Inspirerende mode TED Talks

Ik ben dol op TED Talks. De korte filmpjes die ervoor zorgen dat je binnen een paar minuten geïnspireerd wordt, anders tegen zaken aan gaat kijken en waar je vooral veel van kunt leren. Ja, heerlijk! Eerder plaatste ik al de TED Talk van Madeleine Albright in een artikel over de broche als communicatiemiddel. Maar er zijn zoveel meer interessante TED Talks en er komen dagelijks nieuwe bij. Voor Prettybusiness heb ik vandaag 3 interessante video’s geselecteerd. Tijd voor inspirerende mode TED Talks!

 

Danit Peleg

In de eerste video spreekt Danit Peleg over het maken van kleding met een 3D printer. Ze vertelt precies hoe ze op het idee is gekomen, waarom het lastig was en hoe makkelijk het uiteindelijk is geworden. Heel interessant.

 

 

Jennifer L. Scott

De video van Jennifer Scot is toch echt wel één van mijn favoriete TED Talks die ik ooit heb gezien. Ze legt uit waarom een kleine garderobe zo fijn is, wat haar methode is en hoe ze deze heeft ontwikkeld. Ook vertelt ze hoe je jouw favoriete items kunt selecteren en hoe deze keuze je leven kan beïnvloeden. Meer informatie over haar ervaringen en lessen kun je lezen in haar boeken.

 

 

Michaela Finley

En ten slotte de Ted Talk van Michaela Finley. Ze vertelt aan de hand van onderzoeksresultaten hoe kleding ons op verschillende manieren beïnvloed. Zowel ons gevoel, hoe wij tegen anderen aankijken en de relatie met zakelijke kleding wordt onder de loep genomen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik dol ben op onderzoeksresultaten (diegenen die Prettybusiness al langer volgt zullen dat ongetwijfeld gemerkt hebben in mijn artikelen) en ik vind dit dan ook een prettige presentatie. Het is lekker concreet en de boodschap is helder. Love it!

 

Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben voor interessante TED Talks op het gebied van mode.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

* Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge