Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik een artikel publiceerde waarin ik liet zien wat ik zoal op kantoor draag. En nu ik de foto’s aan het verzamelen ben, valt mij op dat mijn kledingstijl veranderd is. Niet dramatisch, maar subtiel. Het heeft mij aan het denken gezet. Waarom is het veranderd? 

Accessoires

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Broek Tricorp* – bretels bretelswinkel* – blouse Nimbus* – schoenen Dungelmann*

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Mocht je mij via Instagram volgen, dan is het je waarschijnlijk al opgevallen. Mijn liefde voor bretels en dassen is de afgelopen periode gegroeid. Beide accessoires draag ik al een tijdje, maar tegenwoordig lijken het onmisbare items te zijn geworden. Ik ga bijna niet meer de deur uit zonder één van de twee of zelfs beiden. Sterker nog, ik creëer mijn volledige outfits om deze accessoires heen. 

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Broek Promiss – vest Steps – overhemd Suitable* – das Amide Hadelin* – schoenen Sacha

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Uiterlijk vs innerlijk

Waarom doe ik dit eigenlijk? Ik zou kunnen concluderen dat mijn smaak simpelweg is veranderd. Maar net zoals in mijn artikelen weiger ik mij neer te leggen bij een voor de hand liggende conclusie. Ik weet dat kleding meer is dan alleen het uiterlijk, hier schrijf ik immers dagelijks over. Er is altijd een relatie tussen het uiterlijk en het innerlijk.

Het zien van de foto’s was dan ook de reden dat ik ging nadenken over welke veranderingen er in mijn leven hebben plaatsgevonden. En hoe deze invloed hebben op wat ik draag. Ik heb drie redenen kunnen bedenken waarom mijn smaak op deze manier is veranderd.

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Broek Greiff* – T-shirt en riem Steps – blouse bloezen.nl* – das en dasspeld stropdassenwinkel.nl* – schoenen Van Haren

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

 

Kracht

Als eerste kan ik concluderen dat de ziekte van Ménière, waar ik eerder over heb geschreven, ervoor heeft gezorgd dat mijn schoenkeuze is veranderd. Ik draag vaker platte schoenen en wanneer ik hakken draag, dan voel ik mij door de duizeligheid niet meer zo zelfverzekerd als dat ik was. Hoge hakken waren voor mij altijd iets krachtigs, maar dat gevoel is nu weg. Ik denk dat de bretels en dassen daarvoor in de plaats zijn gekomen. Natuurlijk vind ik het leuke accessoires, maar zij zorgen nu voor dit krachtige gevoel. 

 

Mijn lichaam verandert

Daarnaast heeft het dragen van bretels voor mij ook een functionele reden. Sinds ik Suit (mijn hond) heb, is mijn lichaam veranderd. Mijn gewicht is redelijk stabiel gebleven, maar toch ben ik smaller geworden. Ik loop natuurlijk veel meer buiten en met Suit in de fietsmand is het iets harder trappen dan daarvoor. 

Ik heb nooit de ambitie gehad om af te vallen, integendeel. Maar de afgelopen maanden zitten mijn broeken ruimer. Ik moet hier natuurlijk wat mee doen. Innemen zou een goede oplossing zijn, maar ik ben bang dat mijn lichaam weer naar de ‘oude staat’ verandert. De bretels zijn een goede tussenoplossing. Mijn riemen wisselen per dag nog weleen van gaatje, maar de bretels zitten altijd goed. 

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Broek Sunwil* – blouse Cavallaro Napoli – schoenen Nelson* – bretels bretelswinkel.nl* – revertpin stropdassenwinkel.nl* – oorbellen Swarovski 

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Zakelijke houding

Als laatste heeft het dragen van deze accessoires te maken met hoe mijn werk er de afgelopen tijd heeft uitgezien. En dan heb ik het niet over de drie artikelen die ik iedere week publiceer. Dat is de voorkant, hetgeen dat mensen zien. Maar aan de achterkant zijn er de laatste maanden een aantal dingen gebeurd. 

Situaties waar ik mee heb geworsteld. Waarbij ik mij onzeker voelde, tegen een muur gedrukt en respectloos behandeld. Het zijn dingen die veel ondernemers meemaken. Het vervelende is alleen dat ik mij daardoor heel eenzaam heb gevoeld. Om mij heen word ik vaak geprezen omdat ik de enige ben die fulltime schrijft over zakelijke mode en werkkleding. Die positie brengt zeker voordelen met zich mee, maar ook steeds vaker het gevoel dat je er alleen voor staat. Omdat niemand echt weet wat mijn werk inhoudt en het daarom is het lastig om er met iemand over te sparren. 

 

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Broek Promiss – blazer en blouse Steps – das en dasspeld stropdassenwinkel.nl* – schoenen Van Haren

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Hierdoor heb ik mijzelf de afgelopen tijd vaak hard en zakelijk moeten opstellen. Een houding die mij heel veel energie kost. En natuurlijk zoek ik het liefste partijen met wie ik fijn kan samenwerken. Maar projecten worden steeds groter, inclusief bijbehorende planningen. Dus trek ik vaak een das aan om mijzelf krachtig te voelen op dat soort momenten.

Maar het liefste draag ik om een andere reden een das. Ik wil ermee kunnen spelen, experimenteren. Zoals ik recent heb gedaan met een clipdas. Kijken of het werkt en hier over schrijven. Dat vind ik leuk. Daar word ik gelukkig van. 

Dit droeg ik op kantoor in januari 2020

Rok op maat gemaakt* (door Carien Vlot) – laarzen Manfield – vest Nimbus* – overhemd HemdvoorHem* – das stropdassenwinkel.nl* – panty Hema

Begrijp mij niet verkeerd, het is geen drama. Het is een leerproces met groeipijn. Maar om goed te kunnen blijven schrijven heb ik besloten dat ik die harde kant zelf niet meer wil aanspreken. Daarom heb sinds kort een manager. Iemand die mij kan helpen op dit gebied en bepaalde zaken uit handen kan nemen. Het voelt als een bevrijding, een last dat van mijn schouders valt.

Maar het is ook spannend. Ik werk al zo lang zelfstandig en heb zo lang alles alleen gedaan. Ik zal zien hoe dat gaat werken. En misschien verandert mijn stijl daardoor ook weer. Who knows?

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge