Een overall waarmee dames makkelijk naar het toilet kunnen

Overalls zijn eigenlijk altijd ontworpen voor het mannenlichaam. Daar kwam Alicia Woods al snel achter toen zij ging werken in de mijnbouw. Na enige tijd had ze genoeg van de slechte pasvorm en besloot ze het zelf te gaan maken. Inmiddels kun je bij haar bedrijf Covergalls terecht voor verschillende werkkleding, inclusief een overall waarmee dames makkelijk naar het toilet kunnen.

Een overall met een klepje

Toen ik voor het eerst las over deze bijzondere overall gingen mijn wenkbrauwen wel even omhoog. Want hoe kun je er nu voor zorgen dat dames in een overall makkelijk naar het toilet kunnen? Zie de oplossing op de foto hieronder. 

Een overall waarmee dames makkelijk naar het toilet kunnen

Een overall waarmee dames makkelijk naar het toilet kunnen

Het ziet er wellicht wat gek uit, maar Woods weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om naar het toilet te gaan in een overall. Toen ze in 2000 ging werken in de mijnbouw kreeg ze een overall dat was gemaakt voor heren. En hoewel de heren de kleine boodschap in de meeste gevallen kunnen doen door de voorkant van de overall open te maken, moest zij hem vrijwel volledig uittrekken. Dit zorgde ervoor dat ze voor werktijd geen water meer dronk zodat ze zo min mogelijk naar het toilet moest. Naast het ongemak op het toilet irriteerde ze zich ook aan de slechte pasvorm. De overalls waren vaak te wijd en te lang. 

Vanuit deze gedachte lanceerde ze in 2014 Covergalls, een bedrijf dat gericht is op dames werkkleding. Het bedrijf, gevestigd in Canada, verkoopt inmiddels veel meer dan alleen overalls. Je kunt er ook werkbroeken, shirts, truien, jassen, handschoenen en zelfs werkkleding voor kinderen kopen. 

De toekomst van de dames overall

Ik zie steeds vaker vrouwen die niet tevreden zijn over hun werkkleding en daarom een eigen lijn gaan ontwikkelen. Het is geweldig dat dames dat doen, maar het geeft ook aan hoe groot het gebrek is aan vrouwen werkkleding. Ik hoor vaak werkkleding bedrijven zeggen dat er zo weinig dames zijn die werkkleding bij hen kopen, dat het amper geld oplevert. Maar toch zijn er nog steeds, en steeds meer vrouwen die een bedrijf opzetten dat hier specifiek op is gericht. Het lijkt een specialiteit te zijn geworden, een ambacht om goede dames werkkleding te maken.

Wat het ook is, het is een goede ontwikkeling. En mocht je interesse hebben in een dames overall van Covergalls, ze verzenden wereldwijd. Voor een kleine tien euro verzendkosten en een maandje wachten heb jij zometeen werkkleding met een klepje. Hoe origineel is dat? 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge