Wie gaat er in een kersttrui naar het werk?

Morgen is het officieel Nederlandse lelijke kersttruiendag. Zoals ik al eerder schreef ben ik zelf niet zo’n kersttype, en al helemaal geen persoon die zo’n trui zal gaan dragen. Maar hey, ik ken genoeg mensen die er wel gelukkig van worden. Toch vraag ik mij af wie er met een foute kersttrui naar het werk durft te gaan. Gelukkig is daar onderzoek naar gedaan en kan ik antwoord geven op de vraag: Wie gaat er in een kersttrui naar het werk?

 

 

Wie gaat er in een kersttrui naar het werk?

 

Wie o wie?

De website dresscode.nl heeft ruim 1500 mensen ondervraagd en daar uit is gebleken dat 35% mee doet met de lelijke kersttruiendag. Daarnaast weet 30% niet van het bestaan van deze dag af en zo’n 35% doet er niet aan mee. Van de respondenten heeft ruim 30% één foute kersttrui in de kast liggen, 21% heeft er één of meer en 2,5% zelfs meer dan 5.

Maar hoe zit het op het werk? Want die kersttruien zijn grappig, maar welke werkgever doet hij eigenlijk aan mee? Slechts 14% blijkt dit een goed plan te vinden, 17% heeft geen idee of de werkgever hier aan doet en bijna 54% van de werkgevers doet er niet aan mee. Kortom; de werkgevers worden hier zelf niet erg blij van. De werknemers zijn iets enthousiaster. Daarvan ziet ruim 43% een foute kersttuiendag op het werk wel zitten.

 

Conclusie

Hoewel het onderzoek is gedaan onder ‘slechts’ 1500 Nederlanders denk ik dat dit wel een beeld geeft van hoe er over de kersttruien wordt gedacht. Werknemers zijn er wel voor te porren, terwijl werkgevers ze liever niet zien op de werkvloer. Dat snap ik zelf ook wel. Ik denk dat werkgevers bang zijn dat het onprofessioneel overkomt, zeker wanneer je te maken hebt met klanten. En laten we héél eerlijk zijn. Afgezien van alle humor is en blijft deze foute kersttrui natuurlijk niet erg business proof.

Een vriendin van mij kreeg toevallig deze week een bericht dat haar werkgever wel meedoet aan de foute kersttruiendag en er zelfs een winactie aan heeft gekoppeld. Maar goed, zij werkt in een callcenter en dan ben je visueel natuurlijk niet zichtbaar voor je klanten. Dan is zo’n foute kersttrui nog best grappig. Maar dan nog is het een kwestie van smaak. Zij gaat hem niet aantrekken en ik morgen ook niet. Ondanks ik geen fysieke, zakelijke afspraken heb. Hoewel, ik heb natuurlijk een afspraak met mijn lezers morgen! Iedere vrijdag om 19.00 komt het outfit artikel online en laat ik jou zien wat ik heb gedragen. Dus wil je weten wat ik in plaats van de foute kersttrui heb gedragen morgen? Check dan morgenavond de website ;-).

 

p.s: wil je nog even snel een foute kersttrui scoren én een goed doel steunen? Lees dan het artikel van vorige week nog even. Daar zie je waar je o.a. de trui op het plaatje uit dit artikel kunt kopen.

 

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge