Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor

Wie mijn artikelen al wat langer volgt, die weet dat ik dol ben op experimenteren met kleding en accessoires. Zo droeg ik ooit een week een stropdas, een heren overhemd en kwam ook de bakkersbroek aan de beurt. Eén item zat al tijden in mijn hoofd om eens uit te proberen, namelijk de vlinderdas. Ik vind het een zakelijk, maar ook vrolijk accessoire. Het zien van dit strikje maakt mij simpelweg blij. Tijd dus om eens te kijken hoe het is om deze een week lang op kantoor te dragen.

 

Voorgestrikt of zelfstrik?

Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor
Rode vlinderdas €19,95, zelfstrikker zijde €24,95, bretels € 24,95 (allen via HemdvoorHem*)

Voor dit experiment heb ik twee verschillende soorten vlinderdassen getest: een bordeaux rode die al was voorgestrikt en een zwarte, satijnen die ik zelf moest gaan strikken. Om de look compleet te maken heb ik gekozen voor een paar bordeaux rode bretels. Want waar een vlinderdas is, daar hoort stiekem ook een paar bretels bij…

Dag 1

Op de eerste dag wist ik dat ik meteen voor mijn go-to outfit wilde gaan: een blouse met een zwarte pantalon. Terwijl ik voor mijn kast stond legde ik telkens de vlinderdas tegen een blouse aan: welke zou het leukste zijn?

Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor
Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor

Al snel vielen mijn ogen op de grijze, satijnen variant met lipstickjes. Een vrolijke strik vroeg natuurlijk om een vrolijk bovenstuk!

Op kantoor waren de reacties verdeeld. De één vond de combinatie wel leuk, terwijl er ook mensen waren die de vlinderdas vooral associeerden met serveersters. En het om die reden toch vreemd vonden om hem op kantoor te dragen. Maar over het algemeen waren de reacties positief. Persoonlijk vind ik deze combinatie toch wel de leukste die ik de afgelopen week heb gedragen. De vlinderdas komt mooi naar voren en in combinatie met de pumps ziet het geheel er ook nog vrouwelijk uit. 

Dag 2

Op de tweede dag besloot ik de uitdaging met de zelfstrikker aan te gaan. Jeetje, dat heb ik geweten. Ik ben er die dinsdag serieus bijna een uur mee bezig geweest. Ik heb verschillende plaatjes en video’s bekeken om er achter te komen hoe je het precies moest doen.

Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor
Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor

Van te voren dacht ik dat het ongeveer net zo lastig zou zijn als het knopen van een das. En aangezien ik dat inmiddels met gemak zonder video kan, had ik de vlinderdas dus enorm onderschat. Uiteindelijk vond ik een YouTube video waarin een man het knoopproces op een hele duidelijke en relatief eenvoudige manier laat zien. 

Zoals de man in de video al zei is het voordeel van een zelfgestrike das dat je dit echt kunt zien. Daardoor kun je hem ook een beetje vormen naar je eigen stijl en smaak. 

Dag 3

Op de woensdag ging ik opnieuw een poging wagen met mijn satijnen vlinderdas. Dit keer pakte ik de video er weer bij en al snel merkte ik dat het knopen een stuk makkelijker ging. Zo zie je maar weer: oefening baart kunst!

Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor
Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor

Ben je na het zien van de foto’s al van de schrik bekomen? Jawel, ik heb een spijkerbroek aan. Ik heb welgeteld één basic spijkerbroek in de kast hangen. En aangezien negentig procent van Nederland dit kledingstuk ook draagt, besloot ik voor één dag mijn nette broek voor een jeans in te ruilen.

Dag 4

Na twee dagen strikken met een video vond ik dat ik wel weer terug mocht naar de voorgestrikte variant. En dit keer in combinatie met de bijpassende bretels!

Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor
Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor

Ik droeg de set in combinatie met een donkergrijze pantalon waar eveneens een subtiele bordeaux krijtstreep in was verwerkt. In mijn hoofd leek het een leuke combinatie, maar toen ik deze eenmaal aan had begon ik te twijfelen. Leek ik nu niet heel erg op een serveerster?

De reacties in mijn omgeving waren wisselend. Zo was mijn man enorm fan van de combinatie, terwijl er op kantoor de meningen weer waren verdeeld. En mijn eigen mening, die was door de dag heen ook verdeeld. Of ik nu lijk op een serveerster of niet, dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Maar of ik de combinatie leuk vind? Ik twijfel nog steeds…

Dag 5

Op de laatste dag besefte ik dat er nog één kledingstuk was die ontbrak bij mijn outfits: de jurk. 

Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor
Experiment: 1 week een vlinderdas dragen op kantoor

En ja hoor, ook met de jurk vind ik het prima kunnen. Sterker nog, ik heb het idee dat de vlinderdas misschien nog wel beter bij een jurk past dan bij een broek. Op de één of andere manier valt hij minder op en is het alsof het echt bij de outfit past, in plaats van dat het een los accessoire is.

Conclusie

Zoals ik al had verwacht vond ik het enorm leuk om een vlinderdas een week lang te dragen. Maar makkelijk, dat was het niet. Zeker niet om de zwarte, satijnen variant te strikken. Ja, dat was wat minder leuk. Toch houdt het mij niet tegen om hem nog een keer te dragen. Sowieso vind ik het een leuk accessoire om te hebben.

Ik heb in het verleden nog wel eens opmerkingen gekregen over het feit dat ik bij dassen nooit mijn bovenste knoop dicht doe. Dat heb ik met de vlinderdasjes ook niet gedaan. Ik vind het prettig om de vlinderdas te dragen met een open knoop omdat het wat meer ruimte bij de hals geeft. Van dichtbij zie je het misschien, maar vanaf een kleine afstand valt het niet op. Persoonlijk vind ik dat beetje extra ruimte ook wel leuk staan, wat minder streng ofzo.

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze outfits vond. Vind je het leuk en zo ja, welke outfit is je favoriet?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met HemdvoorHem (ik ben blij dat er een bedrijf is dat altijd net zo enthousiast is over mijn gekke ideeën als ik zelf) en de vlinderdassen en bretels in dit artikel heb ik dan ook van dit bedrijf gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

  1. Gaaf! Al vind ik wel dat boord gesloten hoort. Maar ik ga dit absoluut ook proberen, had exact hetzelfde idee deze week. Er zijn ook grotere damesstrikken, ik heb er een bij weloveties.nl besteld (naast een gewone vlinderdas). Ik draag deze maandag naar kantoor. Maar wel bovenste knoopje dicht hoor. Leuke outfits!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge