Kan een Bad Brains shirt in de Tweede Kamer?

Afgelopen week was de dresscode in de Tweede Kamer opnieuw onderdeel van discussie. Dit keer werd deze aangewakkerd door de kleding van SP’er Peter Kwint. Hij droeg namelijk een T-shirt van de Afro-Amerikaanse punkrockband Bad Brains. En dat viel niet bij iedereen in de smaak…

Op onderstaande foto zie je welk shirt Kwint tijdens het toeslagendebat droeg.

Kan een Bad Brains shirt in de Tweede Kamer?
Het Bad Brains shirt van Peter Kwint

Waar is uw jasje?

Het is niet de eerste keer dat Kwint in opspraak komt door zijn kledingkeuze. In 2018 werd hij door Khadija Arib, destijds voorzitter van de Tweede Kamer, aangesproken op het feit dat hij alleen een t-shirt droeg. De vraag ”Waar is uw jasje?” van Arib en het hilarische antwoord van Kwint werden breed gedeeld in de media. 

Er ontstond op sociale media een discussie over de vraag of er tijdens een debat nu wel of geen jasje gedragen moest worden. Sommigen vonden dat het tijd was voor een dresscode in de Tweede Kamer, maar dat vond Arib niet nodig.

 

Kan een Bad Brains shirt in de Tweede Kamer?

Nu wordt de kledingkeuze van Kwint opnieuw besproken. Sommigen zijn van mening dat wanneer meer Nederlandse politici zo gekleed zullen gaan, ze daardoor wereldwijd respect zullen verliezen.

Anderen vinden de kledingkeuze juist heel logisch. Want als je een volksvertegenwoordiger bent, dan is het toch niet gek om je te kleden zoals veel burgers dit doen? 

Mocht je je trouwens afvragen hoe hij eruit zal zien wanneer hij een pak draagt, zie onderstaande foto. 

Voor Kwint is de discussie geen aanleiding om zijn kledingstijl aan te passen. Sterker nog, op Twitter vertelt hij dat hij de volgende dag een shirt van de band Gorilla Biscuits zal aantrekken.

Kan het nu wel of niet?

Echt passend een representatief vind ik zijn kledingkeuze niet. Aan de andere kant laat Kwint met zijn shirts zien waar hij van houdt en dat hij zich hier niet voor schaamt. Wanneer meer mensen in de Tweede Kamer dit zouden doen, dan krijgen we een beter beeld van de politici. En dat zal de politiek voor een bepaalde groep interessanter maken. Want met een pak creëer je tegenwoordig vooral afstand.

Als premier of minister van Buitenlandse zaken snap ik dat dit een ander verhaal is. Dan moet je gesprekken voeren en soms onderhandelen met politici uit verschillende landen. Op dat soort momenten is het handig om strategisch na te denken over wat je gaat dragen.

Wat vind jij van deze discussie? Is het wel of niet gepast om in de Tweede Kamer een shirt van een band te dragen?

 

P.s: mocht je geïnspireerd zijn, je kunt het Bad Brains shirt gewoon via Bol kopen. 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge