Dit droeg ik op kantoor in april 2020

Welkom bij een nieuw outfit artikel! De afgelopen maand heb ik een deel van de tijd vanuit huis gewerkt en een deel vanuit mijn kantoor. Op de dagen dat ik naar kantoor ga, vind ik het fijn om mijzelf, ook al zie ik geen klanten, lekker op te knappen. Iets leuks aantrekken en mijzelf opmaken geeft mij het gevoel dat ik aan het werk ga en het maakt mij daardoor ook een stuk productiever. 

Op de dagen dat ik vanuit kantoor werkte heb ik foto’s gemaakt van de outfits die ik droeg. In dit artikel laat ik jou deze zien én geef ik je direct wat business-proof kledingtips. 

 

Doorschijnende blouse

Misschien herken je het wel, de witte blouse die doorschijnt. Ondanks dat ik ze mede daarom niet vaak draag, ben ik een aantal maanden geleden toch gezwicht voor onderstaande blouse van Cavallaro Napoli. En jawel, hij schijnt door. 

Dit droeg ik op kantoor in april 2020
Broek C&A | blouse Cavallaro Napoli | bretels Bretelswinkel.nl* |schoenen Clarks

Natuurlijk kan ik op zoek gaan naar een huidkleurige beha of er een hemd onder dragen. Maar dit keer koos ik ervoor om de aandacht ergens anders op te vestigen, namelijk op de bretels. Omdat de bretels donker zijn en qua kleur perfect passen bij mijn broek, valt de blouse inclusief beha een beetje weg. 

Dit droeg ik op kantoor in april 2020

Geen riemlussen?

Bretels gebruik ik niet alleen om een doorschijnende blouse mee te maskeren, het is ook een ideaal accessoire voor broeken zonder riemlussen. Ik weet dat velen zeggen dat je beter een broek kunt kopen die geen riem nodig heeft, maar met mijn figuur en rondingen kan ik nu eenmaal niet zonder. Hoe goed de broek ook zit, na verloop van tijd zakt hij altijd iets af.

Dit droeg ik op kantoor in april 2020
Broek Steps | bretels Bretelswinkel.nl* | Revert Pin Stropdassenwinkel.nl* |blouse Cavallaro Napoli

Gelukkig bestaan er bretels die de riem kunnen vervangen. Het is voor mij echt een ideale oplossing tegen afzakkende broeken.

Dit droeg ik op kantoor in april 2020

Mouwloos representatief 

Oei, een mouwloos kledingstuk op kantoor. Dat kan écht niet, toch?

Dit droeg ik op kantoor in april 2020
Jumpsuit Promiss | pumps Clarks | Ketting zelf gemaakt | oorbellen Safira*

Ach, op dagen dat ik geen klanten ontvang vind ik dat het best moet kunnen. Bovendien werk ik alleen op mijn kantoor, en heb dus geen collega’s. Zolang het geen spaghettibandjes zijn, vind ik het prima.

Dit droeg ik op kantoor in april 2020

Om deze mouwloze jumpsuit wat meer aan te kleden heb ik ervoor gekozen om er een lange, gouden ketting met parels bij te dragen. In combinatie met een paar gouden oorbellen maakt dit het geheel meteen wat chiquer.

En voor de volgers op mijn Instagram, dit is inderdaad de ketting die ik zelf heb gemaakt. Ik heb het proces een aantal weken geleden via mijn Instagram Stories gedeeld.

 

Bovenkant broek verdoezelen

Dit droeg ik op kantoor in april 2020
Broek Greiff* | blouse Bloezen.nl* |t-shirt Promiss | Das Amidee Hadelin* | schoenen Manfield

Ik heb een beetje een haat-liefdesverhouding met bovenstaande, grijze broek. Hij zit fijn en ik vind de stof mooi, maar aan de bovenkant valt hij niet zo mooi. 

Dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om deze bovenkant te maskeren. Ik koos ervoor om er een blouse op te dragen in dezelfde kleur. Over de blouse draag ik een t-shirt in het zwart, waardoor de focus naar mijn bovenlichaam wordt getrokken. Omdat ik de blouse onder het t-shirt heb laten uitsteken zie je de bovenkant van de broek ook niet meer.

Outfit Aileen april 2020

Voor wat extra focus op de bovenkant droeg ik een das met een blauwe bloemenprint. Dit maakt het geheel meteen wat vrolijker.

Heren overhemd tailleren

Ik draag inmiddels alweer een aantal jaren overhemden die zijn gemaakt voor heren. Het zit heerlijk en het ziet er netjes uit, zonder dat het een hele formele uitstraling geeft. Het overhemd valt namelijk wat ruimer, waardoor hij er wat meer casual uitziet. 

Outfit Aileen april 2020
Overhemd HemdvoorHem* | colbert Steps |broek Promiss | Schoenen Ara | oorbellen Safira* | Revert Pin Stropdassenwinkel.nl*

Soms heb ik alleen even niet zo’n zin in wijde kleding, maar vind ik de kleur of print van het overhemd wel leuk om te dragen. Op dat soort momenten draag ik een colbert. Hierdoor ziet het geheel er direct wat getailleerder uit. In combinatie met een broche in de vorm van een roos, een paar glanzende oorbellen en schoenen is de outfit sowieso niet echt meer casual.

Outfit Aileen april

Korte blouse doordragen

Hoewel het weer er afgelopen maand mooi uit leek te zien, sloeg het snel om naar een wat lagere temperatuur. We leven inmiddels in een land met een zeer onvoorspelbaar klimaat. Gelukkig is er een manier om blouses met korte mouwen ook tijdens het koude weer te dragen. 

Outfit Aileen april
t-shirt Didi | blouse V&D | broek Mascot* | schoenen Manfield

Het is een truc die je eerder in dit artikel al voorbij heb zien komen, namelijk het dragen van een t-shirt over een blouse. Zeker t-shirts met een V-hals lenen zich hier prima voor. Ze laten de blouse in de hals zien, maar bedekken ondertussen wel je armen zodat je het niet koud krijgt. Ideaal, toch?

Wat vond jij de leukste outfit van deze maand? Ik ben heel benieuwd!

Wil je meer outfits bekijken? Check dan mijn Instagram pagina.

Groetjes,

Aileen

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge