Hooggehakte Crocs nu wel business proof?

Wanneer ik mensen vraag welke schoenen ze écht niet vinden kunnen op het werk, dan worden Crocs vaak als eerste genoemd. Of als tweede, na de Uggs. Er zijn ook veel mensen die een enorme hekel hebben aan deze schoenen. Toch blijft het merk vernieuwen en regelmatig brengen ze nieuwe modellen uit. Want er zijn ook mensen die er wél heel blij van worden. Zo waren er in 2016 schoenen met stenen en in 2017 gingen ze een stapje verder door ze te versieren met bont. Nu is er een model met een hoge hak dat ineens een grote hit is geworden…

 

Crocs Cyprus V Heel

Ik heb het over de Cyprus V, een sandaal dat gemaakt is van het typische rubber dat wij kennen van Crocs. Alleen heeft dit model een hak van 9,5 centimeter en enkele bandjes ten hoogte van de wreef. Of, zoals ze zelf omschrijven: ‘elegant strap design with a little more top-of-foot coverage and attractive metal hardware around the collar’. Jawel, je leest hier de woorden ‘elegant’ en ‘aantrekkelijk’. Kijk, en oordeel zelf.

Hooggehakte Crocs nu wel business proof? Hooggehakte Crocs nu wel business proof?

Nu zijn Crocs met hakken niet echt nieuw. Het merk verkoopt al jaren sandalen, pumps en laarzen waar een subtiele hak in is verwerkt. Stiekem bestaat de Cyprus V ook al een paar jaar. Het is de opvolger van de Cyprus IV, een model met gekruiste bandjes.

Maar wat is er dan zo bijzonder aan de Cyprus V? Het antwoord is simpel: de schoenen schijnen geweldig te zitten. Met dit warme weer lijkt het zelfs een echte must have te zijn geworden. Niet alleen op de website van Crocs, maar ook bij andere webshops zijn ze niet meer te koop. Maar de vraag naar deze schoenen blijft groot. Want inmiddels wordt de zwarte Cyprus V, waar je normaal 55 dollar per paar voor betaalt, voor 233 dollar aangeboden op Amazon.

 

Ook op het werk?

Ik ben geen liefhebber van Crocs, zeker niet. Maar zelfs ik begin nu wel nieuwsgierig te worden naar deze schoenen. Zouden ze echt zo lekker lopen? Bekent dit dat er een schoen bestaat met een hoge hak die oprecht comfortabel aanvoelt? Is dit het begin van een tijdperk waarin hakken net zo lekker gaan lopen als een paar lage, casual schoenen?

Mocht dit allemaal het geval zijn, dan is het nog de vraag of je ze ook wilt dragen. Zeker op het werk. Wanneer ik kijk naar het grijze model met het paarse voetenbed, dan draait mijn maag zich toch wel even om. Dit vind ik persoonlijk een bijzonder lelijke schoen. Maar het zwarte model, dat brengt mij aan het twijfelen. Deze zou wat mij betreft in de categorie ‘gedoogconstructie’ kunnen vallen. Vanzelfsprekend hangt het af van je smaak, functie en het bedrijf waar je werkt. Maar hoe langer ik er naar kijk, hoe meer ik het voor mij ga zien dat er mensen zullen zijn die dit op het werk dragen. En waarbij het stiekem ook nog heel leuk zal staan.

Wat vind jij van de Cyprus V? Zou jij hem dragen op het werk of is en blijft het een open, rubberen schoen en dus ongeschikt voor op het werk?

 

 

Groetjes,

Aileen

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

 1. Mijn motto is: “it’s not what you wear, it’s how you wear it.” Kortom, ik zou ze most definitely dragen en aas ook op een paar 😉.

  Zelf heb ik thuis een paar ‘Thaise Crocs’ liggen die ik meerdere keren per week draag. Ik noem ze liefkozend mijn Loubi Crocs vanwege de rode zool. I just wear them ongeacht wat anderen er van vinden. I like them. Gekscherend noem ik mijzelf dan ook Crocs Lova Lova op Instagram (@macblogster). In mijn Instastories komen ze regelmatig voorbij. Ik vind ze dus ook oprecht fijn en mooi.

  Mensen die Crocs dragen conformeren zich over het algemeen niet zomaar aan wat de massa denkt. Ze creëeren
  hun eigen style. Of je hier nu van houdt of niet, hoe cool is dat?

  Ik ben een creative ondernemer dus ik draag ze wanneer ik wil. Als het bij mijn outfit staat, zou ik de nieuwe variant met hakken ook zeker naar een zakelijke afspraak dragen.

  Als iemand Crocs rockt en bij mij zou willen werken, zou ik die persoon wellicht aannemen. Mogelijk is het iemand die zijn/haar hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Een creative thinker die niet bang is om zijn/haar eigen mening te formuleren en te uiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge