Efteling maakt tassen van oude bedrijfskleding

De Efteling, het blijft een bijzonder park. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn hart maakt een sprongetje wanneer ik naar binnen loop. Werkelijk alles in het park past bij het thema sprookjes en daar is tot in de kleinste details over nagedacht. Naast de bijzondere kostuums lopen daarom ook de medewerkers bij de attracties en in de horeca in bijpassende bedrijfskleding. En deze kleding, die kun jij sinds deze week ook dragen. Maar dan door middel van een tas…

 

Geel en blauw

Efteling maakt tassen van oude bedrijfskledingFoto: Efteling

Jarenlang droegen de medewerkers van de Efteling kostuums die bestonden uit bruine broeken, okergele blouses en lichtblauwe giletjes, colberts en jassen. Samen met de grote, gouden knopen en het herkenbare logo vond ik deze uitstraling ook echt passen bij het park. Het was bedrijfskleding zoals je die nergens anders zou zien.

Toch vond de Efteling dat het tijd was voor wat anders en zo kreeg al het personeel eind 2017 nieuwe bedrijfskleding. Meestal eindigt de oude collectie vervolgens in de vuilnisbak. Maar het sprookjespark wilde het anders aanpakken. Zij besloten om de oude kledingstukken op hun eigen manier te recyclen.

 

Tassen

Efteling maakt tassen van oude werkkledingFoto: Efteling

In samenwerking met naaiatelier i-did uit Utrecht werden de kledingstukken uit elkaar gehaald en verwerkt tot vilt. Vervolgens heeft men van deze stof tassen gemaakt.

In het persbericht geeft de Efteling aan dat ze als doel hebben om voor altijd te blijven bestaan. Ze willen bijdragen aan het geluksgevoel van zowel de huidige als de toekomstige generaties. Duurzaamheid staat daarom centraal en op deze manier willen ze niet alleen duurzaam ondernemen, maar ook duurzaam verwonderen. En het resultaat, dat mag er zijn…

 

Efteling maakt tassen van oude werkkledingFoto: Efteling

Efteling maakt tassen van oude werkkledingFoto: Efteling

Vanaf deze week worden de tassen voor €20 per stuk verkocht in het park bij souvenirwinkel Efteldingen. Je kunt kiezen uit een gele of een blauwe variant, dat natuurlijk qua kleur overeenkomt met de oude bedrijfskleding. Voor iedere tas zijn één á twee kledingstukken gebruikt.

Op dit moment bestaat de eerste oplage uit zo’n honderd tassen, maar binnenkort zullen er nog meer geleverd gaan worden. Dat is maar goed ook, want de eerste reacties zijn erg positief. Op de Facebookpagina van de Efteling zijn zowel bezoekers als veel oud medewerkers enthousiast over de tas.

 

Nieuwe bedrijfskleding

Voor de nieuwe bedrijfskleding heeft men gekozen voor een hele andere uitstraling. Een stuk chiquer en zakelijker. De kleuren donker- en lichtblauw zijn hierbij gecombineerd met roestig oranje.

Tip: klik hieronder op het pijltje naar rechts voor meer foto’s.

 

Conclusie

Tja, wat kan ik ervan zeggen? Het is natuurlijk een geweldige actie van het park om oude bedrijfskleding op deze manier een nieuw leven te geven. Ik heb ook het idee dat veel organisaties niet beseffen hoe leuk mensen bedrijfskleding vinden. Zeker wanneer ze lang worden gedragen op druk bezochte locaties waardoor de kleding herkenbaar is voor het grote publiek. Mensen associëren deze kleding met een bepaald product, sfeer en gevoel. Naast het duurzame aspect heeft de Efteling daar ook heel goed op ingespeeld. Hier zouden meer bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen.

Wat vind jij van deze actie? 

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Leuk artikel
    Bij KLM zijn de kleding stukken van de stewardessen en stewards vervangen en gerecycled tot tapijt in het vliegtuig.
    Een win win situatie voor zowel milieu als bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge