Dickies en Gucci maken werkkleding collectie met kristallen

We kennen Dickies van de stoere broeken en overalls. Maar bij de nieuwste, limited edition collectie is hier weinig van te zien. Het werkkleding merk heeft ter ere van hun 100 jarige jubileum namelijk de handen ineengeslagen met Gucci. En dat heeft geresulteerd in een bijzondere werkkleding collectie met kristallen en studs. Ik vind het geweldig!

Dickies en Gucci maken werkkleding collectie met kristallen

Dickies en Gucci maken werkkleding collectie met kristallen

Dit is een collectie die niemand zag aankomen. Waarom zou een stoer werkkleding merk dat gericht is op jongeren samenwerken met een chique label als Gucci? Wie goed naar de collectie kijkt, zal het begrijpen.

Gucci heeft de werkkleding namelijk een upgrade, of beter gezegd glow up, gegeven. De collectie bestaat namelijk uit kledingstukken die Dickies al jaren verkoopt. Er is niets veranderd aan de stof, het model of de kleur. Het enige verschil is dat de medewerkers van Gucci los zijn gegaan met het versieren van de kleding. Door de combinatie van studs en kristallen is de werkkleding ineens heel glamoureus geworden.

De items zijn ideaal om te dragen tijdens een festival of feestje. Daarvoor moet je wel diep in de buidel tasten. De prijzen variëren van ruim 900 voor een blouse tot bijna 7000 euro voor een jas. Maar dan heb je wel een limited edition kledingstuk item dat met de hand versierd is.

Op onderstaande foto’s zie je rechts het originele kledingstuk en links de versie die gemaakt is in samenwerking met Gucci. 

Dickies en Gucci maken werkkleding collectie met kristallen
Work shirt met glitters €922,058 (heren model)
Dickies en Gucci maken werkkleding collectie met kristallen
Eisenhower cropped jacket met glitters €5.677,44 (dames model)
Dickies en Gucci maken werkkleding collectie met kristallen
Eisenhower jacket met glitters €6.936,49 (heren model)
874 work pant
874 work pant met glitters – uitverkocht (heren model)
874 work pant
874 work pant €3.313,79 (dames model)

Bij de kaki broeken heeft men ervoor gekozen om ze in te korten. Waarschijnlijk zijn de rafels een onderdeel van de edgy look die Dickies wil behouden. 

874 Bermuda met studs
874 Bermuda met studs €2.195,15 (heren model)
874 short pants
874 short pants €5.314,65 (dames model)

Werkkleding collectie met lef 

De kleding wordt verkocht via Vault, de webshop waar Gucci vintage en andere unieke collecties verkoopt. Dat is maar goed ook, want de meeste klanten van Dickies zitten hier niet op te wachten. ”Stick to making work related gear please!” staat er onder één van de foto’s die Dickies op Facebook heeft geplaatst. Ik begrijp dit helemaal. De prijzen zijn voor de gemiddelde consument schrikbarend hoog en de stijl is opvallend. En dat is precies het tegenovergestelde waar Dickies voor staat. Zij maken doorgaans betaalbare, casual en onopvallende werkkleding. 

Dat neemt niet weg dat deze samenwerking een geniale zet is. Werkkleding is de laatste jaren steeds populairder geworden bij het brede publiek. Het is al lang niet meer alleen voor diegene die erin werken, maar eerder een opzichzelfstaande mode-stijl. Deze stijl zie je vaak terug bij bekende mensen. Dus waarom zou je je als werkkleding merk alleen blijven focussen op de klassieke werkkleding fanaten? Na 100 jaar heeft Dickies een naam opgebouwd waardoor de echte fans toch wel trouw blijven.

Door een high end collectie te lanceren verbreed je je klantenkring. Hoewel de kopers van deze collectie zullen gaan voor de unieke uitstraling, maken ze direct kennis met de kleding van Dickies. Want het is gemaakt van de basic items die het merk al jaren verkoopt. En als het goed bevalt, dan is het kopen van dezelfde broek of jasje uit de collectie een kleine stap.

Chapeau Dickies en Gucci! Jullie hebben bewezen dat werkkleding er ook anders uit kan zien. I love it!

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge