Gat in panty repareren

Wie er netjes uit wilt zien in een rok of jurk ontkomt er haast niet aan: de panty. Persoonlijk heb ik een haat-liefdes verhouding met dit accessoire. Ze kunnen je benen prachtig maken, sierlijk en vrouwelijk. Maar aan de andere kant kan ik ze intens gaat haten wanneer er een gat in komt. Dit kleine detail kan je outfit binnen een seconde van elegant veranderen naar onverzorgd. Hoe mooi je lipstick ook zit of hoe prachtig je jurk ook is, een gat in je panty verandert je uitstraling.

En het vervelende is dat deze gaten zo snel ontstaan. Even je been stoten of met je nagels langs je panty is soms voldoende. Maar wat doe je dan als je midden op een werkdag er achter komt dat er een gat in je panty zit? In dit artikel geef ik je tips en adviezen om deze ongemakkelijke situaties snel en effectief op te lossen. Zoals hoe je een gat in een panty kunt repareren.

 

Gat in panty repareren

1. Een nieuwe panty

Ja, ik weet het. Het ligt erg voor de hand maar een nieuwe panty is toch echt de beste oplossing. Als je werkt op een locatie tussen de winkels is dit probleem snel opgelost. Je loopt even naar de Hema of Kruidvat en na een paar minuten in de toilet heb jij je panty verwisseld. Ik heb het geluk dat het kantoor waar ik werk tegenover een Hema is gevestigd, maar toch ben ik ook altijd op een andere manier voorbereid.

Ik heb namelijk altijd een extra panty in mijn locker liggen. Het neemt niet veel ruimte in maar het kan een groot verschil maken wanneer het gat daadwerkelijk is ontstaan. Want het ontstaat altijd op momenten dat je het niet verwacht. En zeg nu zelf, een extra panty is toch gewoon een geruststellend idee?

En het is misschien wat overdreven maar op sommige dagen heb ik daarnaast ook nog eens een extra panty in mijn werktas zitten. Dit doe ik meestal wanneer ik een panty heb gedragen die fijn zat. Daarna koop ik dezelfde panty nogmaals en doe die vervolgens in het zijvak van mijn tas. Ik werk hoofdzakelijk op kantoor, maar soms moet ik ook naar een andere locatie en dan heb ik in ieder geval een extra panty bij me. Het komt eigenlijk incidenteel voor, maar ik vind het een fijn gevoel.

Nieuwe panty’s laat ik in de verpakking en neem ik zo mee. Maar als de panty’s al eens een keer zijn gewassen dan wil ik ze ook altijd extra beschermen in mijn tas of locker. In dit geval doe ik de panty eerst in een boterham zakje. Ik moet er niet aan denken dat ik een nieuwe panty nodig heb en dat hier dan ook nog eens een gat in zit. En zo voorkom ik dit.

 

2. Doorzichtige nagellak

Dit is een ouderwetse methode om gaten in je panty te dichten; breng doorzichtige nagellak aan op het gat. Maar net zoals de panty in je tas gaat het hier ook om het feit dat jij je moet voorbereiden voordat je de deur uit gaat. Je moet namelijk van te voren blanke nagellak meenemen. Ik heb zelf altijd een mini lakje in mijn make-up tas zitten en deze neem ik altijd  mee naar het werk. Op die manier heb ik eigenlijk altijd blanke lak bij me.

 

Gat in panty repareren

Op bovenstaande foto zie je een panty met een vrij groot gat. Naast het gat zijn er ook al ladders ontstaan. De ladders komen voort uit het gat en helaas zijn deze minder goed te bestrijden met nagellak. In dit geval kun je het beste een nieuwe aantrekken en het exemplaar met het gat weggooien. Maar als je geen nieuwe panty hebt dan is nagellak wel de beste oplossing. Bij gebrek aan beter zal ik maar zeggen. Met een klein randje nagellak aan de zijkant van het gat kun je voorkomen dat het gat nog groter wordt. Dit kun je trouwens het beste doen wanneer je zit en de panty aan hebt. Dan staat de meeste spanning op het gat en zie je ook  beter waar je de lak aan kunt brengen. Als je de nagellak aanbrengt en dan gaat zitten is de kans groot dat er spanning komt te staan op het gat terwijl de lak nog niet droog is. En dan kan het gat weer groter worden.

Zelf breng ik ook altijd een klein beetje lak aan op de ladders maar helaas is dit effect minimaal. Als er eenmaal een ladder is ontstaan zal hij snel groter worden.

 

3. Naald en draad

Met naald en draag kun je ook een gat in je panty dichten. Dit vraagt wel iets meer tijd en precisie dan enkel het aanbrengen van een een beetje nagellak. En hoe kleiner het gat, des te beter je deze kunt repareren. Op onderstaande foto’s zal ik stap voor stap laten zien hoe je dit kunt doen.

Gat in panty repareren

Op de linker foto zie je een klein gat in een zwarte panty. Als eerste breng ik een ruime laag nagellak aan op de rand van het gat. Dit moet minimaal een halve tot een hele centimeter breed zijn, gemeten vanaf de binnenste rand van het gat.

Laat de lak goed drogen en trek vervolgens voorzichtig de panty los van jouw been. Je kunt het beste de stof vlak bij het gat omhoog trekken. Op deze manier voorkom jij dat er nog een gat ontstaat doordat je op een andere plek trekt.

 

Gat in panty repareren

Nu komt het nauwkeurige klusje. Pak een naald en rijg hier een dubbele draad doorheen. Kies een kleur garen dat past bij de kleur van jouw panty. Vervolgens steek je de naald aan de rand van het gat door de panty heen (foto links boven). Zorg ervoor dat je steekt in de rand die nagellak bevat. Vervolgens steek je de naald vanaf de onderkant weer naar boven (foto rechts boven).

Daarna trek je de draad door de panty en herhaal je deze stap (middelste foto’s). Dit doe je net zolang tot het hele gat allemaal horizontale draden bevat. Laat tussen deze draden ongeveer een halve centimeter ruimte open. Als laatste trek je voorzichtig aan beide uiteinden van de draden en legt hier een knoop in (onderste foto’s). Je ziet nu dat het gat gedicht is. Vergeet niet om de draden af te knippen.

 

Gat in panty repareren

Op de bovenste foto’s zie je hoe het gat er eerst uit zag (links) en hoe het er uit ziet nadat ik hem heb gedicht. Je ziet wel iets (rechts onder) maar het valt minder op dan een gaatje, zeker bij een zwarte panty.

Deze methode is geschikt voor op dagen dat je geen nieuwe panty bij je hebt of kunt kopen. Maar je kunt dit ook doen bij gaatjes aan de bovenkant van je panty. Op deze manier worden de gaatjes niet groter en omdat het onder je rok zit zal niemand dit zien. Je kunt zo de levensduur van je panty verlengen.

 

Hoe zorgen jullie ervoor dat je panty’s lang doorgaan en heb jij zelf misschien een tip over hoe jij omgaat met gaten? Ik ben benieuwd.

 

Groetjes,

Aileen

7 Comments

 1. K zag op de HuishoudBeurs iets uit Australië.
  Hiermee haalde je t r gemakkelijk n geheel eruit. K weet alleen helaas niet meer hoe ze heten, dus k hoopte dat k t hier zou vinden.

 2. Ja ok heb het.
  Maar kan er nog niet mee overweg?
  Denk dat dingetje van de demonstratie is toch echt anders als dat wat je denkt gekocht te hebben.

  • HEB vandaag ook zoiets gekocht hij zei dat je de handleiding op youtube kon zien maar ik vind het niet omdat op de verpakking de naam iet staat ziet er uit als een pen die op en neer gaat bij hem werkte het perfect maar ik wil graag de naam hebben van het instrument anders vind ik het niet op youtube

 3. Is ook niet te vindrn.
  Wij zijn denk ik in de maling genomen.
  Maar de volgende kerstmarkt of beurs zal ik het bij me hebben en hem confronteren.

 4. Ik heb vandaag op de zwarte markt in Beverwijk in hal 5 ook een Australische (wonder)machine gekocht. Werkte daar perfect, maar bij thuiskomst ook niet het gewenste resultaat. Ik denk dat ook ik opgelicht of verkeerd voorgelicht ben…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge