Dit ga ik nooit meer op het werk dragen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, daar ben ik van overtuigd. Soms heb je spijt, soms heel veel. Maar eigenlijk is het gewoon een les. Iets dat je meemaakt om ervan te leren. Ik heb het over het dragen van de ‘verkeerde’ kleding, accessoires, schoenen of haardrachten op het werk. Zaken waarvan je later denkt: waarom heb ik dat aangetrokken? 

Dit ga ik nooit meer op het werk dragen

Dit ga ik nooit meer op het werk dragen

Ja, dat heb ik ook meegemaakt. Vandaag vertel ik jou over de zaken die ik ooit op het werk heb gedragen, maar waar ik toch een beetje spijt van heb. Wat ik dus nooit meer op het werk zal dragen.

Roze dreadlocks

In het kader ‘what was I thinking?’ staan mijn roze dreadlocks toch wel op nummer één. Ik liet ze vorig jaar al eens op mijn blog zien. Op mijn vijftiende bedacht ik mij namelijk dat het wel een leuk idee was om dreadlocks in mijn haren te laten vlechten. Ik koos voor de kleuren paars, roze en bruin. Alsof de kleuren al niet heftig genoeg waren, besloot ik dat het ook een goed plan was om er glitter dreadlocks bij te dragen.

Tuurlijk, je bent jong en wilt graag experimenteren. Dat is logisch. Maar ik werkte destijds bij de Hema en zat met dit kapsel dus achter de kassa. Ik droeg de dreadlocks vaak in een hoge staart en met die staart kwamen ze nog tot mijn billen. Best een heftig kapsel dus. Ondanks dat ik het zelf erg leuk vond, weet ik nog wel dat er momenten waren waarbij ik mij afvroeg of dit wel oké was. Gelukkig vond mijn leidinggevende alles prima en ik had het idee dat hij er af en toe wel eens om moest lachen. Sterker nog, na een paar maanden werd ik door mijn manager benoemd als hoofd van de centrale kassa op zaterdag. Dat betekende dus dat ik iedere zaterdag de hele dag achter het grote kassablok zat, direct naast de ingang. In feite was ik het ‘visitekaartje’ van de winkel, aangezien je mij als eerste zag wanneer je de winkel in kwam.

Paarse sterren

Denk je dat mijn kapsel heftig was? Nou, het kan allemaal nog erger. Naast die centrale kassa bevond zich mijn favoriete afdeling. Ik heb het over de schappen vol met make-up. Als jong meisje vond ik het heerlijk om mij uit te leven hiermee. Er ging dan ook bijna geen zaterdag voorbij dat ik geen make-up bij de Hema had gekocht.

Op het moment dat ik felle dreadlocks ging dragen vond ik het een leuk om mijn make-up hierbij te laten passen. Nu zou ik denken dat de kleuren in mijn haren voldoende opvielen en dat een zwarte eyeliner met wat mascara wellicht genoeg zou zijn. Destijds dacht ik daar anders over. Ik kocht bij de Hema allemaal make-up in de kleuren van mijn haren. Zo droeg ik bijvoorbeeld fel roze oogschaduw met een paarse eyeliner.

Na een tijdje ontdekte ik dat ze in het magazijn een voorraad hadden met make-up van oudere collecties. Die lag daar omdat het maar niet verkocht werd. Met een reden natuurlijk, want het was niet echt draagbare make-up. Denk aan opvallende kleuren en van alles met glitters. Tussen deze make-up vond ik een doosje met glittergel voor op de ogen. In deze gel zaten allemaal paarse sterren. Ik kocht het doosje en plakte vervolgens paarse sterren onder mijn paarse eyeliner. Ook daarop ben ik nooit op aangesproken. Maar mensen… dit verzin je toch niet?

Zilveren naaldhakken

Een aantal jaren later liep ik tegen het einde van mijn mode-opleiding stage bij een webshop die gespecialiseerd was in feestkleding en lingerie. Ik deed daar van alles. Van het ontwerpen en laten produceren van kleding tot het verzorgen van de styling bij fotoshoots. Na mijn stage heb ik hier ook gewerkt.

In die periode was ik dol op hele hoge pumps. Nu draag ik nog steeds graag pumps, maar destijds kon het mij niet opvallend en hoog genoeg zijn. Dus verscheen ik op het werk met zilveren naaldhakken die bezaaid waren met zilveren studs, inclusief hoge plateauzool. Destijds werkte er een bekende Nederlandse man die zich ook graag als vrouw verkleedde. Dit deed hij vooral wanneer hij uit ging of op televisie kwam. Inclusief heftige make-up en pruiken. Overdag droeg hij casual herenkleding.

Op een dag stapte ik naar binnen en het eerste wat hij zei, was dat hij mijn schoenen ook in het zwart had. Mijn leidinggevende moest hard lachen. Ik ook trouwens. Maar op dat moment besefte ik mij ineens dat de zilveren hakken wellicht een beetje teveel van het goede was. Als deze man de pumps ook droeg als drag queen bij nachtfeesten….

Ik ben benieuwd wat jij ooit op het werk droeg, maar waar je nu stiekem een beetje spijt van hebt. Laat je het mij weten in een reactie hier onder?

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. „Je denkt heel erg vanuit een vast idee: zoveel geld ben ik waard, dit is mijn marktwaarde. Nou, bij KPN verdiende ik op het laatst een miljoen. Dat kun je toch nooit opmaken. Ik ging na mijn vertrek direct terug naar nul omdat ik geen vertrekpremie wilde hebben. En als je op nul zit is het best lastig om nee te zeggen tegen dingen die goed betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge