Dierenprint op het werk dragen

Het is een dingetje. De één is er dol op en de ander vindt het niet kunnen. Ik heb het over kleding met dierenprint op het werk. De vraag of het nu wel of niet geschikt is voor op het werk is mij inmiddels al vaker gesteld. En als je het wilt dragen, hoe kun je dat dan het beste doen? Tijd om eens in de wilde wereld van dierenprint te duiken.

 

Dierenprint op het werk dragenAfbeelding: Pixabay

Lastig, lastig 

Bij mijn vorige werkgever had ik een vrouwelijke manager die dol was op dierenprint. Of het nu een rok, blouse of schoen was, zij liet het graag ergens in haar kleding terugkomen. Het was een kleine, smalle dame en bij haar zag het er meteen pittig uit. Nu is de term ‘pittig’ niet eentje die ik regelmatig gebruik, maar wanneer iemand met een vriendelijke persoonlijkheid zich stoer kleedt, dan vind ik dit een goede term. Pittig in de zin van gewaagd, maar ook leuk. En dat is best lastig met dierenprint.

Ook zij twijfelde regelmatig. Zo kwam ze op kantoor eens naar mij toe met de vraag of de tijgerrok die ze droeg wel business-proof was. Met de dikke, zwarte trui, zwarte panty en effen laarzen vond ik het er erg leuk uitzien. Het paste bij haar.

Het waren voor mij ook meteen de momenten waarbij ik aan mijzelf dacht: met mijn rondingen en redelijk aanwezige billen had zo’n outfit er bij mij heel anders uitgezien. Het had de aandacht gelegd op een onderdeel van mijn lichaam waarvan ik niet vind dat dit in een zakelijke omgeving nodig is. Des te leuker vond ik het om naar haar kleding te kijken. In een ambtelijke omgeving durfde ze te experimenteren en binnen zowel haar eigen stijl als de kantoormuren de grenzen op te zoeken.

 

Hot or not?

Hoe leuk ik het ook bij mijn manager vond staan, ik kan mij genoeg mogelijkheden inbeelden waarbij het dragen van dierenprint op het werk minder geslaagd is. Sterker nog, ik zie zelden zakelijke outfits waarbij het succesvol wordt toegepast. Maar onmogelijk is het natuurlijk niet. Tijd voor wat tips!

 

 

Slangenprint

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Antje (@la_micca) op

Als er één dierenprint is die het meeste geschikt is voor zakelijke omgevingen, dan is het wel de slangenprint. Natuurlijk is de ene print de andere niet, maar de structuur is redelijk subtiel en daardoor makkelijker om te combineren. Zeker wanneer je hem vergelijkt met bijvoorbeeld de luipaardprint die eerder wat schreeuwerig kan overkomen.

Wil je hem op een representatieve manier dragen, dan adviseer ik jou om goed te kijken naar de verschillende tinten die er in zitten. Op bovenstaande foto zie je hoe een dame de lichte kleur uit de laarzen met slangenprint terug heeft laten komen bij haar blouse. Zo past het gelijk mooi bij het geheel en valt de print daardoor ook minder op.

 

Met effen stoffen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dress Code Boutique (@dress_code_boutique_koszalin) op

Je kunt natuurlijk een top of jurk kopen in een bepaalde dierenprint, maar soms kom je ook wel eens kleding tegen waarbij de print gecombineerd is met een effen stof. In combinatie met een mooie pasvorm kan dit het kledingstuk direct een wat chiquere en nettere uitstraling geven.

 

Model

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🌸Lady Blossom Apparel🌸 (@ladyblossomapparel) op

Dierenprints worden regelmatig als sexy en soms zelfs ordinair ervaren. Maar dit hoeft het natuurlijk niet te zijn. Door te kiezen voor een net model en een mooie pasvorm kun je de kans op deze uitstraling al voorkomen. Probeer de opvallende print als het ware te compenseren met het keurige model van het kledingstuk.

Kies bijvoorbeeld van een blouse die hoog gesloten is, met een nette kraag of die wat ruimer valt. Bij een rok kun je er op letten dat hij een nette lengte heeft en niet te strak aansluit.

 

Doseren…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nakal Suits (@nakalsuits) op

Ten slotte: houd het subtiel. Kleding kan nog wel net zo’n mooi model of stof hebben, dierenprint is en blijft opvallend. Doseren is de kunst. 😉

 

Draag jij wel eens dierenprint op het werk? En zo ja, hoe combineer jij deze?

 

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Er hangt inderdaad veel af van de kleur van het kledingstuk. Ik heb zelf ook een mooie trui met een zebra print. Deze is naar mijn idee prima om aan te doen naar mijn werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge