FashionNova heeft een collectie met ‘zakelijke kleding’

FashionNova. Ik had nooit gedacht dat ik er ooit over zou schrijven. De Amerikaanse webshop staat al jaren bekend om de weinig verhullende kleding die doorgaans wordt gepresenteerd door wulpse dames. Deze fast fashion is mega populair op Instagram, maar in mijn directe omgeving ken ik niemand die het draagt. Nu heeft FashionNova een collectie met ‘zakelijke kleding’ ontwikkeld. De zogenaamde Office Babe collectie. Is het de moeite waard? Ik zou zeggen: kijk en oordeel zelf…

De stijl van FashionNova

Voordat ik het ga hebben over de zakelijke kleding, zal ik eerst even de stijl van FashionNova laten zien. Mocht je geen idee hebben, hieronder volgen enkele Instagram posts waarop het bedrijf de collectie presenteert. 

Wat zal ik er eens van zeggen? Ze verkopen hoofdzakelijk kleding, maar het bedekken van de huid lijkt niet echt een prioriteit te zijn. De ontwerpers lijken vooral bezig te houden met de vraag hoeveel je van het lichaam kunt laten zien. En dat is bij ieder kledingstuk opnieuw weer een uitdaging. 

Begrijp mij niet verkeerd, dit is prima als je ervan houdt. Maar het is verre van zakelijk. En toch heeft het bedrijf een dergelijke collectie ontwikkeld. 

 

FashionNova heeft een collectie met ‘zakelijke kleding’

Wanneer ik kijk naar de Office Babe collectie, dan zie ik vooral veel gekleurde pakken. Dat vind ik erg leuk. Waarom alleen donkerblauwe of grijze pakken dragen wanneer het ook in roze, groen, lichtblauw, oranje of wit kan?

Wanneer ik enkel naar de pakken kijk, dan zijn ze qua model niet heel bijzonder. De kleuren maken het leuk, maar verder is er weinig aan. Wat wel bijzonder is, dat is de manier waarop Fashion Nova de pakken combineert. Het bedrijf vindt een blouse kennelijk veel te saai. Liever dragen ze er een beha of zeer kort topje onder. 

Dit is hoe Fashion Nova zakelijke kleding graag ziet. Lees voor de grap ook even de teksten die het bedrijf bij de foto’s plaatst. You May Call Me Madame President vind ik een mooie. 

En ik ben niet de enige die zich verbaast over deze collectie. Deze maand opstond er op Twitter nog een flinke discussie over onderstaande jurk. Hij heeft de toepasselijke naam Serious Business Blazer Mini Dress.

Voor een goed pak hoef je bij Fashion Nova niet aan te kloppen. Maar grappig is het wel.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge