Details waardoor je er rommelig uit gaat zien

Ken je dat? Dat je naar het werk gaat en er achter komt dat er een paar dingen zijn die je bent vergeten? Van die kleine details waardoor je er rommelig uit gaat zien. Heel erg balen, zeker als je een perfectionist bent. In dit artikel vertel ik jou welke details dat zijn en hoe je ze kunt oplossen.

 

Teveel accessoires 

Ik ben echt dol op accessoires maar helaas kunnen ze er ook voor zorgen dat je er slordig uit gaat zien. Vooral bij dames zie ik dat snel gebeuren. Oorbellen, kettingen, armbanden en horloges: alles bij elkaar is snel teveel wanneer je er ook netjes uit wilt zien.

Voor mijzelf heb ik altijd de regel dat ik tijdens werkgerelateerde gelegenheden nooit meer dan één groot accessoire draag. Ik kies vaak voor één grote ketting of juist één paar grote oorbellen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je maar één sieraad kunt dragen wanneer je er representatief uit wilt zien. Naast die ene grote ketting draag ik met gemak een subtiele armband of een paar knopjes als oorbellen. Op die manier probeer ik altijd de sieraden in balans te houden. Als ik er echt heel netjes uit wil zien dan houd ik alles trouwens subtiel.

Details waardoor je er rommelig uit gaat zien

 

Haarelastiekjes als armbanden dragen

Over kleine details gesproken, haarelastiekjes die om de pols worden gedragen zijn een goed voorbeeld. Ik zie het heel vaak bij dames en het maakt een hele gehaaste indruk. Het gevolg is dat deze dames ook vaak tussendoor hun haren opsteken. Even snel in een staart doen of in een knotje om het een paar uur later weer los te gooien. Logisch ook, met zo’n elastiekje is dat wel verleidelijk. Maar een professionele indruk maak je hiermee niet. Eerder een beetje chaotisch.

Zelf heb ik altijd schuifspeldjes in mijn tas. Met deze speldjes kan ik mijn haren ook opsteken als ik er last van heb. Het is alleen wel even iets meer werk om je haar volledig hiermee op te steken, maar het blijft ook beter in model. Daarnaast vind ik het er ook netter uitzien. Wanneer je schuifspeldjes koopt in de kleur van je haren dan zie je ze amper zitten en dat maakt het direct ook een stuk eleganter.

 

Ongestreken kleding

Oei, nu kom ik op een punt dat we allemaal kennen. Ja, wie is er wel eens met ongestreken kleding de deur uitgegaan? Als ik voor een klaslokaal had gestaan, dan had iedereen zijn hand opgestoken. Haha, ik zie het al voor me.

Geen ramp natuurlijk. Strijken kost nu eenmaal tijd en die hebben wij niet altijd. Maar ongestreken kleding ziet er wel rommelig uit. Wil je er zonder te strijken toch nog een beetje netjes uitzien? Lees dan het artikel over nette kleding zonder strijken. Hierin deel ik al mijn tips over dit onderwerp.

 

Oude make-up

Vrijwel alle dames weten dat het slecht is voor je huid maar heel veel maken zich er schuldig aan: make-up er niet afhalen voor het slapengaan. Gevolg is dat je wimpers kunnen afbreken door de mascara en je poriën verstoppen, met een geïrriteerde huid als gevolg. Het is gewoon heel slecht om je make-up niet aan het einde van de dag eraf te halen.

Maar wist je dat er ook dames zijn die opmaken en het er weer afhalen een gedoe vinden en daarom de make-up laten zitten? Om de volgende dag er weer een laag overheen aan te brengen? Ze werken hun make-up op die manier iedere keer een beetje bij. Naast het feit dat dit super slecht voor je is, zien we het ook allemaal. Het verschil tussen oude en verse make-up is namelijk zichtbaar. Lagen mascara over elkaar heen zorgen voor wimpers die lijken op spinnenpoten en een extra laag oogschaduw zorgt meestal voor een vlekkerig effect.

Heb je het laat gemaakt en geen zin om de make-up er af te halen? Zorg dan dat je reinigingsdoekjes in huis hebt. Er wordt vaak gezegd dat deze doekjes slecht zijn omdat onder meer het je huid kan uitdrogen, maar het is altijd beter dan je make-up laten zitten. Heb je haast in de ochtend en wil je niet zonder make-up aankomen? Ga dan op zoek naar functionele make-up. In 2015 schreef ik hier nog een artikel over met tips over hoe jij je ogen snel kunt opmaken.

Ik ben wel benieuwd op welke details jij vooral let voordat je naar het werk gaat. Laat je een reactie hier onder achter in een comment?

 

Groetjes,

Aileen

3 reacties

  1. Ja! Vooral de laatste vind ik zo zonde, hebben mensen over het algemeen geen probleemhuid, maar creeëren ze er 1 door deze gewoonte. Je merkt het ook aan van die rode bultjes/vlekjes op hun huid. Maar ook aan de verkorrrelde mascara rondom het gebied van hun ogen.
    Hoe moe ik ook ben, ik haal altijd mijn make up er af. Zeker met mijn acné. Ik moet wel!

  2. Getsie, vrouwen die hun make up laten zitten en er een laagje overheen doen… bah! Dat gaat voorbij slordig haha, dat is gewoon vies.
    Ik ben geen fan van strijken nee, en ook dat elastiekje om de pols ben ik schuldig aan, oeps! Liefs Josine
    Josine onlangs geplaatst…trends 2017: prints & kleurMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge