Wat katten ons kunnen leren over zakelijke presentatie

Wat katten ons kunnen leren over zakelijke presentatie? In de eerste instantie lijkt een kat misschien gewoon een gezellig huisdier, maar we kunnen er stiekem heel veel van leren. Niet alleen omdat ze gewoon eten en slapen wanneer ze er zin hebben, ook op andere gebieden kunnen ze ons inspireren.

 

Wat katten ons kunnen leren over zakelijke presentatie

Zelfvertrouwen

Persoonlijk vind ik de hoeveelheid zelfvertrouwen bij katten altijd geweldig om te zien. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals bange katten. Maar over het algemeen lopen katten rond alsof niemand ze wat kan maken. Ongeacht wat de kleur is van hun vacht, of ze een korte of lange staart hebben: katten lopen rechtop en durven mensen gewoon aan te kijken. Je kunt van alles tegen een kat roepen, ze luisteren toch alleen wanneer ze er zin hebben. Daardoor hebben ze ook zoveel zelfvertrouwen. Ze gaan af op hun gevoel, hun instinct en gaan er vanuit dat dit oké is.

Dat is ook precies wat mensen in mijn ogen ook wat vaker mogen doen. Zeker wanneer het gaat om uiterlijke presentatie. Het is zo belangrijk om bij jezelf te blijven en alleen naar het advies van anderen te luisteren als je daar zelf iets aan hebt. Je hebt niets aan negatieve mensen die commentaar leveren waar jij niets mee kan. In dat geval kun je beter vertrouwen op je eigen gevoel. En probeer ook gewoon eens tevreden te zijn met wie je bent en hoe je er uitziet. Zelfvertrouwen maakt het uiterlijk van mensen vaak zoveel mooier dan welke outfit dan ook.

 

Jezelf verzorgen

Wat katten ook zo goed kunnen, is zichzelf verzorgen. Dat doen ze niet één keer per dag, maar een aantal keren. De ene keer duurt het iets langer dan de andere keer. Hoe dan ook, ze hechten duidelijk waarde aan de verzorging van hun vacht. Het gaat ook vanzelf, er is geen aanleiding nodig. Katten vinden het heel normaal om zichzelf te verzorgen.

Tja, als mens is het iets lastiger om jezelf meerdere keren per dag te douchen. En dit hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Ik denk dat het wel goed is om jezelf regelmatig tussendoor te verzorgen. Nu hebben wij het allemaal ook druk en vergeten we het soms. Daarom kan het verstandig zijn om bepaalde spullen of producten op strategische plekken neer te leggen.

Zo heb ik op mijn bureau naast mijn pennen en postbakje bijvoorbeeld ook een tube handcrème liggen. Tijdens het typen voel ik wel eens dat mijn handen droog zijn, zeker in de winter. Door de tube in het zicht neer te leggen ben ik eerder geneigd om deze tussendoor te gebruiken. Ook heb ik bij mijn toilet altijd tandenstokers liggen. Veel mensen zitten tegenwoordig op de toilet met hun telefoon in de handen. Waarom zou je niet in plaats van whatsappen even je tanden stoken? Het duurt niet lang, maar omdat je een paar keer naar het toilet gaat zul je wel sneller geneigd zijn om de stokers te pakken.

 

Je laten verzorgen

Wanneer katten het goed met elkaar kunnen vinden, dan zullen ze elkaar gaan verzorgen. Ik zie het ook vaak gebeuren bij mijn twee katten. Ze wassen dagelijks de nek en kop van de ander. Nu had ik recent opgezocht waarom katten dat juist op deze plek doen. Het heeft te maken met het feit dat katten zelf slecht hun kop en nek kunnen schoonmaken. Daar komen ze gewoon minder goed bij. Dus daarom doen katten het bij elkaar. Super slim natuurlijk!

Je zou het kunnen vergelijken met het letten op de verzorging van een geliefde collega. Het doet mij denken aan problemen zoals transpiratie of het ruiken uit de mond. Wanneer je het goed met iemand kunt vinden, dan help je diegene door hem of haar hier op te attenderen. Ik weet dat veel mensen het lastig vinden om dit te zeggen. Bedenk je dan altijd dat je de ander helpt en dat de kans groot is dat je collega het alleen maar heel erg zal waarderen.

 

Ik ben benieuwd of jij nog andere eigenschappen van katten kunt noemen die je ook op het gebied van uiterlijke zakelijke presentatie kunt toepassen.

 

Groetjes,

Aileen

 

One Comment

  1. Ik vind katten prachtige en gracieuze dieren. Mijn kat is klein, heeft een langharige zwarte vacht, en ziet er echt vreselijk snoezig en pluizig uit. Maar ze loopt vol zelfvertrouwen rond, alsof ze de baas van het huis is. Dat zou je dus ook kunnen koppelen: als je de baas bent, ben je de baas, hoe ‘schattig’ of ‘ongevaarlijk’ je er ook uitziet, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge