Ik zit in de jury van de Corporate Fashion Award!

Een aantal jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met de Corporate Fashion Award. Ik zag de foto’s, las de informatie over het event en dacht maar één ding: dit wil ik ooit mee maken. Hier wil ik ooit bij zijn. En het leven kan raar lopen, want recent ben ik gevraagd of ik plaats wil nemen in de jury van dit toffe event. En of ik dat wil!

 

Corporate Fashion Award?

Voor diegenen die niet weten wat de Corporate Fashion Award is, zal ik het even kort toelichten.

Ik zit in de jury van de Corporate Fashion Award!

Zo’n twintig jaar geleden is dit event ontstaan na een brainstormsessie tussen mensen van Dutch WorkWear, een belangenorganisatie die zich bezighoudt met werkkleding. Zij wilden werkkleding zichtbaar maken en een podium geven aan diegenen die durven te veranderen en te innoveren. En als je er bij na denkt dat ongeveer zes miljoen mensen bedrijfskleding dragen, dan is het eigenlijk best raar dat dit niet eerder is bedacht.

Binnen dit event wordt er in zes categorieën een award uitgereikt:

  1. Corporate Casuals: retail, facilitaire dienstverleners, koeriersdiensten, vrijetijdssector, enzovoort.
  2. Health & Care: ziekenhuizen, zorginstellingen, dental, enzovoort
  3. Workwear: transport, industrie, energieleveranciers, productie, enzovoort
  4. Corporate Fashion: luchtvaart, openbaar vervoer, horeca, uitvaartverzorgers, theaters, enzovoort.
  5. Best Brands: standaard collecties van bedrijfskleding voor alle marktsegmenten en omvang.
  6. MVO collecties: collecties die ontworpen en geproduceerd zijn met gerecyclede content en een MVO gedachte voor mens en milieu.

 

Ik zit in de jury van de Corporate Fashion Award!Foto’s: Corporate Fashion Award 2016

Naast de prijzen die bedrijven kunnen winnen wordt er tijdens dit event, dat iedere twee jaar wordt georganiseerd, ook aandacht besteed aan een aantal andere zaken. Zo zal dit jaar het thema duurzaamheid door middel van de Circular Experience centraal staan. Verschillende bedrijven zullen laten zien hoe ze in iedere stap van het proces waarin werkkleding wordt gemaakt bezig zijn met duurzaamheid. Dit is bedoeld om andere bedrijven te inspireren, maar ook om te netwerken.

Want, laten we eerlijk zijn, dit evenement is natuurlijk dé plek voor mensen binnen de branche om elkaar te leren kennen.

 

Wat ga ik doen?

Bedrijven die mee willen doen, die kunnen zich nog tot en met 1 juli aanstaande aanmelden. Vervolgens wordt er door de voorzitter gekeken of de aanmeldingen voldoen aan de eisen en compleet zijn. Na de zomer wordt er een moment georganiseerd waarbij alle bedrijven hun collectie kunnen laten zien aan de jury. Ik kijk hier echt enorm naar uit. Het lijkt mij zo leuk om alle kleding te kunnen zien, het verhaal er achter te horen en dit te mogen beoordelen. Op 15 november zal dan uiteindelijk het event plaatsvinden in Rotterdam. Ook leuk: Karin Bloemen gaat de presentatie verzorgen.

Mocht jij een bedrijf hebben of kennen dat hier aan mee wil doen, zorg er dan voor dat deze nog voor aankomende zondag wordt aangemeld.

Ik heb er zin in!

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de organisatie van de Corporate Fashion Award. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge