Hoe ik mijn nagellak op het werk mooi houd

Wanneer het gaat om nagellak op het werk, dan vind ik dit best een lastig thema. Het heeft namelijk heel veel voordelen, maar ook redelijk wat nadelen. In dit artikel vertel ik jou hoe ik mijn nagellak op het werk mooi houd. En ik kan je alvast verklappen dat het helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

 

Hoe ik mijn nagellak op het werk mooi houd

Nog meer lakjes

Het moeilijkste aan nagellak op het werk vind ik het feit dat je het zo goed moet bijhouden. Ik vind nagellak erg mooi en draag het regelmatig, maar wat een gedoe is het om het mooi te houden. Zodra er een chip van je nagellak af is, dan ziet het er gelijk minder mooi uit. En na een paar chipjes moet je het er af gaan halen als je er representatief uit wilt blijven zien.

Wanneer ik mijn nagels lak, dan gebruik ik altijd een basislak als ondergrond en na de gekleurde nagellak ook een beschermde coat. Jaren lang heb ik last gehad van hele zwakke nagels waardoor de lak na een halve dag er al niet meer mooi uitzag. Deze extra lakjes zorgden ervoor dat het iets beter bleef zitten. Ik gebruik ze trouwens nog steeds, alleen nu in combinatie met voedingssuplementen. Een favoriet merk heb ik trouwens niet. In mijn ogen doen ze allemaal redelijk hetzelfde werk.

 

Niacine

In 2016 ben ik Niacine gaan gebruiken. Dit is een voedingssuplement met vitamine B3. Ik ben dit toen gaan slikken in verband met mijn acné. Voor mijn huid was en is het nog steeds een wondermiddel. Ik ben niet volledig van mijn acné af, maar heb geen pijn meer aan mijn huid en vrijwel nooit meer grote uitbraken. Ook is mijn huid niet meer vet en blijft de make-up daardoor langer zitten. Hier schreef ik eerder al een artikel over.

Maar naast de voordelen die ik hier boven noem met betrekking tot mijn huid, merkte ik al snel dat ook mijn nagels vooruit gingen. Ze werden sterker en groeiden ook harder. Sinds een paar maanden gebruik ik daarnaast een multivitamine en dit blijkt voor mijn nagels de ideale combinatie. Ze zijn een stuk sterker en daardoor blijft de nagellak ook veel beter zitten.

Hoe ik mijn nagellak op het werk mooi houd

Het fijne aan dit hele verhaal is dat het ook allemaal niet zo duur is. Niacine koop ik altijd bij Holland & Barrett voor €10,99. Voor dit bedrag koop je 100 pilletjes in een klein potje. Je hoeft er maar één per dag van te slikken en omdat het potje bij mij op kantoor ligt doe ik dit alleen doordeweeks. Ik koop dus één potje per vier of vijf maanden. Dat is omgerekend €2,50 per maand. De multivitamine koop ik ook gewoon bij het Kruidvat en daar betaal ik €4,69 voor 120 tabletten. Ook deze slik ik één keer per dag op doordeweekse dagen. Dat is omgerekend €0,88 cent per maand.

Bij elkaar heb ik dus voor €3,38 per maand sterke nagels waarop de nagellak beter blijft zitten. Om nog maar te zwijgen over mijn huid die er een stuk beter uitziet. Dit bedrag is trouwens exclusief korting. Soms zijn de potjes ook wel eens in de aanbieding. Je kunt beiden ook online kopen: Niacine via de Holland & Barret webshop en de multivitamine via de Kruidvat webshop.

 

Vijlen

Tenslotte heb ik op mijn kantoor altijd een glazen vijl liggen. Ik weet dat de meningen verschillen over welke vijl het beste is, maar voor mijn nagels werkt glas het beste. Zodra er een ‘hapje’ in komt, dan pak ik de vijl. Dit voorkomt dat ze inscheuren en daardoor je nagellak nog verder beschadigd wordt. Ik knip ze verder trouwens ook nooit.

Draag jij ook wel eens nagellak op het werk en zo ja, hoe zorg jij ervoor dat het mooi blijft zitten?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge