Differin gel – adapaleen, deel 2

Het is inmiddels alweer bijna een maand geleden dat ik jullie vertelde over mijn ervaring met Differin gel, een medicijn tegen acné.  Ik kreeg daarna leuke reacties op het artikel van lezers die zeiden dat het ook leerzaam is voor mensen die last hebben van een droge en gevoelige huid. Want ook zonder dit medicijn kun je last hebben van dezelfde huidproblemen. En dat is natuurlijk ook zo! Daarom laat ik jullie in dit artikel niet alleen zien hoe mijn huid vooruitgaat en waar ik last van heb maar ook welke producten ik gebruik.

 

Vooruitgang

15 april 2015

25 april 2015

Ik kan na anderhalve maand zeggen dat deze Differin gel enorm goed helpt. Mij was verteld dat mijn huid iedere maand met 10% vooruit zou gaan maar het lijkt wel veel sneller te gaan. Na 41 dagen lijkt mijn huid wel 30% minder acne te bevatten. Op de foto’s hier boven kun je het resultaat tussen 15 en 25 april dagen al duidelijk zien.

Maar net als zonder medicijnen kun je het ook meteen merken wanneer je minder gezond eet. Er plopt meteen een puistje naar boven wanneer ik een avondje lekker uit eten ben geweest. Maar gelukkig worden deze nooit groot want de gel droogt diezelfde nacht het puistje nog uit.

 

Uitslag

In mijn enthousiasme heb ik dit medicijn vanaf het begin af aan ook op mijn nek gesmeerd. Op deze plek heb ik veel minder last van acne maar omdat ik af en toe toch iets zie zitten nam ik mijn nek ook gelijk mee. Niet zo slim, zo bleek achteraf. Na 3 á 4 weken kreeg ik enorme uitslag op mijn nek. Grote droge plekken die steeds roder werden en die van een afstand zelfs een beetje leken op zuigzoenen. Nee, dit was niet zo handig. Ik ben meteen gestopt met het smeren in mijn nek maar helaas duurde het nog zeker 2 weken voordat de plekken weg waren. En ik wist ook meteen dat ik deze droge plekken vet moest houden, net zoals mijn gezicht. Het meest vette product in mijn kasjes bleek de Bodyshop Vanilla duo Butter te zijn. Dit heeft enorm goed geholpen en op dit moment zijn de rode plekken bijna helemaal weg.

Maar de meest vreemde uitslag vond ik op mijn oren. Dat klinkt misschien een beetje vreemd maar als je iets op je hele gezicht smeert dan raak je snel je oren aan. En dat was duidelijk ook geen succes. De huid bij mijn oorlel begon te vervellen en raakte geïrriteerd. In  het vervolg moet ik dus iets beter opletten voordat ik even de gel op mijn gezicht smeer.

 

Producten

In het vorige artikel liet ik zien welke producten ik gebruik om mijn zeer droge en gevoelige huid te reinigen en verzorgen. En nu er een aantal tubes op zijn gegaan, ben ik overgestapt naar wat andere producten.

 

Yves Rocher Serum Végétal Wrinkles & Radiance dagcrème – Deze crème kreeg ik gratis bij een bestelling en gezien de voedende werking ben ik hem gaan gebruiken. Het is een lichte dagcrème dat een goede basis zou vormen voor make-up en daarnaast ook huidveroudering vanaf 30 jaar tegen zou gaan. Nu ben ik 27 en zie ik nog geen rimpels maar het is een fijn product en trekt lekker snel in.

 

The Bodyshop Vitamine E nachtcrème – Dit kleine potje stond nog in mijn badkamerkastje en wilde ik sowieso nog opmaken. Het is een fijn product maar was voorheen eigenlijk te vet voor mijn gecombineerde huid. Gelukkig is het uitermate geschikt voor een droge huid en wissel ik deze nu af met de Extra Rich Cream Nourishing van Naobay.

 

Yves Rocher Nutritive Végétal face wash – Ik heb werkelijk nog nooit zo een zachte facewash gebruikt. Dit product is een serieuze ontdekking voor mij. Het voelt als zijde aan op mijn huid, irriteert niet en na gebruik voelt mijn huid zacht aan. Een aanrader voor iedereen met een gevoelige huid.

 

Naobay Oxygenating Cream Moisturizer – Deze crème hebben jullie al voorbij zien komen bij de unboxing van de Prettybox special edition in februari. En omdat ik de Extra Rich Cream Nourishing van hetzelfde merk gebruik als nachtcrème, ben ik deze lichte crème gaan gebruiken als dagcrème. Ik wissel deze af met de Yves Rocher dagcrème zoals hier boven genoemd en vind dat een fijne combinatie. Beide crèmes beloven een goede basis te vormen voor make-up maar ik merk daar tot nu toe nog niet heel veel van. Maar dat is ook niet zo raar aangezien mijn huid sterk aan het veranderen is. Op sommige plekken is mijn gezicht heel droog en op andere plekken weer heel vet. Hierdoor is het moeilijk om in te schatten of bepaalde crèmes ervoor zorgen dat make-up beter blijft zitten.

 

Yves Rocher Anti Age Global oogcrème –  Het potje oogcrème van Nivea was vrij snel op en dus ben ik op zoek gegaan naar een andere variant. Ik heb gekozen voor Anti Age Global oogcrème omdat ik goede recensies las en daarin telkens naar voren kwam hoe zacht deze crème is. En hij bevalt mij goed. Het kalmeert de huid rondom mijn ogen en dat is hard nodig. Ondanks ik de Differin gel niet op mijn huid smeer heb ik wel het idee dat mijn ogen sneller geïrriteerd zijn sinds ik dit medicijn gebruik.

 

Voorlopige conclusie

Tot nu toe bevalt de Differin gel heel erg goed. Zoals je hebt kunnen lezen moet je de huid wel echt goed in de gaten houden. Iedere ochtend en iedere avond reinigen en verzorgen is altijd goed maar in combinatie met deze gel noodzakelijk. Zeker zonder een flinke hydraterende en vette crème krijg je gegarandeerd last van je huid. Maar in mijn geval zorgen milde producten ervoor dat de irritatie minimaal is.

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge