Handig op reis: de tote zoe bag

Op reis gaan; veel mensen worden er heel blij van. Voor sommige is het inpakken van je koffer al voorpret en voor anderen is het een hel wat ze moeten doorstaan. Maar een ding staat vast; je koffer inpakken is vaak niet zo makkelijk. En hoe ijdeler je bent, hoe moeilijker het wordt. Want je wilt toch vaak meer meenemen dan je koffer aan kan. Persoonlijk heb ik de grootste hekel aan het inpakken van de verzorgingsproducten en make-up. Kiezen is daarbij niet het probleem maar vooral de wijze waarop je het moet inpakken. Veel dames gebruiken een simpele toilettas met een groot vak in het midden en eventueel een zijvakje voor de kleine spulletjes. Het nadeel is dat je producten op die manier niet erg goed beschermd omdat ze allemaal tegen elkaar aan zitten in één tas. Dat klinkt niet dramatisch maar ik heb inmiddels al meerdere malen lekkende mascara en kapotte oogschaduwdoosjes van mijn andere producten af moeten halen. Daarnaast vind ik het ook een ramp om te gebruiken. Alles zit in een groot vak en daardoor kun je niet zo makkelijk vinden wat je zoekt. Ik houd van snel en makkelijk en heb daarom sowieso een hekel aan langdurig graaien in een tas.

Een tijdje geleden kwam het Duitse merk Zoeva met de Tote Zoe Bag.Ik kende Zoeva tot op heden eigenlijk alleen van de make-up kwasten waar ik enorme fan van ben. Ze staan bekend om goede kwaliteit en de kwasten worden door mening blogger de hemel in geprezen. Toen ik deze tas zag wist ik meteen dat het écht iets is voor mij. Eindelijk is er een bedrijf die echt snapt wat handig is op reis! Inmiddels ben ik de trotse bezitter van de tas, met dank aan mijn attente vrienden die precies weten wat ze voor mijn verjaardag moesten kopen. Ik ga hem je laten zien!

 

De eerste indruk

Als je de tas voor het eerst ziet dan zie je weinig bijzonders. Sterker nog, voor €45 euro (Dit is de adviesprijs en excl. verzendkosten á €5,50) is het toch een wat eenvoudige tas. Hij is gemaakt van een zwarte leder look stof en in centimeters 34 breed, 23 hoog en 13 diep. De tas is 13 cm diep door hoofdzakelijk de 3 ritsen zie er aan zitten. Dit kun je goed op de rechter foto zien. Voor de buitenkant moet je de tas dan ook niet kopen.

 

De binnenkant

Ja, de binnenkant is waar het hier om gaat!

  • Op de linker foto zie je het eerste vak. Er zitten 2 grote vakken in die gemaakt zijn van een stof die lijkt op zacht gaas. Je ziet deze stof ook vaak bij rugzakken en in reiskoffers. Deze 2 vakken kun je sluiten met een smalle rits en door het gaas kun je gemakkelijk zien wat er in zit. Aan de andere zijde zitten 3 open vakken waarvan de bovenkant is afgewerkt met stevig plastic. Dit deel zou ik niet zo snel voor make-up gebruiken maar eerder voor de overige verzorgingsproducten. Je kunt hier makkelijk mini shampoos, douchegels, deodorant en dergelijke in kwijt.
  • Het middelste vak zie je dan ook op de middelste foto. Het plastic dat ze in het vorige vak gebruikt hebben voor de zakken is hier verwerkt aan de binnenzijde. Aan beide kanten zit een fel roze elastiek dat door middel van stiksel is ingedeeld in verschillende delen. Dit is werkelijk perfect voor make-up kwasten! Vooral de smalle elastieken lenen zich hier goed voor. De wat bredere elastieken zijn ook handig om palletjes in te klemmen.
  • Het laatste vak kun je zien op de rechter foto. Ja, hier wordt ik nu blij van! Hier is echt over nagedacht. De grote zwarte vakken worden gesloten met een magneet en zijn ook hier weer afgewerkt met plastic. Dit is super handig voor zowel vloeibaar als poeder make-up. Als het gaat lekken of breekt, dan kun je het altijd makkelijk schoon maken door het plastic. De kleine vakjes zorgen er voor dat daarna niet alles onder zit. En als je nog niet voldoende ruimte had in het midden van de tas voor je kwasten dan kun je ze hier ook kwijt. Tussen de roze elastiekjes of in de zwarte vakjes is nog genoeg ruimte voor kwasten of eventueel een tandenborstel of smalle haarspeld.

 
 

De test

Voor een goede review moet ik natuurlijk de tas ook even goed testen. Daarom is hij mee geweest tijdens een weekendje weg waarin ik 3 dagen in een hotel sliep. Tijd om te testen!

Ik heb ieder vak van de tas gevuld met één thema. Ik zal je uitleggen hoe ik dit heb gedaan en waarom.

 

Vak 1: Make-up

Dit onderdeel heeft 3 grote vakken die handig zijn voor losse make-up flesjes en doosjes. Ik heb een vak gebruikt voor mijn foundations, een voor mijn poeders (wenkbrauwpoeder, blush e.d.) en een vak voor wat overige zaken zoals oogschaduw en fixerende poeder. De elastieken lussjes heb ik gebruikt voor eyeliner, mascara, concealer, oogpotlood en een pincet. De vakken zijn fijn in gebruik en vooral geschikt voor dames die veel (oog/lip/wenkbrauw) potloden gebruiken.

 

Vak 2: Kwasten en haar

In dit vak heb ik mijn make-up kwasten, tandenborstel en wat spulletjes voor mijn haar vast geklemd onder het elastiek.  De mini producten voor mijn haar (shampoo, conditioner, crème, haarlak) en de grote kwasten waren hier perfect voor geschikt. De korte en smalle kwasten was even lastig. De korte kwasten vielen onder de elastieken door en zaten hierdoor wat los in het vak. De elastieken banden in het vorige vak (zie vak 1) waren weer te smal voor deze kwasten. De smalle, lange kwasten zaten ook redelijk los tussen het elastiek maar waren weer te groot om in vak 1 te plaatsen. Qua dikte zouden ze hier wel passen maar de lengte redde het hier niet. Het voordeel van het plastic onder het elastiek heb ik wel meteen ervaren. Na 1 keer opmaken zat de foundation van mijn kwast al snel op het plastic. Ja, hier is echt rekening mee gehouden.

 

Vak 3: Lichaam

In dit vak heb ik eigenlijk alle niet-make-up spullen in gedaan. Deodorant, facewash, douchegel, spons, parfum, watjes; alles heb ik meegenomen en zo veel als mogelijk in mini verpakking. Door de grote vakken kon ik deze kleine spulletjes makkelijk opbergen en zelfs mijn Visapure gezicht borstel paste er in.  Samen met vak 1 was dit toch wel het fijnste deel van de tas.

 
 

Voordelen

  • Je kunt veel meenemen en alles ook nog ordenen in vakjes.
  • De prijs (€45) is voor een goede make-up tas aan de lage kant.
  • Door het plastic is de tas makkelijk schoon te houden.
  • Ziet er mooi uit. Ook niet onbelangrijk.

 
 

Nadelen

  • Niet ideaal wanneer je hele dikke en/of kleine kwasten gebruikt.
  • De tas is groot; mijn halve trolley (afmetingen max. handbagage vliegtuig) was ermee gevuld.

 
Mijn conclusie: een hele fijne tas om mee te nemen op reis. Hij is handig, overzichtelijk en geschikt voor iedere dame (of heer natuurlijk) die net even wat meer gebruikt dan deodorant en douchegel. Zeker als je veel reist (privé of voor het werk) is dit echt een uitkomst. Lijkt het jou ook een ideale tas maar zul jij hem niet zo snel vol krijgen? Dan kun je hem ook gemakkelijk delen met man-lief of met een vriendin waarmee je op vakantie gaat. Ieder een eigen vak en een gezamenlijk vak bijvoorbeeld.

Wat vinden jullie? Een handige extra tas voor op reis of toch te groot/onhandig?

 
 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge