In welke kleur zie je er het slimste uit?

Want to read in English? Click here.

Eind vorig jaar schreef ik al eens een artikel over de invloed van kleur. Het ging over een onderzoek dat gericht was op sollicitatiegesprekken en wat je met bepaalde kleuren uitstraalt. Maar de Engelse webshop BuyShirtsOnline heeft zelfs onderzoek gedaan naar welke kleuren je een intelligente uitstraling geven. Dus in welke kleur zie je er het slimste uit? En verschillen mannen en vrouwen van mening op dit gebied?

In welke kleur zie je er het slimste uit?

In welke kleur zie je er het slimste uit?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Uit het onderzoek is gebleken dat zwart de beste kleur is om te dragen wanneer je slim wilt overkomen. Maar zwart is niet alleen een goede keuze wanneer je intelligent wilt overkomen, het is de ideale kleur voor vele verschillende gelegenheden. Volgens de resultaten van het onderzoek is dit ook de beste kleur voor sollicitatiegesprekken, begrafenissen en zelfs bruiloften.

Mensen die zwart dragen komen namelijk het zelfverzekerdst, intelligentst én aantrekkelijkst over. Nou, dat willen we allemaal wel, toch?

Uit dit onderzoek is tevens gebleken dat mannen en vrouwen verschillen qua mening wanneer het gaat om de kleur zwart. Zo vind 48 procent van de vrouwen en 64 procent van de mannen dit de beste kleur is wanneer het gaat om een zelfverzekerde uitstraling. Daarna volgen de kleuren rood, wit en blauw. De minst goede kleuren zijn roze, paars, geel, groen, oranje en bruin. De exacte percentages kun je in het onderzoeksrapport lezen.

Conclusie

Ik vind het een opvallende uitkomst. Uit het onderzoek van Careerbuilder, waar ik in december dus een artikel over schreef, straal je met zwart vooral leiderschap uit. Dat klinkt in eerste instantie heel goed, maar het zou ook tegen je kunnen werken. Wanneer je solliciteert voor een ondersteunende functie, dan zou deze kleur wellicht weer niet de beste keuze zijn.

Persoonlijk ben ik wel een grote fan van de kleur zwart. Het staat chique, kan altijd en kleedt meestal af. En nu blijkt ook nog dat ik er in het zwart intelligent uitzie. Hoe fijn is dat?

Draag jij veel zwart? En wist je ook dat je er hierdoor slimmer uitziet?

Groetjes,

Aileen

9 reacties

  1. De enige verdwaalde zwarte items uit mijn kledingkast die ik vaak aan heb zijn mijn slips…. Ik heb zwart vervangen door donkerblauw. Donkerblauw is het nieuwe zwart! 🙂

  2. Jammer dat zwart eruit springt. Zwart staat juist niet bij iedereen. Zwart maakt vaak ‘hard’ als je het dicht bij je gezicht draagt (colbert). Een zwarte broek kan in principe iedereen dragen .Er is een goed alternatief voor zwart. Denk daarbij eens aan antraciet of marine blauw. Zakelijke kleuren en toch wat vriendelijker .
    Mvg. Jolette

  3. Ik heb laatste een kleur analyse gedaan, zwart was geen optie voor mij voor dicht bij mijn gezicht. Ik hou het nu op donkerrood, donkergroen en donkerblauw. Vandaag een sollicitatie gesprek en ben in een donkergroen pak met witte blouse. Hopelijk heeft het een beetje invloed.

  4. Ben ook een enorme fan van zwart maar vind het niet iedereen staan, combineer het vaak met ecru. Daarnaast ben ik ook een liefhebber van Camel kleuren die ik heel stijlvol vind staan.

  5. Het betreft hier een Engels onderzoek; de meest verkochte kleur kleding in Engeland blijkt de kleur zwart te zijn, volgens wetenschappers coherent met het grijze klimaat aldaar en de oer-behoefte van de mens om zich aan te passen aan de omgeving om niet op te vallen….

  6. This research also showed that men and women differ in opinion when it comes to the color black. For example, 48 percent of women and 64 percent of men think this is the best color when it comes to a confident appearance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge