Hoe draag je een mannenknot op het werk?

De één vindt het super leuk en de ander afschuwelijk: mannen met een knot in het haar. De haardracht wordt vooral geassocieerd met de hipster stijl, een uiterlijk dat bij mannen een tijdje heel modern was. Allemaal leuk, maar hoe draag je een mannenknot op het werk? Of is het echt not done?

 

Hoe draag je een mannenknot op het werk?

 

Wat vinden jullie?

Ik dacht hier laatst over na en was benieuwd hoe mensen hier over denken. Dus vroeg ik mijn connecties op LinkedIn of ze een mannenknot wel of niet representatief vonden. Ik ontving diverse reacties.

Het viel mij meteen op hoe verdeeld de meningen waren. De tegenstanders vonden een knot niet representatief omdat het onverzorgd zou staan of niet passend bij de functie. Of gewoon omdat het niet staat, en ook het pluizige haar onder de knot is genoemd als reden om deze haardracht over te slaan op het werk. Maar die functie, dat is ook hetgeen waar zowel de tegenstanders als de voorstanders het over eens zijn: het moet erbij passen.

Bij de voorstanders las ik vooral hoe belangrijk het is dat het haar verzorgd is. Want met verzorgd haar kun je makkelijk een knot dragen, zo kwam duidelijk naar voren. En niet alleen het haar, maar ook de rest van het uiterlijk zou netjes moeten zijn, zodat de knot bij het geheel zou passen. Bij mannen die kaal aan het worden zijn werd het dan ook afgeraden.

 

Als je het écht wilt dragen…

Ik ben geen uitgesproken voorstander of tegenstander van het knotje bij mannen. Maar als je het draagt, dan vind ook ik wel dat het haar verzorgd moet zijn. Want een verzorgde knot is altijd nog beter dan onverzorgd kort haar.

Wat mij opviel in de discussie over deze haardracht is het feit dat er niet echt gesproken is over het soort knot of de lengte van het haar. Ook dit heeft invloed op de mate waarin een man er representatief uitziet. Want hoe langer het haar, des te groter de knot. En hoe groter de knot, des te meer deze opvalt. Een opvallende knot hoeft niet zozeer niet representatief te zijn, maar kan wel je uitstraling in meer of mindere mate beïnvloeden.

Ter illustratie heb ik een aantal foto’s opgezocht van mannen die allen een knot dragen en er representatief uitzien. Maar ondertussen ook een compleet ander uitstraling hebben.

 

Een bericht dat is gedeeld door @chevinger op

Mocht je als man een knot willen dragen, let dan naast de verzorging ook op hoe strak het haar vast zit. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat strakke knotjes op termijn kunnen zorgen voor kaalheid. En dat geldt natuurlijk net zo voor vrouwen ;-).

 

Wat vind jij van een knot bij mannen op het werk? Is het not done? Of kan het in jouw ogen wel?

 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge