Dit droeg ik in augustus 2020 op kantoor

Het is alweer vier maanden geleden dat ik op mijn blog liet zien wat ik zoal op kantoor draag. Tijd voor een nieuw overzicht. In dit artikel zie je enkele outfits die ik de afgelopen maand heb gedragen. Inclusief tips over hoe je snel een outfit kunt uitzoeken in de ochtend, het upgraden van goedkope kleding en het dragen van een te grote rok. Veel leesplezier!

 

Combinatie die altijd kan

Wanneer ik geen zin heb om uitgebreid de tijd te nemen om combinaties te maken, dan val ik vaak terug op bepaalde kleurcombinaties. Ik kijk dan niet in mijn kast welke kledingstukken bij elkaar passen, maar vooral welke kleuren bij elkaar passen. Eén van de makkelijkste combinaties vind ik zwart, donkerblauw en grijs. 

Outfit Aileen Out 08/2020
T-shirt Promiss | Blouse Bloezen.nl* | das stropdassenwinkel.nl* | broek Mascot* | schoenen Clarks

Deze tinten klinken misschien wat saai maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Met slechts één bijpassend accessoire kun je al een leuke outfit creëren. Bij bovenstaande outfit koos ik voor een grijze das met witte details. Door het lichte patroon ziet het geheel er ook meteen een stuk frisser uit. 

Dit droeg ik in augustus 2020 op kantoor

 

Je haarkleur matchen

Nog een tip voor het eenvoudig combineren van kleuren is het letten op je haarkleur. In mijn ogen maken mensen hier veel te weinig gebruik van. Wanneer je accessoires of kledingstukken hebt in de kleur van je haar, dan wordt het maken van een goede combinatie namelijk een stuk makkelijker. 

Outfit Aileen Out augustus 2020
Blouse Cavallaro Napoli | bretels HemdvoorHem* | broek Promiss | schoenen Clarks*

Heb je blond haar, zorg dan voor bijvoorbeeld riemen, sieraden of schoenen in een crème of beige tint. Hetzelfde geldt voor bruin, zwart of grijs haar. Deze haarkleuren kun je eenvoudig combineren met basic tinten zoals zwart, grijs, wit of donkerblauw. En zo weet je meteen dat het geheel ook bij je past.

Dit droeg ik in augustus 2020 op kantoor

Mijn haren heb ik donkerrood geverfd en daarom draag ik ook vaak donkerrode details in mijn kleding. Want kleding kun je dagelijks wisselen, maar je haarkleur blijft (meestal) langer hetzelfde.

 

Te grote rok

Hoewel rokken met een A-lijn eigenlijk alleen hoeven aan te sluiten in de taille, vind ik het vaak lastig om de juiste maat te bepalen. Zeker wanneer de stof geen elastan bevat en dus niet rekt, kan het wel eens gaan knellen. Maar een te grote rok kan juist weer iets te laag vallen.

Dit droeg ik in augustus 2020 op kantoor
Blouse Wolf Blizz* | rok Promiss | Riem Steps | schoenen Clarks | oorbellen Swarovski | Panty Sisi*

Daarom ben ik dol op riemen die van elastiek zijn gemaakt. Op die manier kan ik zelf bepalen hoe hoog ik de rok wil dragen én blijft hij altijd netjes op zijn plek zitten zonder te knellen.

 

Mooi hoeft niet duur te zijn

Ik zal nooit vergeten dat er ooit een discussie was over mijn kleding op het Viva-forum. Eén van de zaken die men opvallend vond, was het feit dat ik dure kleding met goedkopere merken combineer. 

Outfit Aileen Out 08/2020
Jurk Hema | schoenen Clarks | Panty Sisi*

Voor mij is dat niet meer dan normaal. Het gaat er uiteindelijk om hoe het geheel eruit ziet, niet welk label er in je nek hangt.

Bovenstaande jurk is één van mijn nieuwste aanwinsten. Ik heb hem gekocht bij de Hema outlet in Haarlem voor slechts negen euro. Maar dat ziet niemand. Sterker nog, ik krijg iedere keer complimenten waneer ik hem draag.

Dit droeg ik in augustus 2020 op kantoor
oorbellen Safira*

Het is natuurlijk ook de kunst van het combineren. Want hoe leuk de jurk ook is, van dichtbij zie je dat het is gemaakt van dun katoen. Ik draag er een paar mooie, goudkleurige oorbellen bij en een paar kwalitatief goede pumps. En voila! Hier hebben we een leuke outfit. Niemand die weet dat de oorbellen zeker vijf keer zo duur zijn als de jurk 😉

Spijkerbroek?

Je ziet het goed. Ik heb een spijkerbroek gedragen. Ja, ik moest er ook even van bijkomen.

Outfit Aileen Out 08/2020
Blouse Cavallaro Napoli | bretels Wiseguy/ bretelswinkel.nl * | jeans Promiss | schoenen Clarks

Afgelopen maand heb ik namelijk leren bretels getest, inclusief lussen. Maar deze lussen moesten natuurlijk vast worden gemaakt aan knopen. En aangezien de set waarmee ik dit heb gedaan ook een aantal jeansknopen had, heb ik zowaar mijn enige spijkerbroek uit de kast gehaald. 

Mocht je benieuwd zijn naar mijn ervaringen, check dan het artikel dat ik hierover heb geschreven.

Dit droeg ik in augustus 2020 op kantoor
Blouse Cavallaro Napoli |bretels Wiseguy/ bretelswinkel.nl* | broek Greiff* | schoenen Clarks

Ik ben benieuwd naar jouw mening. Wat vond jij de leukste outfit van deze maand?

 

Groetjes,

Aileen

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge