Klusjes die je nú kunt doen: kleding en verzorging

Nu de meeste mensen thuis werken of in ieder geval thuis zullen zijn, is dit een goede kans om klusjes in huis op te pakken. Zaken waarvan je weet dat ze moeten gebeuren, maar die je vaak uitstelt. Vandaag deel ik met jou de meest vergeten klusjes, gericht op werkkleding en uiterlijke verzorging, die je nu kunt gaan doen. 

Klusjes die je nú kunt doen: kleding en verzorging

 

 

Kleding

 • Passessie – Het passen van kleding is iets dat velen uitstellen. Het duurt  lang, maar dit is wel het ideale moment. Over één of twee maanden wordt het alweer warmer dan is het passen van kleding het laatste waar je zin in hebt. Ga dus voor je kledingkast staan en haal er alles uit wat je het afgelopen half jaar niet hebt gedragen. En vergeet je ondergoed en sokken niet. Pas je het nog wel? En vind je het nog leuk? Is er een (dames) blouse die nét iets te klein is? Check dan dit artikel over hoe je hem iets ruimer kunt maken.
 • Sorteren – Na het passen van de kleding is het tijd om te gaan sorteren. Kleding die stuk is en ook niet meer gemaakt kan worden, kun je meteen weggooien. Mocht je kleding weg willen doen die er nog wel goed uitziet, denk er dan over na waar je dit aan wilt geven. Een goed doel, familielid of een vriendin? Er zijn genoeg opties. Check het artikel dat ik recent heb geschreven over wat je allemaal kunt doen met oude (werk)kleding.
 • Naaiklusjes – Misschien zijn er kledingstukken die je graag draagt, maar waar een knoop van ontbreekt. Of waar een klein scheurtje in zit. Leg deze kleding apart. Je kunt deze op een later moment zelf of door iemand anders laten maken. 
 • Pluizentondeuse – Heb jij deze winter wel eens een wollen trui of vest gedragen die aan het pluizen was? Behandel deze dan eens met een pluizentondeuze. Met dit kleine apparaat kun je de pluizen makkelijk verwijderen en zo kun je wat langer met je kleding doen.
  • Tip: Mocht je hem nog niet in huis hebben, ze zijn te koop vanaf ongeveer vijf euro. Ik raad je wel aan om te kiezen voor een elektrische pluizentondeuze. Deze zijn een stuk effectiever dan de handmatige apparaten.
 •  Wassen – Dit is ook hét moment om dingen te wassen die niet vaak gewassen hoeven te worden. Zo heb ik de wollen deken die op mijn bed ligt recent gewassen. Maar wellicht is het ook weer eens tijd om je badjas, sjaals of zomerjas alvast even te wassen?
 • Strijken – Heb jij normaal weinig tijd om te strijken? En doe je het alleen als je iets aan wilt doen dat gestreken moet worden? Nu heb je hier de tijd voor! Ga eens door je bloezen, overhemden en pantalons om te bepalen wat er gestreken moet worden. Heerlijk als alles netjes gestreken in de kast hangt.

 

Persoonlijke verzorging

 • Haarmasker – Heb je wat langer haar? Dan weet je vast dat dit snel droog kan worden. Nu je toch thuis blijft, kun je gelijk de tijd nemen om je haar even goed te verzorgen. Ik raad je na het wassen je haren even te laten drogen tot het handdoekdroog is. Doe er vervolgens een haarmasker in en laat dit lekker lang zitten. Ik doe dit vaak in de avond en slaap vervolgens met het masker in mijn haren. De volgende ochtend uitspoelen en eventueel kun je nu ook een conditioner gebruiken. Omdat je het zo lang hebt laten intrekken zal je haar super zacht zijn en er verzorgd uitzien.
  • Tip: Ik gebruik vaak het masker van L’Oréal Mythic Oil. Deze is nu toevallig in de aanbieding bij Bol.com.
 • Gezichtsmaskers – Net zoals bij het haarmasker kun je ook meteen je gezicht extra verzorgen. Wil je dit meteen goed doen, dan raad ik je aan om meerdere maskers na elkaar aan te brengen. Begin bijvoorbeeld met een scrub masker om de dode huidcellen te verwijderen, gevolgd door een kleimasker om je poriën schoon te maken en ten slotte een zacht, verzorgend masker om je huid te kalmeren. Ik heb dit ritueel ooit van een vriendin geleerd en doe dit eens in de maand of om de maand. En geloof mij: het is echt heel fijn voor je huid. Het voelt gelijk schoon en zacht aan.
  • Tip: Mocht je geen zin hebben om lang te wachten op het intrekken van een masker, dan raad ik je aan om het Urban Skin masker van Nivea te kopen. Deze gebruik ik ook vaak onder de douche wanneer ik mijn shampoo laat intrekken, want je hoeft hem maar één minuut te laten intrekken. En het is een scrub en reiniging ineen.
 • Make-up kwasten – Ja lady’s, het is nu wel tijd voor dit klusje. Het schoonmaken van je make-up kwasten is iets dat vaak wordt vergeten of uitgesteld. Terwijl het zo belangrijk is, want in je kwasten kunnen bacteriën zich snel gaan nestelen. Als je ze niet regelmatig schoonmaakt, dan zul je deze telkens weer op je gezicht aanbrengen. Of in het geval van je oogschaduwkwasten kun je ook nog last van je ogen gaan krijgen. Het is dus geen overbodige luxe om je kwasten even schoon te maken met babyshampoo of een ouderwets stuk zeep.
  • Tip: Leg daarna de kwasten op een handdoek met de haren naar beneden. Dit kun je doen door de handdoek waar je ze op legt aan één kant een paar keer dubbel te vouwen. Zo voorkom je dat het water in de kwast loopt, wat slecht is voor de lijm die de haren vasthoud. Laat je kwasten zeker 1,5 tot 2 dagen in de lucht drogen. 

Ten slotte wil ik benadrukken dat ik begrijp dat niet iedereen tijd heeft om bovenstaande klusjes op te pakken. Veel mensen hebben kinderen die ze thuis moeten opvangen of moeten gewoon dagelijks de deur uit moeten om buiten het huis te werken. Dit artikel is dan ook bedoeld om jou wat inspiratie te geven voor de tijd die je wél hebt. En wellicht brengt dit artikel jou ook op ideeën voor andere klusjes. 

Binnenkort publiceer ik deel twee waarin ik tips geef over klusjes rondom schoenen en accessoires.

 

Groetjes,

Aileen

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge