Denim op denim zakelijk dragen

Denim is niet bepaald de eerste stof waar je aan denkt bij zakelijke mode. Sterker nog, het is best een lastige stof om netjes te dragen. De uitstraling is namelijk erg casual, zeker wanneer je meerdere denim items tegelijk draagt. Toch ben ik de uitdaging aangegaan en laat ik jou in dit artikel zien dat het kan: denim op denim zakelijk dragen. Tijd voor 3 verschillende outfits!

 

Outfit 1: Stoer op chique

Zelf heb ik niet zoveel denim in mijn kast liggen. Daarom heb ik voor dit artikel mijn lieftallige stagiaire Ellen gevraagd om model te staan. Voor deze shoot heb ik verschillende items gebruikt, zowel uit de garderobe van Ellen als die van mijzelf. Als eerste heb ik een combinatie gemaakt met een stoere denim jas en een effen zwarte denim broek.

Broek en jas van Lee, schoenen van New Look, blouse Superstar (merk bestaat niet meer), ketting (merk onbekend).

 

Bij deze outfit ben ik op zoek gegaan naar manieren om de denim items wat klassieker te dragen. Vooral met de stoere jas is dit nog niet zo eenvoudig. Ik heb daarom gekozen voor een satijnen zwarte blouse en een lange zoetwater parelketting. De glanzende stof van de blouse zorgt voor een groot contrast met het jasje en dat maakt het geheel meteen iets klassieker. De lange ketting is een eyecatcher en valt door de blouse in de contrasterende kleur mooi op.

 

Om het geheel extra chique te maken draagt Ellen zwarte loafers met een gouden gesp.

 

Outfit 2: casual friday

Heb je geen satijnen maar juist een denim blouse in de kast hangen? Ook dit item kun je zakelijk dragen. Al dan niet tijdens casual friday.

Blouse van Lee, riem Superstar (merk bestaat niet meer).

Opnieuw koos ik voor dezelfde zwarte broek. Door de donkere kleur valt het amper op dat de broek is gemaakt van denim, maar je ervaart ondertussen wel het draagcomfort. Om de blouse netjes te dragen is het altijd slim om deze in de broek te stoppen. Het nette effect wordt bij deze outfit geaccentueerd door de witte, dunne riem. Zo is het nog duidelijker dat de blouse in de broek wordt gedragen.

 

Zoals je ziet is opnieuw de parelketting een belangrijk accessoire bij deze outfit. Door de parels over de kraag te dragen vallen ze ook nog eens meer op. Zelfs aan de achterkant zie je er op die manier nét weer even wat klassieker uit.

 

Om de parels in de nek goed te kunnen zien is het slim om de haren op te steken. Bij deze outfit draagt Ellen de haren in een knot door middel van een zogenaamde donut. De knot zorgt meteen ook weer voor een extra chique uitstraling en dat compenseert de casual blouse.

 

Outfit 3: laagjes en accessoires

Heb je er ook wel eens over nagedacht dat je een T-shirt niet alleen onder maar ook over je blouse kunt dragen? Je ziet het niet vaak maar het is de ideale manier om denim een nette uitstraling te geven. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat de kraag opvalt zonder dat de hele outfit meteen uit denim bestaat.

Broek van Lee, T-shirt Promiss (oude collectie),riem (merk onbekend),  ketting is ooit cadeau gekregen (merk onbekend).

Door te kiezen voor een zakelijke kleur zoals zwart kun je ook wat meer gaan spelen met verschillende denim broeken zonder de nette uitstraling te verliezen. Het bovenstuk is immers al best netjes met de kraag. Op deze foto draagt Ellen een donkergrijze denim broek.

 

Niet alleen de kraag maar ook de manchetten zijn kenmerken waarmee jij een outfit een extra nette uitstraling kunt geven. Om die reden is het handig om een T-shirt met driekwart of halve mouwen over de blouse te dragen. Zo zijn je manchetten meteen zichtbaar en kun je ze ook omslaan. Op bovenstaande foto zie je hoe de manchetten aan de binnenkant met een mooi biesje zijn bewerkt. Een leuk detail om toe te voegen aan de outfit door simpelweg de stof om te slaan.

 

Niet alleen parels maar ook andere kralen kunnen je outfit een beetje klassieker maken. De ketting op bovenstaande foto heb ik tijdens mijn studieperiode van een klasgenoot gekregen en ik draag hem nog regelmatig. Hij heeft iets klassieks en artistieks tegelijk. Een mooie eyecatcher voor een zakelijke outfit.

 

Wil je meer inspiratie over dit onderwerp? Check dan de blog inclusief video van Zalando waarin nog meer tips worden gegeven over hoe jij denim op denim kunt dragen.

Ik hoop dat ik je met deze verschillende outfits heb geïnspireerd om jouw denim items een keer op een zakelijke manier te dragen. Heb jij zelf ook tips? Laat ze hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zalando.

2 reacties

  1. Wat kan jij toch goed kledingstukken met elkaar combineren! Ik heb 3 denim jasjes en draag ze eigenlijk heel weinig, hoogstens als overjas als ik even snel een boodschap ga doen. Iemand stelde een keer voor om zo een jasje op een nette jurk te dragen, vond dat ook zo een briljant idee. Je snapt het al, ik ben gewoon niet creatief wat kleding betreft.
    Babs onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge