Hoe van Bommel hét schoenenmerk voor de werkende man werd (incl. winactie)

(de winactie is inmiddels gesloten)

Wie vaker met mannen heeft gesproken over een representatief, zakelijk uiterlijk zal de naam vast wel eens hebben horen vallen. Ik heb het over het merk van Bommel. Ze staan al jaren bekend als hét schoenenmerk voor de werkende man. Maar dat imago gaat niet over één nacht ijs. Nee, er zit een lange geschiedenis aan vast. 

 

Geschiedenis van Bommel

Het bedrijf is ooit begonnen in 1734, destijds opgericht door Reynier van Bommel. De Brabantse schipperszoon maakte niet alleen schoenen, hij herstelde ze ook. Zijn werk werd binnen de familie steeds van zoon op zoon overgedragen. 

Tot eind 1800 werd al het werk met de hand gedaan. Dit veranderde met de komst van machines in 1900. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat er binnen de schoenenbranche een overproductie ontstond. Ineens konden schoenmakers veel meer produceren dan voorheen. Op het moment dat in  1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak en leer duurder werd, kwam de hele schoenenbranche in een crisis terecht. 

 

Nu de Tweede Wereldoorlog kwam het bedrijf weer onder druk te staan. De productie moest worden gehalveerd en later zelfs gestagneerd. Om toch te kunnen overleven vroeg men een vergunning aan om biezen damesschoenen (schoenen die gemaakt zijn van gewassen) te maken, maar deze werd ingetrokken omdat het bedrijf weigerde om deze schoenen voor de bezetters te maken. 

Tijdens de bevrijding in 1944 mocht het bedrijf wel de biezen schoenen produceren en werd het ook steeds makkelijker om leer in te kopen.

 

Hét schoenenmerk voor de werkende man

Pas na de Tweede Wereldoorlog kreeg het bedrijf de mogelijkheid om te groeien. In 1952 kregen zij zelfs het predikaat ‘Hofleverancier’, wat betekende dat ze schoenen mochten leveren aan de leden van het Koninklijke Huis. 

Van Bommel: hét schoenenmerk voor de werkende man (incl winactie)
Van Bommel herenschoenen

Ondanks dat het bedrijf vanaf de jaren tachtig concurrentie kreeg van goedkopere schoenen uit Zuidoost-Azië, bleef de vraag naar van Bommel schoenen stijgen. In 1982 kreeg het bedrijf zelfs een belangrijke Italiaanse onderscheiding, de “Oscar Alta Moda”, omdat de schoenen voldeden aan de hoge Italiaanse eisen op het gebied van vormgeving en kwaliteit.

Toen het bedrijf in de jaren negentig besloot uit te breiden, kregen zij ineens te maken met de gympentrend. Ondanks dat zij zich tot op heden alleen richtten op formele schoenen, werd besloten om met het nieuwe merk ‘Floris van Bommel’ hierin mee te gaan. Tot de dag van vandaag richt dit merk zich op jongeren, terwijl de klassieke van Bommel nog steeds de representatieve schoenen aanbiedt.

Zo zie je maar weer dat zelfs in een tijd waarin men zich steeds meer casual gaat kleden, de vraag naar formele schoen nooit echt verloren gaat. Hoe graag mensen ook op gympen lopen, één paar nette schoenen is voor velen onmisbaar.

Winnen?

Het leuke is dat ik in samenwerking met de website winkelstraat.nl één paar van Bommel herenschoenen ter waarde van maximaal €250,00 mag weggeven. Het volledige van Bommel aanbod kun je in hun webshop bekijken. 

Wil je kans maken op een van deze schoenen? Je hoeft alleen hieronder of op social media (onder mijn post over dit artikel) aan te geven dat je mee wilt doen. Doe dit voor maandag 8 juni 12:00. Op die dag zal de winnaar door middel van een online naamloting worden gekozen én bekendgemaakt. 

Let op: Je krijgt een bericht wanneer je hebt gewonnen. Je ontvangt daarna een code waarmee je de schoenen tot en met uiterlijk 31-12-2020 kunt bestellen.

Groetjes,

Aileen

* Deze winactie is opgezet in samenwerking met winkelstraat.nl. Je kunt alleen deelnemen wanneer je 18 jaar of ouder bent en woonachtig in Nederland. De winnaars krijgen een code waarmee ze de schoenen met een maximale waarde van €250,00 online bij winkelstraat.nl kunnen bestellen. Op 8 juni 2020 zal de winnaar bekend worden gemaakt. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

197 reacties

 1. Ik doe graag mee voor mijn man! Zijn netste paar zijn zijn Van Bommel trouwschoenen, en het lijkt me geweldig voor hem om een ook wat meer fascionable variant te hebben!

 2. Ik doe graag mee, van Bommel is favoriet bij mijn man. Hij kan intens gelukkig worden van een nieuw paar en dat gun ik hem nu hij een moeilijke periode doormaakt.

 3. oh dat zou een mooie verrassing zijn voor mijn manlief Jack! Ik zou hem een paar lekkerzittende én modieuze schoenen echt gunnen??

  • De gaatjesschoen (Brogue) voor de ware Kralingenaar (Stadsdeel van Rotterdam).
   Ik draag al Bommetjes vanaf mijn 17e jaar.

 4. Als pur sang Van Bommel liefhebber laat ik mij deze kans niet ontgaan. Natuurlijk doe ik mee!

 5. Ik doe graag mee. Als verkoper moet je er altijd representatief uitzien en daar helpt van Bommel schoenen uitstekend mee

 6. Voor mijn vriend Max doe ik graag mee met deze actie. Hij is nog lekker ouderwets en wil alleen maar schoenen dragen met leren zolen. Die koopt hij meestal in Italië. Maar ik wil hem al jaren een paar Van Bommel’s aansmeren. Hij gaat vooralsnog niet overstag. Wellicht dat deze actie er voor kan zorgen dat hij voortaan om is en als echte Brabander ook Brabantse schoenen gaat dragen!

 7. Super mooie actie! Doe graag mee voor mijn man zou een te gek verjaardagskado zijn.

 8. Te gek, ik doe graag mee aan de loting! Heerlijke (stijlvolle) schoenen, waarvan een paar wel aan vervanging toe is.

 9. Graag loot ik mee voor manlief want hij zweert bij Van Bommel schoenen omdat deze perfect zitten en hij zegt ook altijd: “Het oog wil ook wat”! Hem wil ik graag verrassen want ik mag hem graag zien met deze perfecte schoenen naar zijn werk maar ook privé ! !

 10. Mag mijn lootje ook in het grote hoed?
  Jaren gelden heeft m’n man Van Bommel schoenen gekocht. Hij loopt er nog op maar wel met vele reparatie s verder.
  Ik gun hem zo een stel nieuwe.
  Dank je voor deze gelegenheid.
  Fijne dag en wens iedereen heel veel succes.

 11. Mooie schoenen!! Ik doe graag mee voor mijn vader. Het zijn een van de weinige schoenen waar hij naar eigen zeggen lekker in loopt.

 12. Prachtige schoenen met een fantastische pasvorm …. en ze lopen erg lekker.
  Ik doe dus graag mee!

 13. Gaaf! Ik doe ook graag mee voor mijn partner. Hij zou er mooi uit zien wanneer hij op klantenbezoek moet voor zijn werk!

 14. Dit zou geweldig zijn voor mijn man. Een lastige schoenenkoper, maar Van Bommel zit altijd meteen goed bij hem

 15. heel graag de supermooie blauwe van bommel instappers voor mijn man in maat 42,5
  die zijn zo gaaf en zouden heel goed onder zijn pak en de bijna alle casual outfits passen die hij heeft..

 16. Prachtige schoenen mijn vader droeg altijd deze
  Schoenen en was zeer tevreden.
  Ik wil graag een paar winnen voor mijn man
  Dan kan hij ervaren waarom zijn schoonvader zo
  Tevreden was en geen ander merk kocht!

 17. Ik doe ook graag mee. Ondanks dat ik nu vooral op blote voeten door het huis struin, wil ik er wel weer gesoigneerd uitzien als ik weer naare kantoor mag.

 18. Ik doe mee voor mijn man.
  Die heeft dit zeker verdiend na zijn revalidatie i.v.m ongeluk.

 19. Ideaal voor mijn man!! Die nooit verder komt dan zijn eigen werkschoenen. Hier zouden we beide erg happy van worden! 🙂

 20. Ondanks dat het een rare tijd is heb ik toch een nieuwe baan kunnen vinden, waar ik over een maand begin. Het zou geweldig zijn om gelijk een nog betere indruk te maken met een paar hele mooie nieuwe schoenen!

 21. Ik doe erg graag mee voor mijn man Gijs, prachtige schoenen ?? Groetjes Anneliese

 22. Hmm, ik wil best nog eens een van Bommel schoen, heb al een tijdje volledig aangemeten schoenen, maar als de H leest niet breed meer genoeg is, wil ik mijn zoon wel laten kiezen, die leeft zo wie zo op grote voet.

 23. Heel graag maak ik kans op een paar prachtige kwaliteitsschoenen van Van Bommel. Als het weer kan dan komen er heel wat feesten die vanwege de Corona niet zijn doorgegaan. Daarbij zitten er ook waarop je representatief voor de dag wilt komen.

 24. Ik doe heel graag mee, zou een leuk kado voor mijn vader zijn. Kan hij helemaal in stijl met pensioen

 25. Mijn vader staat altijd voor mij klaar
  en daarom verdient hij een verwengebaar.
  Aan zijn voeten heeft hij altijd pijn,
  dus met een paar fijne Van Bommel-schoenen zou hij erg blij zijn.
  Dan loopt hij op wolken kilometers lang
  en is hij voor pijntjes niet meer bang!

 26. Gave actie! Mijn man draagt al jaren van Bommel schoenen en wil niet meer anders. Hij is toe aan een nieuw paar dus dit zou erg leuk zijn om te mogen winnen.

 27. Hierbij wil ik ook graag meedoen aan deze super leuke prijsvraag. Mijn man heeft een goede baan waarbij hij goed gekleed met de juiste schoenen zich moet presenteren en ik gun hem dit heel erg want zijn laatste paar nette schoenen zijn kapot gegaan aangezien wij 2 uitzonderlijke maar super lieve en grappige pekingeenden hebben die ontzettend van water houden, zwemmen en duiken maar ook ontzettend veel schijten op het gehele terras dus elke avond spuiten en schrobben we samen het terras schoon op onze schoenen die dus kletsnat worden en dan gaan ze snel kapot…Heb nu voor ons beiden regenlaarzen gekocht en als dank voor al zijn hulp ook thuis met kids en pekingeenden wil ik hem graag bedanken met een paar nieuwe geweldige schoenen van Bommel!

 28. vroeger(vrijgezel) altijd van Bommel gedragen maar nu getrouwd niet meer
  om eerlijk te zijn te duur dus daarom doe ik mee aan dezeactie

 29. Ik heb van mijn leven nog nooit van die mooie schoenen gehad.
  Dus ja ik zou die graag willen gaan dragen als ik die mocht winnen.

 30. Wat een leuke actie. Hier Zou ik mijn man zeker met kunnen verrassen. En binnenkort komt zijn verjaardag re aan. Zou erg fijn zijn.

 31. wat een geweldig gebaar, verras ons maar met dit prachtige exemplaar, schitterend kado voor ons huwelijk van 45 jaar #duimenmaar

 32. Wat een leuke actie! Mijn man zou ik heel blij kunnen maken met een nieuw paar Van Bommel schoenen. ???

 33. Een van Bommel, is geen rommel,
  Zo’n cadeau voor mijn jarige echtgenoot,
  is iets wat met deze actie,
  mij te binnen schoot!

 34. Ik doe graag mee voor mijn man! Een paar witte van Bommel sneakers staan nog op het lijstje :-).

 35. Hoi Aileen,
  Het liefst draag ik sneakers. Soms zijn er van die momenten dat je goed voor de dag wil komen, bijvoorbeeld als je moeder die ver weg woont in augustus 75 wordt!

 36. Dat zou wel van pas komen! Meteen een mooi verjaardagscadeau voor mijn vriend die begin volgende maand jarig is. ???

 37. Met maat 48 shopt mijn man alleen maar bij Floris van Bommel. Geweldig mooi Nederlands merk! Die hij past ivm smallere leest. Vaak is een grote schoen ook breder dus alle lof voor de kwaliteit van Van Bommel schoenen!

 38. Het lijkt mij heel fijn eens echte van bommels te proberen. Heb momenteel van lier schoenen en probeer graag eens wat anders.

 39. Prachtige schoenen van Van Bommel. Ik ben echt weer toe aan een paar nieuwe schoenen. Ik doe graag mee aan de winactie en keep my fingers crossed.

 40. Ja ik doe graag mee voor mijn vriend. Wij gaan in november trouwen en hiervoor heeft hij nog schoenen nodig. Dus dit zou een perfect cadeau zijn!

 41. Ik doe graag mee! Mijn broertje draagt deze schoenen geregeld voor zijn werk en verdient wel eens een nieuw paar. Wat zou ik hem graag blij maken hiermee!

 42. Wat een gave winactie. Ik ben net begonnen bij een nieuwe job waarbij ik mijn gympies voor nette schoenen moet ruilen. Het paar wat ik nu gebruik is echter wel aan vervanging toe. Een paar van Van Bommel zou natuurlijk helemaal geweldig zijn 😀

 43. Ik zou graag ook kans maken op een paar kwaliteits schoenen dus ik doe gezellig mee

 44. Wat een gave exemplaren! Ik verras graag m’n lieve vriend met dit topmerk en koop er zelf graag nog een bijpassende riem bij! Heel tof! Duimen!

 45. Wauw, dit zou een te gekke verrassing voor mijn vader voor vaderdag zijn. Hij is net 70 geworden, maar helaas zat een groot feest er niet in nu. Hopelijk lukt dit in he najaar en met een mooi paar van Bommel´s is het dubbel feest!

 46. Ik doe heel graag mee voor mijn oudste zoon die pas aan een nieuwe baan begonnen is en er nu toch echt een beetje representatief en volwassen moet gaan uitzien.. , kunnen eindelijk die afgedragen gympies de vuilnisbak in.

 47. Ik doe graag mee! Het eerste paar ‘nette schoenen’ dat ik van mn vader kreeg waren van bommel-schoenen, goeie herinneringen!

 48. Ik doe graag mee voor mijn vader. Hij is een nog ergere schoenengek dan ik, m’n zus én mijn moeder samen. Van Bommel is een van zijn favoriete merken. Hoe leuk zal dat zijn als verrassing!!

 49. Ik doe heeeel graag mee voor mijn man André. hij heeft net een nieuwe baan. deze van Bommels zouden heeeel goed van pas komen!

 50. Als de Corona crisis voorbij is en ik ga op sollicitatie dat is een paar nette schoenen welkom dus ik doe graag mee.

 51. Ik doe graag mee voor mijn vriend. Hij heeft maar 1 paar schoenen en die zijn hard aan vervanging toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge