Fluwelen schoenen op het werk

Fluweel is op dit moment helemaal dé trend. De winkels hangen vol met kledingstukken die zijn gemaakt van deze glimmende stof en ook het zoeken naar bijpassende accessoires is geen probleem. Heel leuk allemaal maar glimmende stoffen zijn soms best lastig om op een nette manier te combineren, bijvoorbeeld voor een zakelijke afspraak. Daarom laat ik jou in dit artikel  zien hoe je fluwelen schoenen op het werk kunt dragen. En daarnaast heb ik de leukste businessproof schoenen voor je uitgezocht zodat je de schoenen zowel op het werk als privé kunt dragen. Want dat is wel zo makkelijk.

 

Fluwelen schoenen inspiratie 

Voor de nodige inspiratie ben ik weer eens gedoken in mijn favoriete social media kanaal: Instagram.  Op onderstaande foto’s laat ik je vier manieren zien hoe jij deze glimmende schoenen netjes kunt dragen.

 

High Heels

Tja, wat kan er mis zijn met een paar effen high heels? Weinig inderdaad, en zo kun je ook met hooggehakte fluwelen schoenen niet echt de plank mis slaan. Of het nu om een jurkje of broek gaat, deze schoenen staan altijd goed. Het enige nadeel is wel dat hoge hakken niet altijd even comfortabel lopen. Wil je weten hoe ik het een werkdag lang kan volhouden op dit soort schoenen? Lees dan het artikel over lopen op pumps.

 

Basic Loafers

Mijn persoonlijke favoriete fluwelen schoenen zijn de loafers. Het model is zo klassiek dat zelfs glimmende stoffen zoals fluweel er super chique uit gaan zien. Hierdoor kun je ook makkelijker kiezen voor een opvallende kleur want het model blijft bescheiden. Persoonlijk vind ik de loafer het mooiste staan onder een chino, zoals op bovenstaande foto. Dit geeft een nonchalante maar toch nette uitstraling. In combinatie met een blouse creëer je een mooie casual business outfit.

 

Met panty

Iets wat ik steeds voorbij zie komen zijn fluwelen schoenen die worden gedragen in combinatie met een panty. Zeker met een effen zwarte open schoenen vind ik dit een leuke combinatie. Je maakt de outfit op deze manier net even iets netter en daardoor kun je ook makkelijker een opengewerkte schoen aan. Als je een beetje een speelse uitstraling wilt hebben dan kies je voor een panty met bijvoorbeeld stippen of een bloemenprint.

 

Als opvallend accent

Een bericht dat is gedeeld door @mabel.inca op

Ook op bovenstaande foto heeft de dame gekozen voor een fluwelen schoen in combinatie met een donkere panty. Alleen is de schoen door de felle kleur hét speelse accent geworden van de outfit. Ik vind het erg leuk staan, zeker omdat de rest qua kleur heel basic is. Dus draag je veel zwart op het werk? Doe dan eens gek en koop een fluwelen schoen met een opvallende kleur of patroon.

 

Fluwelen schoenen kopen

Maar waar koop je nu deze trendy schoenen? Ik heb voor jou acht verschillende schoenen in vier soorten modellen gevonden: de laars, de pump, de loafer én zelfs de nette sneaker voor op het werk. Stuk voor stuk zijn het schoenen die je op het werk netjes kunt dragen maar niet té zakelijk zijn waardoor je ze in je vrije tijd ook prima kunt dragen.

 

Fluwelen laarzen

Zwarte laars van Manfield €89,99, te koop via Manfield.nl  – Donkergroene laars van Steve Madden €99,95, te koop via Wehkamp.nl

 

Fluwelen loafers

Blauw/grijze loafer van River Island €37,00, te koop via RiverIsland.nl – Zwarte loafer van River Island €40,00, te koop via RiverIsland.nl

 

Fluwelen pumps

Zwarte pump van Manfield €69,99, te koop via Manfield.nl – Blauwe pump van Sacha €49,99, te koop via o.a. Wehkamp.nl

 

Fluwelen sneakers

Grijze sneaker van Topshop €36,00, te koop via de Bijenkorf – Leverkleurige sneaker van Caterina Martins €169, te koop via de Bijenkorf

 

Heb jij zelf al fluwelen schoenen gescoord? En zo ja, hoe combineer jij deze schoenen op het werk?

 

Groetjes,

Aileen

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge