Highlighters zakelijk dragen

Wie zich af en toe een beetje in de make-up trends verdiept kan er niet omheen: highlighters zijn de trend op dit moment. Tegenwoordig hebben bijna alle cosmeticamerken wel een palletje uitgebracht met glanzende poeders waarmee vrouwen helemaal los kunnen gaan. Glanzende jukbeenderen, het puntje van de neus, de brug van de neus, de cupidoboog; het lijkt wel alsof geen enkele plek wordt overgeslagen. Heel mooi allemaal, maar hoe zit het met onze dagelijkse make-up op het werk? Kun je deze highlighters zakelijk dragen? Of lijk je dan al snel op een discobal?

 

De highlighter

Heb je even geen idee waar dit nu over gaat? Ik zal je kort bijpraten.

Highlighters zijn glanzende poeders of crèmes die dames aanbrengen om bepaalde delen van hun gezicht op te lichten. Door de juiste hoeveelheid te gebruiken kun je een gezonde glans op je gezicht creëren. Hierdoor zie je er wat gezonder en stralender uit. De meeste dames die dit product gebruiken brengen het vooral of alleen aan op de jukbeenderen. Net boven de plek waar je de blush, contour of bronzer aanbrengt. Ter verduidelijking heb ik op onderstaande foto aangegeven waar die plek zich ongeveer in je gezicht bevind.

Highlighters zakelijk dragen

Soorten highlighters

Wil jij ook een highlighter op het werk dragen? Dan is het verstandig om voor de aanschaf goed na te denken over wat voor soort highlighter bij jou past. Net zoals met kleding kun jij jezelf de vraag stellen wat je wilt uitstralen. En mag het opvallen of moet het juist subtiel zijn?

 

Highlighters zakelijk dragen

Om je een beetje op weg te helpen laat ik je 3 soorten highlighters zien en vertel ik jou hoe je deze kunt gebruiken. Op bovenstaande foto staan de producten: een poeder highligter, een blush highlighter en een highlighter stick.

 

Poeder highlighter

Highlighters zakelijk dragen

De poeder highlighter is de meest eenvoudige variant. Persoonlijk ben ik dol op de Undress Your Skin highlighting poeder in de kleur Iridescent Gold van MUA. Deze kost slechts €5,99 en is gewoon verkrijgbaar bij het Kruidvat. Dit product geeft een mooie goudkleurige glans die je goed kunt zien, maar ook weer niet te erg opvalt.

Je kunt voor dit type poeder kiezen wanneer;

 • Je blush, bronzer of contour draagt en je make-up makkelijk wilt kunnen mengen
 • Als je alleen een subtiele glans op je jukbeenderen wilt aanbrengen
 • Je zelf de mate van glans wilt kunnen opbouwen

 

Blush highlighter

Highlighters zakelijk dragen

De blush highlighter is, zoals de naam al aangeeft, een blush en een highlighter in één. Persoonlijk ben ik dol op de Shimmer Waves van de Bodyshop. De prijs is met €23 wel wat aan de hoge kant. Ik gebruik zelf vaak nummer 4 en dit doosje bevat verschillende tinten die bij elkaar een mooie perzikkleurige blush vormen.

Je kunt voor dit type poeder kiezen wanneer;

 • Je niet wilt dat jouw gezicht op bepaalde plekken duidelijk glanst
 • Je een subtiele blos op je wangen wilt met een klein beetje glans
 • Je houdt van basic en naturel make-up

 

Highlighter stick

Highlighters zakelijk dragen

En als laatste is er de highligter stick. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een vast product, dus geen poeder. Ik ben hier eerlijk gezegd niet zo’n fan van. De glans is bij dit soort producten vaak vrij heftig en lastig om te vervagen.

Op de foto zie je de  So Susan Statement Skin in Candle Light. Deze kost 24 dollar en is in Nederland alleen online verkrijgbaar.

Je kunt voor dit type stick kiezen wanneer;

 • Je graag opvallende make-up draagt
 • Je houdt van veel glans
 • Je naast dit product ook andere vloeibare make-up gebruikt (vette producten mengen met poeders is namelijk lastig)

 

Highlighters zakelijk dragen

Ten slotte

Draag je graag een highlighter op het werk of ben je van plan het te gaan dragen? Dan heb ik nog een aantal tips:

 • Breng de highlighter altijd aan bij voldoende daglicht. Als je weinig licht hebt dan is de kans groot dat je veel meer gebruikt dan nodig. Met als gevolg dat je als een glanzend bolletje op het werk rond loopt ;-).
 • Kijk goed naar de kleur van je huid en zorg ervoor dat de highlighter hier goed bij past. Een opvallende highlighter kan leuk zijn voor op een feestje maar voor een dagje op het werk kun je beter kiezen voor een mooie kleur die bij je huid past.
 • Koop een product met wat minder pigment zodat je de glans makkelijk kunt opbouwen. Een zachte glans staat immers een stuk professioneler dan een harde, opvallende glans.

 

Draag jij wel eens highlighter op het werk? Zo ja, waar let jij dan op?

 

Groetjes,

Aileen

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

4 reacties

 1. Goede tips! Ik gebruik inderdaad altijd een subtiele, poeder highlighter naar kantoor. Die breng ik ook alleen op m’n jukbeenderen aan en dus niet op de andere plaatsen. En met aanbrengen gebruik ik een daglicht lamp (word ik direct een beetje wakker zo ‘s morgens vroeg 😉) xo Daisy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge