Dit droeg ik in november op kantoor

Na de enthousiaste reacties op het outfit overzicht van september besloot ik om er weer eentje te maken voor november. Dit keer geen spiegelselfies, maar gemaakt met de timerfunctie van mijn camera. Door mijn korte vakantie in combinatie met een druk werkschema heb ik in november helaas niet iedere dag foto’s kunnen maken. Hierbij volgt een overzicht met 12 outfits, ingedeeld in 3 categorieën: casual, business casual en business.

 

Casual

Dit droeg ik in november op kantoorBroek C&A, vest Garcia*, T-shirt Zeeman, schoenen Clarks*, ketting onbekend

Casual? Is dit wel casual? Voor mijn doen wel, maar al vaker kom ik er achter dat mijn casual stijl voor velen toch best netjes is. Zo kwam ik met deze outfit bij een vriendin aan en die noemde het business casual. Hmmm, en die woorden kwamen uit de mond van een juriste die bij een vrij formeel kantoor werkt. Is mijn kledingstijl ver-businessd?

 

Dit droeg ik in november op kantoorBroek Didi, schoenen Manfield, blouse Bivolino *, vest Steps

Wie herinnert zich nog de blouse die op maat was gemaakt, op basis van lichaamslengte en gewicht? Mijn artikel was redelijk kritisch, maar vanuit mijn omgeving reageerden er toch een aantal mensen best positief op het eindresultaat. Dus gaf ik de blouse afgelopen maand nog een kans. Dit keer wel met een vest er overheen. Want dat is altijd een goede manier om kledingstukken te dragen waarvan je de kleuren toch nét iets te heftig vindt voor op het werk.

 

Dit droeg ik in november op kantoorBroek Havep Workwear*, schoenen Zeeman, blouse Steps, riem C&A

Het is alweer even geleden dat ik er een artikel over heb geschreven. Maar ja hoor, ik draag de bakkersbroek nog steeds. Door de stugge stof kreukt hij wel als hij net uit de was komt, maar hij zit gewoon te lekker om niet te dragen. Hij valt wel iets te strak op de heupen, dus ik ga kijken of ik hem nog kan uitleggen en op die manier vergroten.

Maar mocht je dus een bakkersbroek hebben liggen, check dan zeker even het artikel waarin ik vertel hoe ik deze heb omgetoverd in een skinny variant.

 

Dit droeg ik in november op kantoorBroek Mart Visser, blouse Steps, riem C&A, schoenen Manfield

In de laatste week van november gaf ik een presentatie. Hoe dol ik ook ben op het combineren van verschillende prints en kleuren, tijdens presentaties houd ik mijn kleding graag wat rustiger. Ik wil niet dat mensen teveel gaan letten op wat ik aan heb, maar juist luisteren naar mijn verhaal. Simpel zwart met een bruin accent is dan dé oplossing.

 

Business Casual

Dit droeg ik in november op kantoorBroek Didi, blouse Cavallaro, schoenen Manfield, riem C&A

Begin november heb ik een weekje in een heerlijke wellness villa gezeten met mijn man. Deze villa was vlakbij de Designer Outlet Roermond. Nu koop ik eigenlijk vrijwel nooit kleding, maar dit kon ik niet overslaan. Ik ben enorm goed geslaagd daar, mede in de Cavallaro winkel. De blouse op bovenstaande foto komt daar ook vandaan. Hij is zwart en er staan allemaal kleine, witte zwaantjes op.

 

 

Dit droeg ik in november op kantoorRok C&A, onderrok Primark, laarzen Manfield, panty Hema, blouse Cavallaro, stropdas HemdvoorHem*

Mocht je mijn artikel van afgelopen week hebben gezien waarin ik mij heb laten inspireren door een influencer, dan zul je deze outfit vast herkennen. Ik testte onder anderen hoe het was om een das in combinatie met een rok te dragen. En ja, I love it!

 

Dit droeg ik in november op kantoorBroek/trui/blouse Steps, schoenen Clarks*, ketting onbekend

Eén van mijn nieuwe aanwinsten is ook deze broek van de Steps. Ik weet dat een gestreepte broek op zichzelf niets bijzonders is, maar ik heb er altijd al een zwak voor gehad. Net zoals broeken met een ruit trouwens. Ik zag een dame die een soortgelijke broek droeg met een parelketting en een trui. Meteen vond ik het een leuke combinatie. Zeker met de lage veterschoenen ziet het er allemaal wel heel netjes en een beetje tuttig uit, maar ik houd ervan.

 

Dit droeg ik in november op kantoorRok/blouse Promiss, laarzen Manfield, panty Hema, ketting V&D

Ken je dat? Van die kettingen waarvan je denkt: hij is leuk, maar hoe moet ik deze dragen? De ketting op bovenstaande foto’s is er zo eentje voor mij. Hij ligt al jaren in mijn kast en ik vind hem lastig om te dragen. Wanneer ik hem op mijn huid draag, dan valt hij in mijn decolleté. Dus heb ik hem over mijn blouse heen gedaan. Ik weet nog steeds niet of ik het wel leuk vind staan want het doet mij erg denken aan de bef die rechters dragen. Maar door de parels is het wel een hele vrouwelijke bef. Kortom: hij gaat weer terug in de kast en zal er ongetwijfeld nog wel weer een keer uit komen.

 

 

Dit droeg ik in november op kantoorRok C&A, panty Hema, schoenen Clarks, blouse Superstar, riem onbekend

Ongeveer eens per zes weken draag ik iets roods. Dit doe ik bewust alleen wanneer ik mijn haren net heb laten verven. Omdat de kleur past bij de tint van mijn haren weet ik dat het een uitgroei extra kan accentueren. En daar wil ik natuurlijk de focus niet op leggen. Dus zijn mijn haren net gekleurd, dan mogen de rode rokken en broeken weer uit de kast. Voor een weekje, of maximaal twee. Want dan ga je de uitgroei weer zien. Kortom: een cirkeltje waar ik al jaren in draai.

 

Business

Dit droeg ik in november op kantoorPantalon Greiff*, laarzen Manfield, blouse HemdvoorHem*, stropdas Cavallaro, colbert Steps

Dit droeg ik in november op kantoorPantalon Laura Blagogee Couture*, stropdas/bretels HemdvoorHem*, overhemd Opposuits*, schoenen Clarks*

Bovenstaande twee outfits droeg ik ook weer in het kader van mijn artikel over de kledingstijl van een influencer.

 

Dit droeg ik in november op kantoorPantalon/blouse/colbert Greiff*, das Toffedassen.nl*, laarzen Manfield

Als laatste sluit ik af met mijn nieuwste pak. Deze heb ik recent ontvangen en ben ik inmiddels uitgebreid aan het testen. Hij is namelijk gemaakt van een speciale stof met de 37.5 technologie waarbij de lichaamstemperatuur stabiel blijft. In augustus testte ik al een jurk dat gemaakt was van deze stof, om te kijken hoe hij reageerde op hitte. Nu het wat kouder wordt ben ik het pak aan het testen om te kijken wat de stof doet tijdens lage temperaturen. Ik verwacht dat de review van dit pak deze maand nog op Prettybusiness verschijnt.

 

Wat vind jij de leukste outfit van deze maand?

 

Groetjes,
Aileen

 

*Dit artikel bevat één of meer producten die ik van een merk of bedrijf heb gekregen en affiliate links. De items die ik heb gekregen staan aangegeven met een sterretje (*). Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

  1. Leuke blog, geeft me zeker inspiratie. Onlangs ben ik gestart met een nieuwe baan en ik moet mijn oude casual ik vaarwel zeggen qua kleding. Ik ga voor een soort preppy chic. Vandaag probeer ik het met eens een stropdas op een klassiek overhemd n.a.v. je blog. Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge