Dyanne Beekman doneert werkschoenen aan zorgmedewerkers

In deze bizarre tijd schieten de initiatieven om de zorg te ondersteunen als paddestoelen uit de grond. Iedereen wil op zijn eigen manier bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Zo ook ontwerpster en styliste Dyanne Beekman.

 

Dyanne Beekman doneert werkschoenen aan zorgmedewerkers

Ze werd bekend als styliste bij diverse televisieprogramma’s, maar houdt zich met haar bedrijf Beekman Staffstyling Group inmiddels ook bezig met werkkleding en -schoenen. En juist met haar werkschoenen besloot ze de medewerkers in de zorg te steunen. In samenwerking met Emma Safety Foodwear gaf ze 250 paar weg. 

”Ik heb een bericht gepost op sociale media dat meteen enorm is gedeeld en heel veel mensen heeft bereikt. Er kwamen meteen zesduizend reacties binnen.” aldus Beekman.

De ontwerpster levert ook al jaren werkschoenen aan andere branches. Zo loopt het personeel van onder andere McDonald’sen het Spoorwegmuseum ook op Beekmans schoenen. De schoen is zelfs zo populair dat hij inmiddels ook voor particulieren online te koop is.

Dyanne Beekman doneert werkschoenen aan zorgmedewerkers

Dat is ook niet zo raar. De werkschoen ziet eruit als een gewone, basic sneaker zonder al te veel snufjes en details. Terwijl die extra’s er wel degelijk in zitten, je ziet ze alleen niet. Naast goede ondersteuning heeft hij een anti-slip zool. De schoen is gemaakt van antibacterieel materiaal en je kunt hem na het dragen gewoon in de wasmachine doen. Voor diegenen die een speciale zool nodig hebben kan het voetbed vervangen worden. En dat allemaal voor zestig euro.

 

Wil jij ook meehelpen?

Maar ook na de weggeefactie bleven de berichten over de schoenen binnenstromen.

”Ik zou zo graag willen dat ik ze de hele wereld kon aanbieden, maar dat kan ik me helaas niet permitteren. Daarom hebben we alle andere geïnteresseerden een kortingscode van twintig procent gegeven. Maar toen gebeurde in deze bizarre tijd het allermooiste, en dat ontroerde me tot op het bot. Ik kreeg de vraag van mensen of zij sneakers aan zorgwerkers konden doneren!” vertelt Beekman.

En daar heeft ze gehoor aan gegeven. Je kunt de schoenen via de website van de Beekman Staffstyling Group bestellen en zo doneren. Ze worden verstuurd naar de betreffende persoon, inclusief bericht wie de schoenen heeft gedoneerd. De verzendkosten en eventuele retourkosten worden betaald door Beekman.

Wil je meer weten over werkkleding in de zorg? Check dan het boek Helden in witte pakken. Te koop via o.a. Shop Prettybusiness (gesigneerd exemplaar/E-book) en Bol.com (niet gesigneerd).

Update: de actie is inmiddels verlopen.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge