GANT komt met machine-wasbare pakken

Enkele weken geleden las ik een persbericht waarin stond dat kledingmerk GANT in september een lijn zou gaan lanceren van wasbare pakken. Jawel, ik heb het over pakken die je gewoon thuis in je eigen wasmachine kunt wassen. Ik was meteen getriggerd en nam contact op met de pers afdeling van GANT. In dit artikel laat ik jou alvast een deel van deze nieuwe collectie zien, die vanaf aankomende dinsdag te koop is, en vertel ik je er alles over.

 

GANT komt met machine-wasbare pakken Foto: GANT

Wasbare pakken

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van pakken, dan zijn het negen van de tien keer de heren waarbij het wordt uitgeprobeerd. Dat is iets waar ik zelf dan altijd van baal. Op het gebied van herenpakken is het aanbod namelijk als zo groot. Terwijl het juist de dames zijn die veel minder keuze hebben. Daarom was ik ook meteen enthousiast toen ik de beelden ontving van deze nieuwe collectie. Want ook aan de dames is gedacht.

GANT komt met machine-wasbare pakken Foto: GANT

Matthew Wood, de Creative Director van GANT, heeft aangegeven dat ze deze collectie hebben ontworpen met het oog op duurzaamheid en tijdsbesparing. “De kleding kan thuis worden gewassen en hoeft niet meer naar de stomerij. Dat is duurzaam, zowel voor het milieu als voor de economie. En thuis wassen bespaart tijd, die je nu overhoudt voor vrienden en familie.

Een combinatie van een wolmix, speciale tussenvoeringen en naden op specifieke plekken zou er voor zorgen dat de kledingstukken gewassen kunnen worden. Er wordt geadviseerd om de items te wassen op een lage temperatuur met een wolwasprogramma. Daarna kun je de kledingstukken hangend laten drogen.

 

Heren

GANT komt met machine-wasbare pakken Foto: GANT

GANT komt met machine-wasbare pakken

Qua uitstraling zijn de kledingstukken, zeker voor de heren, redelijk basic. De typische zakelijke kleuren zoals grijs, licht- en donkerblauw komen duidelijk naar voren. Naast de pakken zijn er trouwens ook enkele losse blazers en een overhemd te koop. De lijn voor de heren is verkrijgbaar in maat 46 tot en met 60.

 

Dames

GANT komt met machine-wasbare pakken Foto: GANT

 

GANT komt met machine-wasbare pakken

In tegenstelling tot de wat veiligere keuze bij de heren zijn ze bij de dames wat meer los gegaan. Zo is er een pak te koop met een ruitpatroon in donkerblauw en groen. Voor de dames die écht op durven te vallen is deze ook in een rode variant te koop. De damespakken zullen te koop zijn in maat 34 tot en met 42.

 

Conclusie

Zoals ik al aangaf vind ik het idee van deze collectie erg leuk. Qua uitstraling hebben ze gekozen voor een combinatie tussen traditionele en moderne kleuren, wat echt passend is bij het merk. Normaal is hun kleding ook niet echt bijzonder opvallend. Maar dat mag de pret niet drukken. Want tot zover ik kan beoordelen ziet het er wel gewoon goed uit.

Het enige minpunt vind ik de maatkeuze bij de dames. Groter dan maat 42 gaan ze namelijk niet. Mensen, come on! Dit is al jaren een probleem bij damespakken. Wanneer een confectiemerk een dergelijke lijn uitbrengt, dan gaat de matenreeks bijna standaard niet verder dan 42 of 44. Ik vind het zonde en zie het als een gemiste kans. Dat heb ik ook bij GANT aangegeven. Door deze maatkeuze kan ik de pakken zelf ook niet testen. Ik heb namelijk maat 46.

Persoonlijk was ik trouwens, geheel tegen alle regels in, al jaren mijn colbertjes en pantalons in de wasmachine op dertig graden op een wolwasprogramma. Hoewel het altijd een gok blijft, gaat het al jaren goed op deze manier. Het is nu wel fijn dat je met deze kledingstukken dus ook zeker weet dat het mooi blijft. En zo niet, dan kun je gewoon terug naar de winkel.

 

Vanaf aankomende dinsdag zijn de wasbare pakken online, in de GANT winkels en bij enkele retailers zoals de Bijenkorf te koop. In totaal bestaat de collectie uit zo’n twintig items en variëren de prijzen tussen €169 en €399.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge