Dit dragen we écht niet op het werk

Want to read in English? Click here.

De trend is dat we ons over het algemeen steeds meer casual gaan kleden op het werk. Ik hoor ook vaak mensen zeggen dat ze geen onderscheid maken tussen kleding voor op het werk en privé. Maar er zullen altijd zaken blijven die we liever niet in een zakelijke setting dragen. De vraag is alleen waar nu de grens ligt.

Klein onderzoek

Ik besloot de vraag op social media te stellen aan mijn lezers en ontving bijna honderd reacties. Het grootste deel van de reacties kwamen, zoals altijd, vanuit LinkedIn. Er werd door zowel mannen als vrouwen gereageerd. Daar zaten negenenzeventig mensen tussen die concreet antwoord gaven op de vraag over wat ze nu écht niet zouden dragen op het werk. De antwoorden heb ik gegroepeerd en door middel van een infographic in kaart gebracht.

Dit dragen we écht niet op het werk

Met stipt op nummer één staat de trainingsbroek en sportkleding. Dat is ook logisch, want dit is natuurlijk speciaal gemaakt om in te sporten. Hoe vanzelfsprekend dit ook klinkt, ook ik heb wel eens mensen in een zakelijke omgeving zien rondlopen in een trainingsbroek. Sterker nog, ik zie ZZP’ers op het kantoor waar ik werk regelmatig binnenkomen in sportkleding.

Op nummer twee staan de grove schoenen en gympen. Dit is wel een interessante uitkomst. Gympen worden namelijk geregeld gedragen op het werk, maar de ene gymp is duidelijk de andere niet. Er zijn zeer representatieve modellen en wat grovere varianten. Ik zag ook veel reacties voorbij komen over leren kisten en andere stoere schoenen die men niet op het werk draagt.

Wat mensen ook niet geschikt vinden op het werk, dat zijn de wijde truien en T-shirts. Dit werd trouwens in één adem genoemd met oude, versleten bovenstukken. Ten slotte staan de spijkerbroeken, al dan niet met gaten, op nummer vier. Net zoals met gympen is er een groot verschil tussen het ene en het andere model, maar toch kreeg ik net zoveel reacties over spijkerbroeken met als zonder gaten.

Mannen in vrouwenkleding en katten

Ik vind het altijd erg leuk om reacties te lezen wanneer ik een vraag stel op social media. Maar het allerleukste, dat zijn de mensen die in discussie gaan of nét even anders tegen zaken aankijken. Zo was er dit keer bijvoorbeeld een man die vertelde dat hij zichzelf privé veel netter kleedde dan zakelijk. Hij droeg in het weekend bijvoorbeeld wel een blauw of zwart pak, gecombineerd met een overhemd en das. Terwijl hij tijdens het werk juist koos voor casual kleding.

Een ander dacht hardop na over hoe het zou zijn wanneer mannen dameskleding op het werk zouden dragen. En wanneer ze daar ook nog online voor uit durfden te komen. Hij benadrukte daarbij dat hij dit zelf niet deed, maar recent een man was tegengekomen die dameskleding droeg zonder er als een vrouw uit te willen zien. Dit vind ik een interessante gedachte en het geeft mij ook zeker stof om over na te denken voor Prettybusiness.

De laatste opvallende reactie die ik nog even wil vertellen kwam van een vrouw die aangaf dat ze haar katten niet zou dragen op het werk. Als eigenaar van twee katten was dit direct herkenbaar voor mij. Tja, die kattenharen hé. Het is iedere dag weer een uitdaging om met zo min mogelijk kattenharen op kantoor te verschijnen.

Ik ben benieuwd of jij de punten uit dit artikel ook herkent. Laat je het mij weten door middel van een reactie?

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge