Dit is de dresscode van prins Williams personeel

Het Britse koningshuis ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Het lijkt ook niet meer dan vanzelfsprekend dat al het personeel er net zo perfect uitziet. Maar daar heeft Prins William zo zijn eigen gedachten over. In dit artikel vertel ik je wat de dresscode is van zijn persoonlijk personeel en waarom hij hiervoor heeft gekozen.

Dit is de dresscode van prins Williams personeel
Photo by Roberto Catarinicchia on Unsplash

In het boek Courtiers: the Hidden Power Behind the Crown, vertelt een voormalig medewerker van het Britse koningshuis hoe het is om met de royalty’s te werken. Naast details over hun karakters komen ook hun voorkeuren aan bod.

 

Dit is de dresscode van prins Williams personeel

Zo blijkt prins William niet te willen dat zijn personeel in een pak loopt. Ondanks zijn bijzondere familie wil hij het leven binnenshuis, in Kensington Palace, namelijk zo gewoon mogelijk houden. Zijn kinderen rennen de hele dag in en uit zijn kantoor. En hij wil niet dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis een benauwd gevoel krijgen door de kleding van het personeel.

In eerste instantie mocht het personeel zich alleen op vrijdag casual kleden. Maar de welbekende casual friday werd al snel de standaard dresscode. De prins van Wales heeft op een bepaald moment zijn personeel uitdrukkelijk gevraagd om niet in een pak te komen, maar in casual kleding. Alleen bij belangrijke vergaderingen of tijdens bezoeken aan Buckingham Palace dient het personeel zich formeel te kleden. 

Zo zie je maar weer: de vercasualisering dringt zelfs door tot het Britse Koningshuis.

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge