets gaan aantrekken. Trek de speld voorzichtig naar beneden. Op die manier zorg je ervoor dat hij goed vast zit.
  5. Op deze foto kun je zien hoe de speld tenslotte door de stof heen is gevlochten. Het is goed mogelijk dat de speld iets naar rechts of iets naar links gaat wijken, maar dat is niet erg. Daar zie je uiteindelijk niets meer van.

Als laatste vouw je het shirt weer naar de goede kant en kun jij hem aantrekken.

 

Het resultaat

Op onderstaande foto kun je zien hoe het shirt er uitziet nadat ik de speld heb gebruikt.

 

Wanneer je heel goed van dichtbij gaat kijken, dan kun je zien dat er aan de bovenkant een heel klein stukje van de speld zichtbaar is. Maar dat zie je echt alleen als je met je neus er bovenop zit. Deze schuifspeld is donkerbruin en daarom valt hij bij het donkerblauwe kant niet erg op. Het is dus ook van belang dat je een schuifspeld kiest dat qua kleur niet teveel afwijkt van jouw shirt. Een witte schuifspeld bij een zwarte top is bijvoorbeeld niet zo handig. Dan ga je de speld snel zien.

 

Heb jij ook een bepaalde manier waarop jij je decolleté qua hoogte kunt aanpassen? En zou jij deze manier ook gebruiken?

 

Groetjes,

Aileen

6 reacties

  1. Een oplossing voor een laag decollete is ook, dat je meerdere mooie stukjes kant koopt, lekker breed, 5 cm zeker en dat je die links en rechts aan je bh vast spelt. Het kant kan de kleur van je shirt of vest hebben en dan lijkt het net of je een hempje met kant in de kleur van je shirt of vest hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge