Geld en tijd besparen door in de middag te douchen

Sinds ik fulltime ben gaan schrijven werk ik hoofdzakelijk vanuit huis. Voorheen ging ik altijd in de ochtend douchen, vlak voordat ik naar mijn werk ging. Maar nu ik mijn tijd zelf kan indelen ben ik gaan experimenteren met het douchen op verschillende tijdstippen. En wat blijkt? Als je aan het werk bent dan is in de middag douchen veel effectiever dan in de ochtend of avond. Dit heeft veel voordelen en deze wil ik graag met jou delen. Daarom gaat het het artikel van vandaag over geld en tijd besparen door in de middag te douchen.

 

Geld en tijd besparen door in de middag te douchen

 

In de middag?

Oké, ik snap dat niet iedereen er zomaar voor kan kiezen om in de middag te gaan douchen. Veel mensen moeten naar het werk toe en dan kun je niet even in de middag naar huis gaan om te douchen. Maar mocht je af en toe thuis werken, dan is het zeker aan te raden om een keertje in de middag te gaan douchen. Waarom? Ik vertel je de voordelen.

  • Je voelt je veel relaxter. In de ochtend ben je meestal wat gehaaster omdat je snel naar het werk moet. Je wilt voor de file weg zijn, op tijd de bus halen of je moet snel zijn omdat de kinderen nog aangekleed moeten worden. Kortom; stress. In de avond heb je er vaak al een dag gewerkt en ben je moe. Je hebt nog een afspraak of wilt snel naar bed. Kortom; je hebt niet echt tijd om te genieten van de douche. Wanneer je in de middag gaat douchen, dan zul je veel minder haast ervaren. Zie het als een deel van je lunchpauze. Eerst even eten en daarna douchen. Of andersom natuurlijk.
  • Je krijgt inspiratie. Is het je wel eens opgevallen dat je onder de douche de beste ideeën krijgt? Dat komt door het monotone geluid van de douche en omdat het een routinematige bezigheid is. Je hoeft er niet bij na te denken. Als je dan geen tijdsdruk ervaart dan zul je merken dat je hoofd als het ware open staat voor nieuwe gedachtes. Ineens bedenk je een oplossing voor een probleem of krijg je een creatief idee. Dit is één van de redenen waarom ik iedere dag iets kan schrijven over zakelijke mode en uiterlijke verzorging voor dames en heren. Ik stap in de middag onder de douche en kom er een paar minuten later uit met allemaal ideeën. Soms heb krijg ik in 5 minuten tijd wel 3 ideeën voor artikelen!
  • Het geeft je energie. De meeste mensen krijgen energie van douchen. Waarom zou je het dan doen in de avond wanneer je gaat slapen? Of in de ochtend? Ik ben zelf echt dol op douchen en snap hoe heerlijk het is om wakker te worden onder de douche. Of dat het lekker is om op te warmen onder de douche en daarna in bed te stappen.  Maar écht effectief is het niet. In de ochtend heb je meestal de meeste energie en dan kun je het beste na het ontbijt gewoon gaan werken. Na de lunch ervaar je vaak en dip. Je lichaam gebruikt alle energie om het eten te verwerken. Vervolgens heb je weer even energie en meestal krijg je rond 4 uur weer een dip. Zelf ga ik meestal douchen na de lunch of rond 3 of 4 uur. Ik zie het als een extra pauze dat mij een energieboost geeft.

 

Geld en tijd besparen

Nu zul jij je misschien afvragen hoe je precies op deze manier geld en tijd kunt besparen. Nou, de rekensom is eigenlijk vrij eenvoudig. Als je weinig energie hebt en toch gaat doorwerken, dan zul je merken dat de kwaliteit van je werk achteruit gaat. Je maakt sneller fouten of misschien ga je zelfs wel zitten staren naar je beeldscherm. Dit is zo zonde van je tijd. En tijd is geld. Dus sta op, neem afstand van je werk en ga even douchen. Op die manier neem je de tijd om je energie weer op te laden en wellicht krijg je zelfs een goed idee onder de douche.

Tenslotte wil ik je nog 1 extra tip meegeven. Ik raad je aan om een blokje met post-its en een pen in je badkamer neer te leggen. Schrijf je ideeën en inspiratie na het douchen meteen op. Het zou zonde zijn als je de ideeën na een paar uur weer bent vergeten. Haal het velletje van het blokje af en neem het mee naar je werkplek. Plak het op je laptop, je boekje met aantekeningen, je agenda of een andere plaats waar je het niet kunt kwijtraken. Kijk, dat is nog eens effectief thuis werken!

Groetjes,

Aileen

14 reacties

  1. Heel verfrissend. Zou je ook wel min of meer kunnen toepassen als je wel op kantoor werkt, door even een kwartiertje naar buiten te gaan in de middag. Buiten is meer zuurstof en je kan dan ook even afstand nemen. Ik ga het eens proberen.

  2. Zo heb ik er eigenlijk nog nooit over nagedacht! Het is inderdaad veel minder gehaast als je in de middag gaat douchen. Het enige nadeel vind ik wel dat ik mij dan weer helemaal opnieuw moet opmaken haha, maar voor de rest klinkt het relaxt. Ik ga het eens proberen! Grappig om tot zo’n inzicht te komen.

  3. Ik deed dit vroeger altijd, heerlijk even ontspannen tussen alle stress door. Maar nu er altijd in de namiddag pakketjes geleverd worden waar ik voor moet wachten douche ik pas ‘s avonds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge