Er netjes uit blijven zien met een kantoorhond

Recent publiceerde ik een artikel waarin ik vertelde over Suit, de hond die ik sinds kort heb en dagelijks meeneem naar kantoor. Dit was vooral gericht op de voor- en nadelen en de manier waarop ik hiermee omga. Maar er is nog een onderwerp waar ik vaak vragen over krijg, namelijk hoe ik ervoor zorg dat ik er netjes uit blijf zien. Want puppy’s zijn speels, lopen overal doorheen en verharen. Tijd dus om je hier wat meer over te vertellen én tips te geven.

Er netjes uit blijven zien met een kantoorhond

Prioriteiten

Voordat ik inga op de vraag hoe ik netjes blijf, wil ik als eerste benadrukken dat het onmogelijk is om er met een hond perfect uit te zien. Je zult bijvoorbeeld altijd wel wat haren op je kleding hebben. Ik weet dat er mensen zijn die om deze reden geen huisdieren nemen. Voor mij is dat geen optie. Ik houd te veel van dieren en heb mij erbij neergelegd dat dit erbij hoort. En aangezien ik al jaren katten in huis heb, ben ik toch al gewend dat ik rekening moet houden met haren op mijn kleding.

Daarnaast denk ik dat de angst voor haren op je kleding je gaat belemmeren in de omgang met je hond. Als je bijvoorbeeld aanraking met je hond zoveel mogelijk probeert te vermijden, dan went hij niet aan het feit dat je aan hem zit. En dat vind ik wel belangrijk.

Begin bij de hond

Je kunt vooral bezig zijn met je eigen kleding, maar op de eerste plaats is het belangrijk dat je een bepaald gedrag bij je hond aanleert. Dat is natuurlijk een onderdeel van de opvoeding, maar als je dit handig aanpakt zorgt het er ook voor dat je er netjes uit blijft zien.

  • Opspringen: Je wordt meestal het snelste vies van een hond wanneer hij tegen je opspringt. Op dat moment komen niet alleen de haren op je kleding, maar ook de poten. En daar zit dan weer zand of in het ergste geval modder en ander vuil aan vast. Ik heb het geluk dat Suit van zichzelf niet heel erg tegen mij aanspringt. Eigenlijk alleen wanneer ik hem in de ochtend voor het eerst zie. Maar wanneer hij gaat springen als hij eten krijgt, dan laat ik hem eerst zitten. Zo leert hij om niet telkens te springen. Ook voor snoepjes, die ik vooral gebruik tijdens het trainen, moet hij eerst zitten. Hij weet dat tegen mij opspringen dus geen zin heeft. Dat scheelt weer een hoop haren en vuil op mijn broek.
  • Wassen en kammen: Het klinkt misschien als een standaard basisverzorging, maar wassen en kammen zorgen er ook voor dat Suit minder haren op mij achterlaat. Dit doe ik altijd thuis, zodat hij op kantoor wat minder vuil achterlaat. Bovendien ziet hij er zelf ook netjes uit. En wanneer je een hond op kantoor hebt, dan ben je niet meer in je eentje het visitekaartje. Een mooi verzorgde hond geeft, hoe speels of ondeugend hij misschien ook is, een goede indruk.

De omgeving

  • Bench: Zowel thuis als op kantoor heb ik een bench voor Suit. Door deze in te richten met een zacht mandje en speeltjes, maak ik het voor hem verleidelijk om hierin te liggen. Wanneer hij gaat slapen, dan gaat hij hier uit zichzelf in liggen. Daar blijft dus een groot deel van de haren hangen dat niet op mij terecht komt. Wanneer ik hem bijvoorbeeld zou aanleren om op mijn schoot te liggen, dan zouden de haren zich sneller verspreiden. De bench zelf staat ongeveer een meter bij mij vandaan en hij kan mij vanaf daar gewoon zien. Aan het einde van de dag leg ik alles wat hij eruit heeft gehaald, zoals speeltjes en botjes, er consequent weer in. Hierdoor rent hij de volgende ochtend meteen naar zijn bench om hierin te spelen en te slapen.
Er netjes uit blijven zien met een kantoorhond
  • De ruimte schoon houden – Aangezien Suit overdag een groot deel van de tijd in mijn kantoor zit, probeer ik de ruimte zelf ook wat vaker schoon te maken. Ik stofzuig iets vaker de vloer en zet iedere dag het raam en de deur open zodat er wat frisse lucht binnenkomt.

Wat ik voor mijzelf doe

Naast het zorgen voor de hond en de ruimte blijf ik ook kritisch naar mijn eigen kleding kijken.

  • Prints: dierenharen vallen het meeste op bij effen kleuren. Om die reden heb ik, vooral de eerste dagen op kantoor, hoofdzakelijk prints gedragen. Hoe drukker de print, hoe minder de haren opvallen. In het begin droeg ik jurken met stippels of bloemen. Maar broeken met een ruitpatroon of krijtstreep werken ook prima. 
  • Rokken in de zomer: Nu het zomer is, draag ik veel rokken en jurken zonder panty. Zodra Suit langs mijn benen loopt, dan blijven er dus geen haren ‘plakken’. Dat heb je met een broek bijvoorbeeld wel.
Er netjes uit blijven zien met een kantoorhond
Voor meer outfits, check mijn Instagram
  • Plakrollers: Zoals vrijwel iedere hond-of katbezitter heb ik een aantal plakrollers die ik regelmatig gebruik. Het is de snelste manier om dierenharen van je kleding te verwijderen. 
  • Zakken in je kleding: Deze tip is niet zozeer gericht op er netjes uitzien, maar vooral praktisch. Ik raad mensen met een kantoorhond aan om zoveel mogelijk kleding te dragen met zakken. Bij heren is dat vrijwel standaard, maar helaas zie je het bij dames minder vaak. Het hebben van zakken is belangrijk omdat je er hondensnoepjes in kunt doen. En aangezien je een puppy veel moet trainen, is het van belang dat je hem moet kunnen belonen. 

Heb jij op je werk of thuis ook huisdieren? Wat is jouw gouden tip om er netjes uit te blijven zien?

Groetjes,

Aileen 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge