Een yoga broek op het werk?

Je hebt het vast wel eens gedacht of iemand horen zeggen: ik wou dat ik mijn joggingbroek of sportkleding op het werk kon dragen. Want het zit zo lekker comfortabel. Betabrand, een crowdfundingplatform, biedt nu een kledingstuk aan dat hier op aansluit. Ze verkopen namelijk yoga broeken die representatief genoeg zijn om op het werk te dragen. Sterker nog, ze zijn ervoor gemaakt…

 

Say what?

Dit klinkt op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Maar het principe van de broek is vrij simpel én logisch. Het model lijkt namelijk qua uitstraling op een pantalon of een vergelijkbare nette broek, terwijl de stof comfortabel genoeg is om yoga oefeningen in te doen. Het idee is dan ook dat je hem op beide momenten kunt dragen.

Een yoga broek op het werk?

De broek is zo’n doorslaand succes dat hij inmiddels in vijf verschillende modellen verkrijgbaar is. Per model kun je ook nog kiezen uit verschillende stoffen, wat vervolgens de uiteindelijke prijs bepaalt. De prijzen variëren van ongeveer 58 tot en met 118 dollar, wat neerkomt op een een omgerekend bedrag van zo’n 50 tot en met 102 euro per broek.

 

Bootcut

Een yoga broek op het werk?

Wanneer je op de eerste pagina kijkt van de broeken, dan krijg je het idee dat er twintig verschillende kleuren zijn waar je uit kunt kiezen bij het bootcut model. Eenmaal op de pagina van de broek zelf, blijken dit er achttien te zijn. Dit gebeurt vaker op de website, zo heb ik gezien. Maar dat mag de pret niet drukken, want er zijn weinig confectiemerken die zoveel verschillende stoffen bij één model aanbieden. De bootcut broek sluit bij de heupen aan en loopt vervolgens wat ruimer naar beneden. Aan de bovenkant zitten smalle riemlussen en de achterkant is afgewerkt met decoratieve zakken. Dit model kun je aanschaffen vanaf 58 dollar.

 

Een yoga broek op het werk?

Naast de keuzes aan stoffen en prints zijn er ook verschillende opties rondom de zakken. Het standaard model heeft geen functionele zakken, maar je kunt ook kiezen voor een model met twee steekzakken aan de voorkant. In dat geval is de broek zwart en kun je verder niet kiezen voor andere kleuren of prints.

 

Een yoga broek op het werk?

Houd je van wat meer details, dan kun je gaan voor het Six Button modelBij deze bootcut zijn de steekzakken afgewerkt met drie knopen rond de ingang van de zakken, aan beide kanten. In dit geval kun je kiezen uit drie verschillende stoffen. Beide modellen met zakken zijn te koop vanaf 68 dollar.

 

Straight

Een yoga broek op het werk?

Bij het rechte model kun je kiezen uit zo’n 15 stoffen. Deze broek is verkrijgbaar vanaf 58 dollar.

Jeans

Een yoga broek op het werk?

Waar alle modellen in deze serie lijken op een pantalon, valt de jeans door de stof op. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook wat betreft de prijs. Voor deze broek mag je namelijk zo’n 118 dollar neerleggen.

Je kunt kiezen uit een donkere en lichte variant, waarbij de stoffen in beide gevallen effen en neutraal zijn qua uitstraling. Ook wat betreft de modellen zijn er verschillende keuzes. Je kunt de jeans aanschaffen in een Straight-Leg, Boot-Cut of Skinny-Leg.

 

Skinny

Een yoga broek op het werk?

Het Skinny model doet mij erg denken aan een maillot. Het model valt van boven tot onder aangesloten en daardoor is het onderscheid alleen door de afwerking rond de taille en het materiaal te zien. Dit model is te koop vanaf 58 euro en verkrijgbaar in 3 verschillende stoffen.

 

Cropped

Een yoga broek op het werk?

Als laatste is er het zogenaamde Cropped model. Deze lijkt erg op de Skinny, met als uitzondering dat het een hoogwater model is. De broekspijpen zijn dus wat korter. Ook deze kost 58 euro en is verkrijgbaar in 3 kleuren.

 

Zit het écht zo lekker?

Ik heb voor dit artikel verschillende reviews gelezen en video’s bekeken van mensen die de broek hebben getest. En eigenlijk was iedereen enthousiast. In onderstaande video laat YouTuber Angie zien hoe de broek er uitziet én test zij hem uitgebreid.

In deze video is ook de mannelijke versie van de broek te zien. Op Betabrand staan inderdaad vergelijkbare modellen voor heren, alleen hebben deze een iets andere naam gekregen. Waarschijnlijk omdat de term ‘yoga’ wat minder mannen aanspreekt. Zo heb je de Dress Pants Sweatpants en de Dress Pant Flex Pants. Het principe is hetzelfde: de broek ziet er netjes uit, maar voelt net zo comfortabel als een joggingbroek.

 

Conclusie

Ik vind het idee van een yogabroek die je op het werk kunt dragen erg leuk. Naast het voordeel van het comfort wordt hij ook nog aangeboden in een redelijk grote matenreeks. Zo kun je hem bestellen in XS tot en met XXL en daarnaast heb je keuze uit verschillende lengtes. De broeken met een waarde boven de 75 dollar worden gratis naar je toegestuurd. Er zijn ook regelmatig kortingsacties waardoor je bepaalde modellen voor een lagere prijs kunt aanschaffen.

Hoe fijn het allemaal ook klinkt, er zijn ook zeker een aantal nadelen. Zo valt het mij op dat de dames die de broek passen over het algemeen slank zijn. De matenreeks gaat dan ook tot en met XXL. Dames met een taille vanaf 94 centimeter of een heupmaat van 119 centimeer en groter kunnen de broeken dus niet dragen. Ik heb één video gezien waarbij een wat vollere dame de broek testte, maar zij droeg er een tuniek overheen. Dat snap ik, want zo’n soepele stof kleedt natuurlijk niet zo mooi af. Ergens is dat logisch, maar daarmee verliest de broek wel een beetje zijn doel. Wanneer je de bovenkant niet kunt laten zien, dan ga je hem dragen als een legging. Wat is dan nog de toegevoegde waarde?

Ten slotte heb ik niet kunnen achterhalen waar de broek precies gemaakt is en of er rekening gehouden is met het thema duurzaamheid. En wanneer merken hier niets over zeggen, dan ga ik er eigenlijk al vanuit dat hier niet veel aandacht aan is besteed tijdens bijvoorbeeld het productieproces.

Bovenstaande punten zijn een aantal nadelen, maar over het algemeen vind ik het een leuk product. Betabrand kleurt lekker buiten de lijntjes, en daar houd ik wel van.

 

Ik ben benieuwd naar jouw mening. Zou jij de broek aanschaffen?

 

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge