Jessica Pearson: zakelijke mode inspiratie

Wie de serie Suits kent, kent Jessica Pearson. Deze Afro Amerikaanse advocate, gespeeld door Gina Torres(48), gaat de serie na zo’n vijf jaar verlaten. En ik baal ervan. Sinds kort ben ik verslaafd aan Suits en Jessica is toch wel stiekem mijn favoriete personage. Haar uitspraken zijn geweldig, maar haar kledingstijl nog meer. Wanneer het gaat om zakelijke mode, dan is zij namelijk een ware inspiratiebron. In dit artikel vertel ik jou waarom.

 

Jessica Pearson

Mocht je even geen idee hebben over wie ik het nu heb, hier onder kun je een klein stukje van de serie bekijken.


Deze vrouw speelt als directrice van een advocatenkantoor een pittige rol en daar sluiten haar outfits ook altijd goed bij aan. Niet alleen haar houding en teksten zijn sterk, haar volledige uiterlijk onderstreept haar machtige positie. Maar wie denkt dat ze altijd keurige en neutrale kleding draagt, die zit er naast. Stiekem lapt Jessica alle moderegels aan haar laars en toch ziet ze er geweldig uit. Laten we eens kijken hoe ze dat doet…

 

 

Huidskleurige kleding

 

Men roept vaak dat je geen kleuren zou moeten dragen die dicht in de buurt komen van jouw huidskleur. Deze kleur kan je namelijk een fletse uitstraling geven. Toch staat leverkleurige kleding fantastisch bij Jessica. Het geheim zit in het feit dat de kleding in de eerste plaats er heel elegant en chique uitziet. Het zijn geen ‘gewone’ jurkjes of colbertjes. Nee, de items die zij draagt zijn gemaakt van mooie stoffen en stralen luxe uit.

Daarnaast wordt er bij deze outfits ook extra aandacht geschonken aan de make-up. Zo draagt ze donker rode lippenstift en zijn haar ogen extra geaccepteerd met lichte oogschaduw en donkere eyeliner. Op die manier komt haar gezicht extra goed naar voren en dit compenseert de neutrale kleur van haar kleding.

 

Lage decolleté 

Een lage decolleté is toch wel één van de bekendste missers wanneer het gaat om een zakelijke uitstraling. Je draagt gewoon geen lage hals want dit gaat teveel afleiden en het staat niet professioneel. Nou, Jessica draagt het gewoon wel.

Ook bij deze outfit draait alles om de balans. Haar hals is dan wel laag, de rest van haar outfit is zo netjes dat het geheel er toch representatief uitziet. De kleding valt niet te strak, maar sluit mooi aan en ook haar make-up is neutraal en bevat geen opvallende kleuren. Maar wat hierbij ook een belangrijke rol speelt is het feit dat ze geen volle boezem heeft. Je ziet geen opvallende decolleté en daardoor leidt het niet af.

 

Mouwloos

Beauty ?? #suits #suitsusa #ginatorres #jessicapearson

Een bericht gedeeld door Pearson Specter Litt (@suitsfandom) op

Al vanaf het begin dat ik de serie bekeek is het mij opgevallen dat Jessica heel veel mouwloze kleding draagt. Je ziet haar meestal in jurkjes of rokken met een mooie top er boven. Meestal zonder mouwen. Bij veel werkgevers wordt mouwloze kleding niet echt gewaardeerd. Het ziet er ook snel onverzorgd uit. Maar bij Jessica niet.

In de eerste plaats compenseert zij haar blote armen altijd door de rest van haar outfit zeer netjes te dragen. Op bovenstaande foto zie je een goed voorbeeld. Haar rok is extra lang en de grote broche bij haar schouder geeft het geheel een klassieke uitstraling. Verder is ze volledig gekleed in het zwart, een neutrale kleur die perfect bij de formele omgeving past. En ook draagt ze nooit dunne bandjes over haar schouders. Dit zou namelijk nét weer even iets te bloot zijn.

 

Samenvatting

Kort samengevat kunnen we het volgende van de stijl van Jessica leren:

  • Neutrale kleding kun je wat meer uitstraling geven door extra kleur aan je make-up toe te voegen.
  • Met een kleinere boezem kun je best eens experimenteren met een lage hals.
  • Mouwloze kleding kan er zakelijk uitzien, mits je de rest netjes en bedekt houdt.

 

Kijk jij ook wel eens de serie Suits? En vind jij de outfits ook zo inspirerend?

 

Groetjes,

Aileen

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge