kleding met goedkope uitstraling

De meeste mensen dragen niet graag kledingstukken die er goedkoop uitzien. Zeker als je er een serieus bedrag voor hebt neergeteld wil je niet dat de uitstraling er aan onder doet. Helaas is de prijs geen garantie en kan dure kleding er goedkoop uit zien,fd terwijl goedkope kleding er juist duur uit kan zien.

Dit geldt voor vrijetijdskleding maar ook zeker voor je zakelijke outfit. En dit maakt het extra lastig. Veel mensen hebben namelijk het gevoel dat ze er met een pantalon, blouse of colbert automatisch ‘ duur’  uit zien. Zakelijke kleding wordt vaak geassocieerd met een goed gevulde portemonnee en zonder oog voor kwaliteit zou je jezelf hier gemakkelijk op blind kunnen staren. Terwijl ook zakelijke kleding er heel goedkoop uit kan zien. En dat wil je waarschijnlijk voorkomen.

Daarom noem ik in dit artikel 10 punten waaraan je kunt zien dat kleding er goedkoop uit ziet.

 

Stiksels en garen

  • Slechte afwerking van de stiksels op je kleding kan er voor zorgen dat het geheel er onverzorgd en goedkoop uit ziet. Zorg er daarom voor dat je zoveel als mogelijk kleding koopt waarbij de naden goed zijn afgewerkt. Dus geen grove knopen of losse draden. En mochten toch losse draden zijn dan kun je deze vaak gemakkelijk afknippen.
  • Doorbroken stiksel naden zijn naden die uit verschillende delen bestaan. Een mouw is bijvoorbeeld in 2 delen gestikt waardoor de uiteinden elkaar overlappen. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer de naden zich aan de binnenkant bevinden maar bij buiten naden is het minder mooi.
  • Maar je moet pas echt uitkijken wanneer de naden zijn versleten door gebroken garen. In dit geval gaat het om een slechte kwaliteit garen.

 

Stoffen

  • Hoe modieus het ook kan zijn, kledingstukken met gaten en slijtageplekken zien er eerder goedkoop uit.
  • Voorkom de zogenaamde ‘pilletjes’ bij wollen truien. Deze mini opgerolde wollen bolletjes ontstaan wanneer er wrijving ontstaan op jouw trui. In dit artikel kun je lezen hoe je deze pilletjes kunt verwijderen.
  • De dikte van de stof heeft vaak ook invloed op de geschatte waarde van het kledingstuk. Dit kun je bijvoorbeeld heel goed zien bij overhemden. Een overhemd ziet er goedkoper uit wanneer je er doorheen kunt kijken.

 

Applicaties

  • Als het gaat om applicaties met een goedkope uitstraling dan staan pailletten op nummer 1. Naast de goedkope uitstraling kan het je outfit vaak ook nog een tikkeltje kinderlijk maken. Zeker wanneer de pailletten worden bevestigd in de vorm van een opdruk of weefsel.
  • Probeer ook zoveel als mogelijk strass steentjes te vermijden. Deze zijn vaak vastgeplakt aan de kleding en na een paar keer wassen is er vaak weinig van over. De steentjes blijven in de was niet plakken en vervolgens zie je kale plekken op jouw kleding ontstaan. Dit zorgt voor een extra goedkope uitstraling.

 

Conditie en pasvorm

  • Gelukkig zien de meeste mensen wel wanneer hun kleding ‘te oud’ wordt. De stof wordt dunner, er ontstaan meer slijtageplekken, stiksels raken los en de kleur vervaagd. Tijd voor een enkeltje richting de vuilnisbak dus.
  • De pasvorm bepaald vaak of een kledingstuk aansluit of niet, maar kan daarnaast ook een goedkope uitstraling creëren. Dit heeft te maken met de vraag of de pasvorm modern is. Zo kan een wijd pak er goedkoop uitzien omdat het model (ernstig) is verjaard. Dat kan de indruk wekken dat je het pak niet recent hebt aangeschaft of dat je er weinig voor zou hebben betaald.

 

Als je tijdens het winkelen de bovenstaande punten herkent dan raad ik je aan om het kledingstuk niet te kopen. Zit het toch erg lekker en is de prijs verleidelijk? Draag de kleding dan in huis of als ondergoed. Zo kun je dunne T-shirts bijvoorbeeld makkelijk onder een blouse of vest dragen als deze er wat goedkoop uit ziet.

 

Waaraan herken jij dat kleding er goedkoop uit ziet?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge