Het geluid van zwetende voeten op kantoor…

De stilte is voelbaar. Ik zit rustig achter mijn bureau. De airco blaast achter mij koude lucht tegen mijn rug. Ik staar naar het beeldscherm. Tot ik ineens een geluid hoor vanuit de gang. Ik kijk op, richting de deur. Klik, klik, klik… Dit geluid ken ik. Maar ik heb het al zo lang niet meer gehoord. Niet zo duidelijk. Het galmt door de gang.

 

Het geluid van zwetende voeten op kantoor

 

Welcome back

Het geluid zorgt al jaren voor rillingen op mijn rug. Bij mijn vorige werkgever ontkwam ik er niet aan. Iedere zomer weer mocht ik het zeker twee maanden lang aanhoren. Iedere dag weer opnieuw. Niet één keer, maar meerdere keren per dag. En soms kwam zo iemand ook naar mij toe. Ik hield mijn mond, maar kon ondertussen wel gillen van frustratie. Omdat ik die rillingen iedere keer weer voelde. Nu ik voor mijzelf werk heb ik gelukkig minder met het geluid te maken. Sterker nog, tot gisteren was ik het geluid gewoon even vergeten. Maar het is terug. En hoe…

Lieve mensen, ik heb het over het geluid van zwetende voeten op kantoor. Ik weet dat ieder jaar er weer een discussie ontstaat over dat open schoenen niet representatief zijn op het werk. Vooral wanneer het over slippers gaat, dan kunnen mensen nogal een felle mening hebben. Maar in mijn ogen valt dit in het niets ten opzichte van het geluid dat open schoenen maken wanneer mensen met bezwete voeten voorbij lopen.

Kijk, je hoort iemand sowieso lopen. Wat voor schoenen diegene ook draagt. Maar als je schoenen aan hebt die je voeten niet goed ondersteunen, dan klapt je voet telkens tegen de zool aan. In combinatie met zweet maakt dit geluid. Een beetje als een kleverige klap, telkens weer. Nou, ik denk dat je wel weet wat ik bedoel.

 

Wat doen we er aan?

Het is natuurlijk makkelijk om te roepen dat je er een hekel aan hebt. Want we hebben hier wel te maken met een probleem waar veel mensen last van hebben. Ik heb het over zweetvoeten. Het is iets heel menselijks, iets wat we allemaal wel eens meemaken. De vraag is: wat kun je er aan doen? Hier volgen een aantal tips:

  • In de eerste plaats raad ik af om schoenen te dragen op het werk die dit geluid snel produceren. Slippers en slingbacks, de schoenen met een dun bandje rond de hiel, zijn hier sowieso goed in. Mijn advies is om deze dus thuis te laten, en te bewaren voor een dagje aan het zwembad of op vakantie.
  • Draag je geen (dunne) sokken in je schoenen? Zorg er dan voor dat de binnenkant van je schoenen van de schoenen die je draagt is gemaakt van leer. Dit materiaal zit niet alleen prettig, maar het voorkomt ook dat je gaat ‘glijden’ in je schoenen door de transpiratie.

 

Het geluid van zwetende voeten op kantoor

 

  • Draag je schoenen die aan de binnenkant zijn gemaakt van een ander materiaal? Maar bedekken ze wel (deels) je voeten, zoals bijvoorbeeld pumps? Dan raad ik je aan om sowieso dunne sokjes te dragen. Zelf draag ik al jaren de kleine, katoenen sokjes van de Hema (zie de afbeelding hier boven). Deze kosten maar €4 per setje, en voor dit bedrag krijg je meteen twee paar sokjes. Omdat ik ze vooral in de zomer draag gaan ze met gemak een paar jaar mee.
  • Als laatste is er nog een andere optie en dat is het gebruik van voetendeodorant. Dit heb ik zelf ook een aantal jaren gebruikt en daar ben ik erg tevreden over. Ik heb verschillende merken geprobeerd en kan eigenlijk niet één merk aanwijzen die ik het beste vind. Voorheen heb ik ze wel eens bij Bol besteld, maar daar is het aanbod op dit moment erg beperkt. Nu zag ik dat de website van drogisterij.net een speciale categorie hiervoor heeft gemaakt. Daar verkopen ze sprays, crèmes, poeders en nog veel meer andere middelen tegen transpirerende voeten. Zelf gebruikte ik altijd een spray en soms nam ik deze dan ook mee in mijn werktas. Meestal was het niet nodig om de spray tussendoor te gebruiken. Alleen tijdens drukke, stressvolle dagen deed ik dat wel eens. Het voorkomt trouwens niet alleen hevige transpiratie, maar meestal verdoezelt het ook de geur én geeft het je voeten weer een fris gevoel. Echt een aanrader!

 

Irriteer jij je ook zo aan het geluid van zwetende voeten op het werk? En wat zijn jouw favoriete middelen?

 

Groetjes,

Aileen

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge