dik haar in 10 minuten

Iedereen heeft wel eens zo’n dag waarbij je wakker wordt met haren die alle kanten opstaan. Hoe zorg je er nu voor dat dit haar in een paar minuten netjes zit en er mooi, vol uit ziet? Ik ga jullie laten zien hoe ik mijn out of bed look in nog geen 10 minuten onder controle krijg én houd.

 

 

Producten

Als eerste zijn er haar 3 producten die heel handig zijn als je haast hebt: volume-poeder,droog shampoo en mousse. Deze items zorgen ervoor dat jij snel volume in je haar hebt en hierdoor lijkt het ook dikker. Super handig dus! Ik zal ieder product even apart laten zien en vertellen hoe ik het gebruik.

 

Mousse

Heb je 10 minuten de tijd om je haar te doen maar geen idee hoe je het netjes in model kunt krijgen? Pak dan een fles mousse en je föhn. Ik gebruik graag de volume mousse van Andrélon (€4,99 bij het Kruidvat) maar je kunt iedere andere mousse hiervoor gebruiken. Verdeel als eerste de bovenkant van je haar in verschillende banen. Vervolgens spuit je de mousse op iedere scheiding tussen de banen. Wees vooral niet te bescheiden met het gebruik van mousse. In dit geval is less niet more.

Spuit daarna een flinke bol mousse op je hand en knijp dit in je haar. Kneed en strijk net zo lang door je haar tot de mousse niet meer wit is. Afhankelijk van de lengte van je haar zullen deze stappen ongeveer 2 tot 3 minuten in beslag nemen.

 

Dan pak je föhn om het natte haar te drogen. Gebruik hiervoor een (ronde) borstel. Op die manier voorkom je dat er klitten ontstaan en bovendien kun je meteen je haar glad maken. Als je naast dik haar ook graag volume wilt, dan kun je het beste omhoog borstelen terwijl je het haar droog föhnt. Zet de borstel in het haar en houd de föhn tegen de borstel met het haar er in. Op die manier droogt het snel en ben je in ongeveer 8-10 minuten klaar. Je zult zien dat je haar qua structuur dikker is en meer volume heeft.

 

Volume poeder

Heb je geen 10 maar 5 minuten de tijd? Kies dan alleen voor volume poeder. Ik gebruik op deze foto’s de poeder van Andrélon (voor €4,99 te koop bij Kruidvat) maar je kunt ieder ander merk gebruiken. Het fijne van volume poeder is dat het super snel werkt. Het zoals bij de mousse breng je dit aan op de scheidingen van je haar. Vervolgens wrijf je het er met je handen goed in en voila: volume. Zeker in combinatie met mousse zorgt dit voor veel en dik haar zoals je kunt zien op de foto. Maar ook los werkt deze poeder prima. Stort je haar toch na een halve dag een beetje in? Wrijf nog even extra door je haren en je zult zien dat het volume weer terug is.

Droog shampoo

Droog shampoo, wie kent het niet? Door deze spray kun jij het wassen van je haar nog even uitstellen. Het zorgt er namelijk voor dat je haar minder vet en wat stugger aanvoelt. Hierdoor lijkt het alsof het haar niet meer vet is. Ook dit product breng je aan op de scheidingen boven op het hoofd. Het nadeel is wel dat droog shampoo erg wit kan zijn. Schrik hier niet van. Dit verdwijnt namelijk als je met je vingers de spray in het haar wrijft. Maar om deze witte waas te doen verdwijnen moet je wel iets langer met je handen door het haar dan wanneer je volume poeder gebruikt. In ongeveer 6-7 minuten tijd heb jij je haar opgefrist en bovendien wat extra volume gegeven. Op deze foto’s heb ik Batiste XXL Volume droogshampoo gebruikt, deze kun je voor €5,89 kopen bij o.a. het Kruidvat.

 

Afronding

Als je mousse gebruikt in combinatie met droog shampoo of volume poeder (of gewoon alle 3) dan ben jij verzekerd van dik, volumineus haar dat zeker 2 tot 3 dagen goed blijft zitten. Bovendien zorgt de mousse ervoor dat kapsels die jij creëert met warme stijl- of krultangen langer blijven zitten. En dat voor maar een paar minuten werk.

En het effect is geweldig maar als je naar je werk wilt dan moet je er wel netjes uit zien natuurlijk. Dus geen haren die dik zijn en alle kanten op staan. Haal daarom even snel een kam door je haar en breng eventueel wat olie aan op de punten.  Op die manier ziet jouw dikke haar er natuurlijk én netjes uit. En niemand ziet jouw out of bed look nog terug 🙂

Als laatste tip: na het dragen van jouw fabolous haar moet het er natuurlijk ook nog uitgewassen worden. En omdat er nu een hoop producten in jouw haar zitten kun je er het beste voor kiezen om je haar 2 keer te wassen. Zo zorg je ervoor dat echt alles helemaal schoon is.

[yop_poll id=”12″ tr_id=”[yop_poll id=”12″]

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge