Er komt een strengere dresscode voor F1 coureurs

De Formule 1 coureurs staan bekend om hun opvallende pakken vol met logo’s van sponsoren. Maar niet iedere coureur draagt deze kleding altijd zoals vanuit de organisatie wordt verwacht. Daarom introduceert FIA een nieuwe en ook best wel strenge dresscode voor F1 coureurs.

Er komt een strengere dresscode voor F1 coureurs
Foto: Luc van Loon – Unsplash

Dresscode voor podiumceremonie en interviews

De Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), ofwel de internationale federatie van nationale auto-, motorsport- en motorclubs, vond het tijd voor een officiële dresscode

In de nieuwe regels staat dat coureurs hun pak op het podium tot aan de nek moeten dichthouden. Tijdens officiële interviews mag het pak uit, maar mag er alleen goedgekeurde teamkleding worden gedragen. Het is dus niet toegestaan om eigen kleding te dragen of kleding waarop persoonlijke sponsoren te zien zijn. 

 

Er komt een strengere dresscode voor F1 coureurs

Hoewel FIA de reden voor de invoering van de dresscode niet officieel bekend heeft gemaakt lijkt het een reactie te zijn op de kledingkeuze van Lewis Hamilton. In 2020 en 2021 kwam de coureur regelmatig in het nieuws door de T-shirts die hij droeg waarop politiek getinte teksten te zien waren. Op die manier vroeg hij aandacht voor onder andere de BLM-beweging en de moord op Breonna Taylor.

Ik vind het wel mooi dat Hamilton zijn grote bereik gebruikt om aandacht te vragen voor mensenrechten. Door teksten op kleding te laten bedrukken laat je zien waar je voor staat en hier doe je niemand kwaad mee. Toch begrijp ik de reactie van FIA ook wel. De races moeten gaan om de autosport en geen gelegenheid zijn om je mening over actualiteiten te uiten. Want wanneer je dit eenmaal gaat toestaan, dan is het einde zoek. Dan kan iedere coureur wel ergens aandacht voor vragen. En dan moet je gaan kiezen tussen wat je wel en niet toestaat. 

Gelukkig hebben coureurs tegenwoordig allemaal sociale media waarmee ze hun miljoenen fans bereiken. Daar kunnen ze naar hartelust hun mening kenbaar maken. 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge