Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

Diegene die mij via social media volgen, die hebben het wellicht al gezien. Jawel, ik heb afgelopen week enkel werkbroeken voor dames gedragen. Eindelijk! Dit was iets wat ik al langer wilde doen. De pantalons bleven in de kast hangen en werden ingeruild voor stevige broeken die gemaakt zijn voor the real thing. Stoere stoffen, reflecterende strepen, zakken en ritsen: ik heb het allemaal mogen ervaren. In dit artikel laat ik zien hoe dit er uitzag en vertel ik je wat ik er van vond.

 

Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

 

Om dit experiment te realiseren heb ik samengewerkt met HAVEP Workwear. Zoals de naam al aangeeft is dit een bedrijf dat werkkleding levert. Ik heb in totaal drie verschillende broeken uitgezocht die speciaal zijn gemaakt voor dames. En dat is best uniek, aangezien de branche op het gebied van werkkleding erg gericht is op heren. Dat merkte ik ook meteen toen ik laatst een foto van de broeken op social media had geplaatst. De vrouwelijke lezers waren duidelijk verrast. Ik kreeg reacties van dames die ook regelmatig werkkleding moesten dragen, maar niet eens wisten dat deze kleding ook voor dames bestond.

Voor de helderheid: de broeken die ik heb gedragen zijn écht werkbroeken en dus geen veiligheidsbroeken. Ze zijn dus niet brandwerend, waterafstotend of iets dergelijks. Deze broeken zijn gemaakt voor beroepen zoals loodgieters, stukadoors, aannemers, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld in de tuin werken.

 

Maandag 21 mei 2018

Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

Het experiment begon vorige week maandag. Op de eerste twee dagen koos ik voor een jeans met breedtemaat 36 en lengtemaat 30. Nu draag ik weinig spijkerbroeken, dus het was wel even wennen.

 

Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

Op bovenstaande afbeelding kun je de specificaties van deze broek zien. Hij is gemaakt van 66% gerecycled katoen, 30% ‘gewoon’ katoen, 3% polyester en 1% lycra. De adviesprijs van deze broek is €69.

Wat mij als eerste opviel toen ik de broek aantrok, was het feit dat hij best strak zat. Maar zoals bij veel spijkerbroeken liep hij snel uit. Na ongeveer een halve dag sloot hij mooi aan en voelde ik mij er goed in.

Het tweede wat mij opviel was de grote hoeveelheid zakken. Jeetje, ik ben pantalons gewend en dat is wel een heel ander verhaal. Daar kan ik er hoogstens even kort een sleutel of pasje in doen, maar meer ook niet. Deze spijkerbroek had twee diepe steekzakken aan de voorkant, twee zakken op de billen én nog eens twee grote zakken aan de achterkant bij de bovenbenen. Ik heb ze niet allemaal gebruikt, maar het voelde wel heel handig. Dat klinkt misschien raar, maar de broek voelde gewoon heel multifunctioneel.

 

Dinsdag 22 mei 2018

Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

Zoals je misschien al op de eerste foto’s had gezien was de broek eigenlijk iets te kort. Dus was het voor mij tijd om daarmee te experimenteren. Ik rolde de pijpen op en maakte er op die manier een driekwart model van. Ik koos voor een paar pumps, wat gezien mijn verstuikte enkel niet heel handig bleek, maar wat ik zelf wel erg leuk vond staan.

Op de tweede dag merkte ik dat ik wel écht een riem nodig had. De broek zat erg fijn, maar werd aan de bovenkant wel wat ruimer. Dat was voor mij trouwens geen probleem, want ik draag eigenlijk vrijwel altijd een riem. Ik vind het gewoon een leuk accessoire.

 

Woensdag 23 mei 2018

Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

Woensdag was het tijd voor de wat grovere werkbroek. Deze voelde ook wat ruwer en stugger aan. Hij is gemaakt van 54% polyester, 43% katoen en 3% EOL. Meestal heb ik maat 44 of 46, maar dit model valt wat kleiner. Ik had dus maat 48 nodig. De adviesprijs van deze broek is €61.

Ik merkte direct dat deze broek wat ruimer zat, maar ook minder uitliep. Dat was een voordeel en een nadeel tegelijk. Aan de ene kant bleef hij goed zitten, maar aan de andere kant had ik niet echt het gevoel dat hij mooi aansloot.

 

Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

Ik vond dat de jeans veel zakken had, maar deze broek spande wel de kroon. Naast de steekzakken en zakken op de billen, zaten er veel zakken op de heupen. Van de buitenkant lijkt het alsof er op je heup maar één zak zit, maar daar in zitten ook weer allemaal kleine en grote zakken. Dat vond ik heel grappig om te zien toen ik de zak opende.

Mocht jij je trouwens afvragen wat de grijze stof bij de knieholtes doet, dat is een speciale ventilerende stof. Wanneer je veel door je knieën gaat, dan kan je op deze plek erg gaan transpireren. Boven deze stof zit ook nog een klein reepje stof dat reflecteert. Deze is daar geplaatst vanwege de veiligheid. Zo ben je ook in het donker zichtbaar.

 

Donderdag 24 mei 2018

Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

Dag vier was ik benieuwd hoe deze broek er uit zou zien met échte, klassieke kleding. Hoog tijd dus voor een colbert en een stropdas. Ik had die dag trouwens ook een witte blouse aan, maar mijn broodje aardbeien had daar andere plannen mee. Tijdens het eten viel er een aardbei op mijn blouse en dus zat er een rode vlek op. Oké, tijd om de plannen te wijzigen. Ik liep de rest van de dag met mijn zwarte hemd, stropdas en colbert rond.

Het morsen van de aardbeien ging per ongeluk natuurlijk. Maar ik merkte wel dat ik eerder geneigd was om mijn handen aan mijn broek af te vegen. Heel raar, maar onbewust had ik toch het idee dat de broek vies mocht worden. Normaal let ik op vlekken bij mijn pantalons, rokken en jurken. Die wil ik normaal namelijk altijd vermijden. Maar nu ineens niet meer. Best wel grappig eigenlijk.

 

Vrijdag 25 mei 2018

Experiment: 1 week een dames werkbroek dragen

Vrijdag was het de laatste dag én tijd om de jeans met breedtemaat 36 en lengtemaat 32 te proberen. Dit was dezelfde jeans als maandag, alleen dan een stukje langer. Voor een casual uitstraling koos ik ervoor om er een heren overhemd boven te dragen.

 

Conclusie

Ik vond het een onwijs leuk experiment om te doen. Iedere dag was het voor mij weer een uitdaging om de broeken op mijn eigen manier te combineren en ondertussen te testen. Ook mijn omgeving vond het erg leuk om mij zo te zien. In het begin moest ik erg wennen, maar naarmate de week vorderde voelde ik mij er steeds beter in.

Mocht je de broeken ook willen kopen, je kunt ze bestellen via een aantal webshops in Nederland. Onder andere Vylig.nl verkoopt zowel de grijze broek (ook in blauw verkrijgbaar) als de jeans in verschillende maten.

Ik ben benieuwd of jij ook wel eens tijdens het werk dit soort broeken moet dragen. Vind je het als vrouw dan fijn om een damesbroek te dragen, of liever een herenbroek? En als je een man bent, zou jij ook een wat meer getailleerde broek willen dragen of juist niet?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

*Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met HAVEP Workwear. De broeken in dit artikel heb ik dan ook voor dit experiment gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

  1. Super leuk om te lezen wat je ervan vindt! En nog leuker, wij zien deze broek eigenlijk altijd gecombineerd met een softshell jack, t-shirt, sweater etc. Maar hoe leuk is het om dit nu eens veel zakelijker gecombineerd te zien. (Ik snap dat je dit niet altijd blijft dragen, maar het oog wil ook wat natuurlijk) Wat schrijf je leuk, we blijven je zeker volgen! En wat een verrassing dat je ons vermeld in jouw bericht, we worden er verlegen van, dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge