Franse presidentsvrouw bewijst: leren broek kun je zakelijk dragen

De leren broek is nu niet bepaald het eerste kledingstuk waar je aan denkt wanneer het gaat om een zakelijke uitstraling. Maar het is een item dat je tegenwoordig overal ziet opduiken. Ik kan mij zo voorstellen dat je daardoor snel in de verleiding komt om hem te kopen en te dragen op het werk. Toch is en blijft het de vraag hoe je hem zo kunt combineren dat jij je representatief voelt. Niemand minder dan Brigitte Macron, de 64 jarige Franse presidentsvrouw, weet als geen ander hoe je dit kunt doen. Zij is dol op leren broeken en weet ze altijd weer op haar eigen, nette manier te dragen.

 

Lakschoenen en een jas

Er is al een hoop geschreven en gezegd over de kleding van Macron, maar één ding staat voorop: haar stijl is herkenbaar. Ze ziet er altijd netjes en verzorgd uit, maar wel modern en soms zoekt ze ook wel eens grenzen op. Zo heeft ze op bovenstaande foto de leren broek gecombineerd met zwarte, glimmende laklaarsjes. Een opvallende combinatie maar omdat de broek niet strak zit en ze er een grote jas met een nette kraag boven draagt ziet het er toch netjes uit. Heel chique is het niet, maar wel lekker op haar eigen manier.

 

 

Keurige sjaal

De kunst met een leren broek is om de overige kledingstukken en accessoires zo klassiek mogelijk te dragen. Op die manier maak je de leren broek meteen wat minder stoer en casual. Daar is Brigitte in mijn ogen echt heel goed in. Je zult haar niet zo snel zien met een lage hals en in dit geval draagt ze zelfs een sjaal om haar nek. De sjaal zit een beetje los en valt elegant langs haar hals. Dit geeft haar meteen een wat klassiekere uitstraling. Door de fel rode accenten zou je bijna de leren broek over het hoofd zien.

 

Met colbert en klassieke blouse

Een andere manier om een zwarte, leren broek netjes te dragen is door hem een onderdeel te maken van een pak. Op bovenstaande foto draagt Macron er een zwart colbert boven in combinatie met een eenvoudige, witte blouse. Maar ook nu doet zij het wel op haar eigen, moderne wijze door te kiezen voor een grove riem in de taille.

 

Blauw en zwart

Wie zegt dat donker blauw en zwart niet samengaan? Zij is het daar duidelijk niet mee eens én laat ook nog eens zien dat deze zogenaamde moderegel nergens op slaat. Ook nu draagt ze weer een losse sjaal om haar nek, alleen heeft ze dit keer de kleur van de broek daarin laten terugkomen. Dat ze een liefhebber is van leer, dat zie je ook aan de details in haar colbert. De naden zijn mooi afgewerkt met leren biesjes. Hierdoor ziet ze er niet alleen netjes, maar past het colbert ook mooi bij het geheel.

 

 

 

Helemaal zwart

Tenslotte kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om alles in het zwart te dragen. En dat doet ze dan ook. Zo aan de zijde van haar man lijkt ze dan wel bijna een popster, zo hip ziet ze er uit. Maar door het colbert en de hooggesloten coltrui is haar uitstraling toch nog netjes genoeg voor haar functie.

 

Groetjes,

Aileen

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge