Langer blijven liggen én een goede outfit voor werk

Morgen is het weekend voorbij en gaat een groot deel van ons weer aan het werk. Vind jij het lastig om vroeg op te staan en zou je het liefste nog wat langer blijven liggen? En had je gisterenavond geen zin om alvast iets klaar te leggen? Maar wil je niet snel wat aanschieten wanneer je naar het werk moet? In dit artikel geef ik tips voor diegene die zo dol zijn op warme lakens, maar ook met een goede outfit op de werkvloer willen verschijnen.

Langer blijven liggen én een goede outfit voor werk
Afbeelding: Pixabay

Agenda

Als eerste is het handig om je te bedenken welke afspraken jij die dag hebt. Tegenwoordig hebben veel mensen hun agenda digitaal in de telefoon staan. Ligt je smartphone naast je bed? Pak deze er dan bij en bekijk even hoe je dag eruit ziet. Heb je afspraken buiten de deur of alleen intern? Met wie heb je deze afspraken: één persoon of een groep? Of moet je misschien een presentatie geven?

Meestal weet je aan de hand van deze afspraken al een beetje wat voor kledingstijl je gaat kiezen. Wanneer je een presentatie voor externe contacten moet geven, dan kleed jij je waarschijnlijk wat netter dan wanneer je die dag alleen op kantoor werkt. En misschien heb je een afspraak met een klant in een formele omgeving waardoor jij er ook wat netter uit wilt zien. De kledingstijl kun je op die manier al bepalen. En zo vallen er meteen een hoop keuzes af wanneer je voor de kast staat, je weet immers al welke kant je op wilt gaan met je outfit.

Vervoer

Wanneer je weet voor welke stijl je wilt gaan, dan is het tijd om aan de praktische kant van je kleding te gaan denken. De manier waarop jij jezelf gaat vervoeren is een belangrijk thema. Ga je op de fiets naar je werk, stap je in de auto of misschien ga je met het openbaar vervoer? Moet je tussen de middag lopen naar een afspraak of pak je weer de auto, fiets of het openbaar vervoer? Kortom: hoe verplaats jij jezelf die dag?

Door bovenstaande vragen te beantwoorden kun jij er achterkomen wat voor schoenen jij die dag het beste kunt dragen. Moet je veel lopen, dan zijn comfortabele loopschoenen belangrijk. Dus dames: laat de hoge hakken even in de kast staan. En heren: kijk even of je een paar representatieve schoenen hebt die qua model in de buurt komen van de sneaker. Of kies die paar nette schoenen waarvan je zeker weet dat je er met gemak lange afstanden mee kunt lopen. Zit je vooral op kantoor en heb je alleen interne afspraken? Dan kun je prima kiezen voor een paar chique schoenen die wellicht wat minder comfortabel zitten.

Het voordeel van geen of enkel interne afspraken is bovendien dat je schoenen wat minder snel vies zullen worden van het buiten lopen. 

Temperatuur

Als laatste speelt de temperatuur ook een belangrijke rol. Check na het bekijken van je agenda bijvoorbeeld meteen even de Buienradar op je telefoon. Gaat het regenen of niet? Hoe warm gaat het worden? Zo weet je meteen of je een warm vest aan moet trekken of dat je juist voor een luchtige blouse of overhemd kunt gaan. 

Samengevat

Het komt er op neer dat je vanuit je bed al drie keuzes kunt maken:

 1. Kledingstijl: aan de hand van je afspraken die dag
 2. Schoenen: door te bedenken van welk vervoer je gebruik gaat maken
 3. Warmte van je kleding: afhankelijk van het voorspelde weersverwachting

Voorbeeld

Stel je voor:

 • Je bent een vrouw 
 • Je gaat met de fiets naar kantoor
 • Tussen de middag ga je met het openbaar vervoer naar een klant die werkt in een formele omgeving
 • Het wordt ongeveer acht graden, en er staat een koude wind 

Met deze informatie weet je al het volgende:

 • Je gaat naar een klant die werkzaam is in een formele omgeving, dus een wat nettere kledingstijl is aan te raden. 
 • Aangezien je op de fiets naar kantoor gaat, kun je het beste kiezen voor een broek of rok die niet zo snel kreukt. Want door fietsen kan de stof van je kleding iets gaan kreuken.
 • Ga je voor een rok, dan kun je het beste kiezen voor een wat dikkere of temperatuur regulerende panty. Op die manier heb jij het, ondanks het koude weer, toch nog een beetje warm op de fiets.
 • Je kunt die hoge, chique hakken beter niet aantrekken. 
 • Comfortabele, maar representatieve schoenen zullen een goede keuze zijn.

Vanzelfsprekend speelt je functie en persoonlijke kledingstijl hierbij ook een belangrijke rol. Ik wil dan ook benadrukken dat bovenstaande casus echt een voorbeeld is. Misschien ben je een vrouw die nooit hakken draagt of pas jij je kledingstijl niet aan wanneer je naar een klant gaat. Omdat je misschien altijd dezelfde kledingstijl hebt. Dan is het wel nog altijd handig om even de temperatuur te checken voordat je het bed uitstapt.

Want hoe beter jij je voorbereidt voordat je die warme lakens verlaat, hoe langer je kunt blijven liggen. En dat is toch wel zo lekker.

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge