Houten accessoires voor op het werk

Afgelopen vrijdag liet ik in het weekoverzicht met mijn outfits al een opvallend accessoire zien, namelijk een houten stropdas. Zoals beloofd zal ik hem wat beter laten zien en er uitgebreid over vertellen. Want een houten stropdas, dat is toch wel heel bijzonder. Maar er zijn nog veel  meer houten accessoires voor op het werk. Wat denk je bijvoorbeeld van een stijlvol houten horloge? Ik ga het je laten zien!

 

 

Houten accessoires voor op het werk

Mocht je het gemist hebben, op bovenstaande foto kun je mijn werkoutfit met de houten stropdas nog eens bekijken.

 

Een stropdas van hout?

Ja, om eerlijk te zijn moest ik ook even op mijn achterhoofd krabben toen ik las dat het hier ging om een stropdas van hout. Ik bedoel, hout is toch behoorlijk stroef en hard. Dat kan je toch niet als stropdas dragen? Maar hey, dat maakt het ook weer juist interessant.

Houten accessoires voor op het werk

Maar het bedrijf CUT (Creative Use of Technology) is het toch gelukt om een draagbare stropdas te maken. Door een speciaal laser-gesneden patroon is hij soepel én voelt het totaal niet stroef aan. Aan de bovenkant van de das zit een kleine ketting waarmee je hem eenvoudig in je nek kunt vastmaken.

 

Houten accessoires voor op het werk

Toen ik de stropdas ontving was ik wel even in de war. Hij heeft namelijk een voor-en achterkant, maar eigenlijk kun je ze aan beide kanten dragen. Op bovenstaande foto’s zie je links de achterkant en rechts de voorkant. De achterkant is iets lichter en de voorkant heeft vooral wat meer een duidelijke structuur. Je ziet daar heel duidelijk het laser-gesneden patroon. Maar dit bied juist mogelijkheden. Ik heb de stropdas dan ook op twee verschillende manieren gedragen.

 

 

Houten accessoires voor op het werk

Houten accessoires voor op het werk

Met een zwarte blouse koos ik voor de voorkant van de stropas. Door de effen, donkere achtergrond komt het patroon mooi naar voren en valt hij meteen lekker op.

 

Houten accessoires voor op het werk

Houten accessoires voor op het werk

Een paar dagen eerder droeg ik een blauw overhemd met kleine, witte stipjes. In dit geval vond ik het mooier om de achterkant te laten zien. Deze is iets lichter van kleur en het patroon is wat minder duidelijk zichtbaar. Wel zie je aan de onderkant een paar iets donkerdere plekken van het hout. Maar dat maakt het ook wel weer uniek. De houten stropdas kost €25.

 

Houten horloge

Was het je ondertussen ook al opgevallen dat ik op de foto’s een horloge droeg? Jawel, ook deze is gemaakt van hout.

Houten accessoires voor op het werk

Door de schakels is ook dit accessoire soepel om te dragen en het hout is zo mooi bewerkt dat hij best zacht aanvoelt. Het leuke van het horloge is dat je deze bij CUT kunt bestellen en hem gelijk kunt laten graveren. Ik heb er voor gekozen om de naam van mijn blog er in te laten zetten, maar er is ruimte voor ongeveer drie regels dus je kunt er met gemak meer tekst in kwijt. Dit model kost inclusief graveren €74. Er zijn trouwens nog meerdere soorten houten horloges in verschillende modellen en houtsoorten beschikbaar.

Zowel de stropdas als het horloge is te koop via creativeuseoftechnology.com, een webshop die gespecialiseerd is in een speciale lasertechniek voor hout. Naast accessoires verkopen ze onder meer ook houten lampen, telefoonhoesjes, boeken en klokken.

 

 

Groetjes,

Aileen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met CUT.

 

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge