Kiezen voor je uiterlijk als je in tijdnood zit

Ik hoor heel vaak mensen zeggen dat ze liever iets langer in bed blijven liggen dan dat ze wat langer voor de spiegel te staan. Ook al heb ik persoonlijk weinig moeite met opstaan in de ochtend, ik snap dat heel goed. Zeker mensen met kleine kinderen, een drukke baan en ambitie komen regelmatig slaap tekort. Logisch dat je niet altijd zin hebt om vroeg op te staan om dat extra laagje mascara aan te brengen. Want kiezen voor je uiterlijk als je in tijdnood zit, dat ligt niet erg voor de hand. Je nachtrust is ook belangrijk. Toch wil dat niet zeggen dat je ook meteen onverzorgd op het werk hoeft te verschijnen. Vandaag deel ik enkele tips met jou zodat jij wat makkelijkere keuzes kunt maken op tijdens de gehaaste ochtenden.

 

Kiezen voor je uiterlijk als je in tijdnood zit

 

Kleding boven de haren

Oké, mijn kapper zal mij dit niet in dank afnemen maar ik kies eigenlijk altijd mijn kleding boven mijn haren. Tenminste, wanneer ik haast heb. Ik denk altijd, heel praktisch, in de grootte van het oppervlakte wanneer het gaat om het uiterlijk. Je kleding is hetgeen wat mensen het eerste zien omdat dit het grootste deel van je uiterlijk betreft. Om die reden vind ik het belangrijker om nette kleding te dragen, dan mijn haren netjes te doen.

Ik moet zelfs bekennen dat ik echt niet iedere dag mijn haren kam. Zeker niet als ik mijn haren opsteek. Maar het is eigenlijk nog veel erger want ik slaap iedere nacht met een knot in mijn haren en zo af en toe laat ik deze de volgende dag gewoon lekker zo zitten. Jawel, dat klinkt echt heel lui. Toch heb ik gemerkt dat het op stressvolle momenten prima kan. Als je netjes gekleed bent, dan kan een beetje rommelig kapsel juist leuk staan. Alsof je er toch niet té netjes uit wilt zien. Terwijl je stiekem gewoon geen tijd hebt gehad om je haren te fatsoeneren.

 

 

Afgelopen vrijdag plaatste ik een artikel waarin ik mijn outfits van de afgelopen week liet zien. Het zou je vast niet direct zijn opgevallen, maar op de foto van afgelopen woensdag heb ik vrijwel niets aan mijn haren gedaan. Ik was die dag gewoon echt zo uit mijn bed gekomen en heb alleen aan de zijkant een paar plukjes los getrokken.

 

Prints boven effen kleuren

Tijdens stressvolle ochtend gaat er vaak wel iets mis. Je morst tandpasta op je shirt, je kind kwijt nog even lekker je broek onder of je gaat in eens zitten op de plek waar je kat net heeft geslapen. En dan zit jouw broek of rok ook weer onder de kattenharen. Het zijn van die kleine dingen die ervoor zorgen dat je vervolgens nog meer werk hebt aan je uiterlijk terwijl je eigenlijk in tijdnood zit. Niet handig dus.

Om die reden raad ik je aan om vooral niet teveel effen kleuren te dragen als jij weinig tijd hebt. Kies bijvoorbeeld niet voor een volledig zwarte outfit want hier zie je alles op. Elk vlekje, iedere haar is te zien en je hebt gewoon geen tijd om rustig voor de spiegel te staan en te checken of het er wel netjes uitziet. Kies daarom voor in ieder geval één kledingstuk met een print. Het liefste voor een shirt, blouse of colbert want daardoor zijn eventuele transpiratieplekken ook minder snel zichtbaar. Zie het als een soort van preventieve maatregel. Vlekken en haren zijn gewoon minder snel zichtbaar op kledingstukken met prints.

 

Ogen boven….alles

Voor de dames die make-up dragen raad ik aan om tenminste mascara te gebruiken. Ik heb wel eens een dame gezien die foundation had gebruikt en weinig tijd had gehad voor haar ogen. Hoe mooi de egale huid ook is, sprekende ogen doen zoveel meer met je uitstraling. Dat is waar mensen tijdens een gesprek naar kijken. Zeker op het werk wanneer je contact hebt met collega’s en klanten.

 

Wat vind jij het belangrijkste qua verzorging wanneer je weinig tijd hebt?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge