krullen door opgestoken haar

Iedereen maakt wel eens (of vaker) mee dat je na een lange werkdag een uitje hebt waarbij je er leuk uit wilt zien. Een etentje, feestje of borrel van het werk. Je hebt op dit soort momenten meestal weinig tijd en zin om nog een uur voor de spiegel te staan. En jezelf omkleden en de make-up bijwerken kost meestal ook niet zoveel tijd. Maar je haar werkt vaak minder goed mee. Na een dag ziet je kapsel er soms nog vermoeider uit dan jij zelf. Er zit geen volume meer in en hierdoor lijkt iedere poging tot een vlot kapsel te mislukken.

Sinds een paar jaar gebruik ik met regelmaat een truck waarmee ik na een werkdag volumineus haar creëer. Het enige wat ik daarvoor moet doen is mijn haar in de ochtend opsteken.

 

Gedraaide kapsels

v.l.n.r: kerstkapsel deel 1, kerstkapsel deel 3,  opgestoken kapsel@work 2, zakelijk kapsel -gedraaid.

Waarschijnlijk herkennen de vaste lezers bovenstaande kapsels. Ze zijn allen apart aan bod gekomen in een artikelen waarin ik liet zien hoe ik mijn haar opsteek. En deze kapsels hebben één ding gemeen: ik maak ze door mijn haren te verdelen in plukken en daarna te draaien. Op die manier creëer je namelijk volume in je kapsel en daar houd ik van. Maar het heeft nog een bijkomend voordeel. Na een dag dragen heb je namelijk ook nog eens volume in je haar als je het los gaat dragen. Ik ga het je laten zien!

 

Rond gedraaid

Dit kapsel heb ik in de ochtend gemaakt, nog voordat ik naar mijn werk ging. Ik heb mijn haar in verschillende plukken verdeeld en als een rondje van buiten naar binnen gedraaid. De methodiek van het draaien kun je in het kerstkapsel artikel (deel 1) lezen.Vervolgens heb ik een losse pluk in het midden overdwars gedraaid en vast gezet.

Dit is een manier waarop je het haar gedraaid vast kunt zetten. In principe kun je ieder kapsel creëren wanneer je deze methodiek gebruikt. Zolang je het haar maar draait.

 

 

Los of met 1 speltje

Dit is namelijk het effect wanneer ik mijn haar na een dag los maak: grove, volumineuze krullen. Ge-wel-dig! Door je bovenste haar met 1 speltje naar achteren te dragen creëer je bovenop ook wat meer krullen. Een beetje haarlak en je bent klaar om te gaan.

 

 

2 speltjes

Heb je 2 minuten meer tijd en wil je dat je kapsel er iets strakker uit ziet? Kam dan eert je haren door er met je vingers door heen te gaan. Verdeel vervolgens het haar bovenop het hoofd in 2 delen. Sla 1 pluk overdwars naar achteren en zet deze plat op achterhoofd vast. Pak daarna de andere pluk en sla deze (in tegenovergestelde richting) overdwars over de schuifspeld van de andere pluk heen. Vervolgens draai je de bovenste pluk er iets onder en zet je deze met een schuifspeld vast. Op die manier zijn de speltjes iets meer verborgen en zit het haar toch aan beide kanten goed vast.

 

 

En zo ziet het haar er van de voor-en achterkant uit. Een beetje haarlak is meestal voldoende als je dit kapsel nog een paar uur wilt dragen. Verwacht geen wonderen want zonder hitte of stylingproducten zullen de krullen er de volgende ochtend gegarandeerd uit zijn. Maar na een lange werkdag is dit een uitkomst voor de dames die weinig tijd hebben en toch een leuk kapsel willen dragen in de avond.

 

Tips

  • Gebruik altijd (meteen!) haarlak wanneer je het opgestoken haar los gaat dragen. Zo zorg je ervoor dat de mooiste krullen gelijk verstevigd zijn. Mijn favoriete haarlak is Elnett.
  • Zitten de krullen er na een avond nog goed in en wil je er de dag erna nog even van genieten? Draai de krul dan weer terug in de vorm en zet deze vast tegen het hoofd. Als je schuifspeltjes gebruikt dan kun je er gemakkelijk een nacht mee slapen en heb je de volgende ochtend nog steeds deze krullen. Meer info hier over kun je in het outfit artikel van februari lezen.
  • De mooiste krullen creëer je met gezond haar zonder droge punten. Als je daar toch last van hebt dan raad ik de Keratine Repair Serum aan van Andrélon. Dit is een soort olie die het haar laat glanzen zonder het vet te maken. Ik gebruik het sinds kort meerdere malen per week en ben er zeer tevreden over.

Hebben jullie nog tips om op een eenvoudige manier krullen in het haar te maken?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge