Glitter nagellak op het werk

Tja, alleen al de titel brengt vragen met zich mee. Kan glitternagellak op het werk? Zo ja, wat voor glitters dan? Ga je wel voor rode tinten maar niet voor kanarie geel? En zo nee, waarom dan niet?

Laat ik voorop stellen dat glitternagellak niet bepaald een zakelijke uitstraling heeft. Voor een nette uitstraling kies je waarschijnlijk eerder voor donker rood, french manicure of een transparante lak. Mee eens? Maar laten we toegeven dat een heel groot gedeelte van de dames één of meerdere glitterlakjes op de plank heeft staan. Of achter de kast heeft laten vallen en onder het stof zit. Ja, meestal ligt er wel een glitter lakje ergens verstopt. Want eerlijk is eerlijk: het ziet er vaak wel erg leuk uit als het in de winkels ligt. Ach, de prijs valt dan ook wel mee….

 

En misschien heb je er spijt van. Bekruipt je soms het gevoel dat je ‘ geen kind meer bent’ en daarom ‘ echt niet met glitternagels op het werk gaat verschijnen’. Dat gevoel snap ik. En toch kan glitternagellak als hard werkende vrouw ideaal zijn. Lees snel verder als je wilt weten waarom je die glitter nagellak nog niet in de prullenbak moet gooien.

 

Uitgroei

Herken je dit beeld? Heb jij ook wel eens last van nagellak dat is ‘ uitgegroeid’? De nagellak is door de groei van je nagels verder van je nagelriem af komen te staan en nu zie je een kale rand. Iedere vrouw die werkt met gel-of acryl nagels kent dit verschijnsel. Het is het moment dat je de nagels moet laten bijvullen. Gelukkig kun je dat tegenwoordig heel handig thuis doen met Sensationail . Hiermee breng je op een snelle manier zelf je gelnagellak aan(o.a. te koop via Bol.com). Ik gebruik Sensationail al erg lang en op bovenstaande foto zie je hoe mijn nagels er na anderhalve week uit gaan zien.

Maar ook als je langhoudende nagellak (of iets dergelijks) gebruikt dan krijg je altijd weer die uitgroei. Het nadeel is dat het wat tijd vraagt om de oude lak van je nagels te verwijderen en vervolgens te voorzien van een nieuwe. En vaak zie je veel te laat dat je nagels bijgewerkt moeten worden. Tijdens het ontbijt of als je doodmoe in bed ligt. Geen tijd en geen zin.

En op dat soort momenten is glitternagellak de ideale oplossing!

 

Verdoezelen

Met glitternagellak kun je namelijk snel de uitgroei verdoezelen. Met de glitters en eventuele toegevoegde kleur kun je de ongelakte delen opvullen. Ik ga met de uitgroei op mijn nagels laten zien wat het effect is van 4 verschillende glitter lakjes. Hierbij heb ik gekozen voor nagellak die qua kleur dichtbij de tint op mijn nagels komt.

Als eerste test ik een nagellak van de Hema. Het is een medium dekkende nagellak met fijne, zilveren glitters. Ik ben erg gecharmeerd van deze lak. De kleur is mooi warm en glitters zorgen voor een elegant gespiegeld effect. En juist door dit spiegel effect zie je minder van de uitgroei. De zilveren glitters leiden als het ware een beetje af. Je kijkt niet zo snel meer naar de overgang van de oude naar de nieuwe nagellak.

De medium dekking is meteen ook een nadeel. Hierdoor blijft het verschil tussen de oude en de nieuwe nagellak groot. Je ziet dat er bij de nagelriem minder lak is aangebracht.

 

De Jolly Jewels nagellak van Golden Rose is voor een glitter nagellak (zonder extra toegevoegde kleur)  zeer goed. Hij dekt in 1 laag bijna compleet je nagel. En dat is super handig als je snel je nagels wilt bijwerken. Door de grove glitters is de overgang ook niet meer zichtbaar en lijkt het net alsof er geen nagellak onder zit.

Helaas is deze nagellak door de heftige glitters wel erg opvallend. En eigenlijk ook niet geschikt voor op het werk. Maar ach, liever een nette glitternagel dan een slordige uitgroei. Toch?

 

De Essence Color & Go nagellak bied een subtiele middenweg. Een milde dekking met minimale glitters is een goede uitkomst voor diegene die met deze methode willen experimenteren. Je kunt de hoeveelheid kleur en glitter opbouwen en bepaald dus zelf hoe dekkend je de lak wilt aanbrengen. Dat is handig!

En deze minimale dekking zorgt er meteen ook voor dat je (waarschijnlijk) langer bezig bent met het bijwerken van je nagels.

 

En als laatste test ik de 1-seconde nagellak van Bourjois. Deze nagellak is qua kleur zeer dekkend en bevat zeer kleine glitterdeeltjes. Het is voordeel hiervan is dat het ongelakte deel meteen is opgevuld met kleur en van een afstand lijkt het net alsof je nagellak er nog perfect op zit. Door de kleine glitters behoud je ook meteen de zakelijke uitstraling. De lak droogt ook lekker snel en dat is ook een groot pluspunt.

Maar de kleine glitters hebben ook een nadeel. Hierdoor wordt de overgang van je oude naar je nieuwe lak duidelijk zichtbaar. Want hoe gladder de nagellak, des te meer je ziet van de (bijgewerkte) uitgroei.

 

Eindresultaat

Hier zie je duidelijk het verschil tussen de 4 soorten glitter nagellak. De volgorde is van links naar rechts hetzelfde zoals ik heb benoemd in dit artikel: Hema, Golden Rose – Jolly Jewels, Essence – Color&Go en Bourjois – 1 seconde. Iedere lak geeft een ander effect en ze verdoezelen allen op hun eigen manier. Het is maar net wat je voorkeur is.

En vergeet niet dat dit een tijdelijke oplossing is. Want als je hierna een week weer niets aan je nagels doet dan zie je opnieuw een uitgroei. Deze methode is handig om je nagels voor 1 tot 3 dagen even snel netjes te maken als je weinig tijd hebt.

 

Welke nagellak zou jij kiezen? En waarom?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge